Churros. Αν έχεις ταξιδέψει στην Ισπανία θα έχεις δοκιμάσει σίγουρα churros. Τα τραγανά αυτά στικς με ζάχαρη που σε συνδυασμό με λίγη σοκολάτα ή μαρμελάδα αποτελούν το τέλειο γλυκό. Στην Ελλάδα τα churros έχουν την τιμητική τους τον τελευταίο καιρό και τα βρίσκουμε συνήθως και στα μεξικάνικα εστιατόρια.
Από την άλλη η Υβόννη Μπόσνιακ είναι μία από τις καλύτερες μαγείρισσες της ελληνικής showbiz. Στην πρώτη καραντίνα ξεκίνησε να μοιράζεται μαζί μας διάφορες δικές της συνταγές μέσω instagram και το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον… πεντανόστιμο. Αλμυρά δοκιμάσαμε, γλυκά δοκιμάσαμε και πραγματικά δεν ξέρουμε να σου πούμε ποιά ήταν η καλύτερη συνταγή.
Πριν από μερικές ώρες, η Υβόννη Μπόσνιακ μοιράστηκε με τους φίλους της μέσω instagram τη δική της συνταγή για churros. Ανέβασε και ένα βίντεο για να μας δείξει ακριβώς βήμα προς βήμα τι να κάνουμε και πώς να τα πετύχουμε. Παρασκευή βλέπεις σήμερα, το weekend μας σφυρίζει από την γωνία, γιατί να μην τα δοκιμάσουμε;
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για τραγανά churros
Θα χρειαστούμε:
100 γρ βούτυρο
300 ml νερό
25 γρ ζάχαρη
1 1/2 κτλ άρωμα βανίλια
185 γρ αλεύρι ( Για όλες τις χρήσεις )
2 μεγάλα αυγά
Ζάχαρη και κανέλα
Λάδι για Τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα όμορφο μπαλάκι.
Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Μετά από μία ώρα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής που έχει στην κορυφή του ένα λεπτό καπάκι αστεράκι.
Βγάζουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκατοστά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά.
Βγάζοντας τα από το λάδι τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για New York cheesecake
Θα χρειαστούμε
250 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. Λιωμένο βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη
900 γρ. Τυρί κρέμα
220 γρ. Ζάχαρη
120 ml Κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ/σ Άρωμα βανίλια
5 Αυγά
40 γρ. Κορν φλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
1 κ/γ Χυμό από φρέσκο λεμόνι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία σκεύους: τοποθετούμε περιμετρικά αλλά κι στην βάση του τσέρκι (23 διαμέτρου) λαδόκολλα
*δεν αλευροβουτυρώνουμε !!!! Για την βάση του γλυκού αλέθουμε τα μπισκότα στον μπλέντερ.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο την ζάχαρη και τα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα ,πιέζοντας έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κατά σειρά το τυρί κρέμα, την ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος, και το άρωμα βανίλιας προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ομοιογενές μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα .Έπειτα το κορν φλάουρ και στο τέλος τον χυμό λεμόνι.
Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι μας.
Με κατάλληλες κινήσεις στο σκεύος προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από το μείγμα.
Στην κατώτερη σχάρα του φούρνου μας, ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 110 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά ακόμα.
(Σε περίπτωση που δεν έχει ψηθεί αρκετά, επαναφέρετε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά)
Κλείνουμε τον φούρνο και πιάνουμε μια ξύλινη κουτάλα μεταξύ της πόρτας και του φούρνου.
Θα πρέπει να μείνει εκεί για μια ώρα να ξεκουραστεί, έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σάλτσα φρούτο της αρεσκείας σας. Ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλλα προκειμένου να τα ντύσουμε με αυτό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.