Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΜΟΔΑ

Πώς θα χωρέσεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι σε μια χειραποσκευή

Πώς θα χωρέσεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι σε μια χειραποσκευή
PEXELS

Φεύγεις τριήμερο και δεν θες να πάρεις βαλίτσα; Δες πώς θα χωρέσεις όλα σου τα πράγματα μέσα σε μία χειραποσκευή

Ένα ακόμη τριήμερο πλησιάζει και αυτές τις ώρες προσπαθείς να σκεφτείς τι θα πάρεις μαζί σου και τι θα πρέπει να αφήσεις πίσω αφού θα φύγεις με μια χειραποσκευή μόνο. Μπορεί στην πραγματικότητα τα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και καλλυντικά σου να χρειάζονται μια βαλίτσα για να μην «παιδευτείς» αλλά σου έχουμε τη λύση.

Παρακάτω θα βρεις διάφορα tips για να χωρέσεις όλα σου τα πράγματα μέσα σε μια χειραποσκευή.

Στις διακοπές ΔΕΝ χρειάζεται να φοράς κάθε μέρα άλλα ρούχα. Μία βερμούδα, για παράδειγμα, θα τη βάλεις 5-6 φορές. Το ίδιο και ένα φόρεμα, ένα καφτάνι ή το παρεό σου.

Μπορείς να επιβιώσεις με μόνο δύο ζευγάρια παπούτσια (ή πέδιλα). Ένα που θα φοράς και ένα που θα πάρεις μαζί.

Βάλε τα καλλυντικά σου σε συσκευασίες ταξιδιού των 100 ml (ούτως ή άλλως θα το κάνεις αν πετάς) και αποδέξου ότι για μερικές ημέρες θα αρκεστείς σε ΜΙΑ κρέμα σώματος και ΜΙΑ προσώπου, τις οποίες μάλιστα μπορείς να αδειάσεις σε θήκες φακών επαφής για να μην τις «κουβαλάς» ολόκληρες.

Παπούτσια: Είναι αυτά που πιάνουν τον περισσότερο χώρο, οπότε φρόντισε το πιο ογκώδες ζευγάρι να το φοράς στο ταξίδι και το πιο ελαφρύ να το βάλεις στη βαλίτσα, αφού πρώτα το έχεις τοποθετήσει μέσα σε μία σακούλα, π.χ. μαναβικής, για να μη γεμίζεις τα ρούχα (και τη βαλίτσα σου) μικρόβια. Ορισμένες χειραποσκευές έχουν ειδικές θήκες για παπούτσια, ώστε να μην πιάνουν χώρο από τα ρούχα. Διαφορετικά δίπλωσέ τα καλά και σφήνωσέ τα στον πάτο της βαλίτσας.

Ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια για το καράβι ή το αεροπλάνο;

Εσώρουχα: Αρκέσου σε 1 εσώρουχο για κάθε μέρα ταξιδιού –και μόνο ένα-δύο σουτιέν– που μπορείς να πλύνεις στο χέρι στις διακοπές. Αυτά μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ειδικές θήκες οργάνωσης ταξιδιού που θα βρεις σε κάθε μέγεθος. Εξυπηρετούν τρομερά, γιατί σε βοηθούν να τα χωρέσεις όλα στη βαλίτσα σου πιο τακτοποιημένα. Τις κάλτσες μπορείς να τις χώσεις μέσα στα παπούτσια πριν τα πακετάρεις σε περίπτωση που θα πάρεις μαζί σου sneakers.

Ρούχα: Ό,τι ρούχο κι αν αποφασίσεις να πάρεις μαζί υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το τοποθετήσεις στη βαλίτσα σου: να το τυλίξεις σε σφιχτό ρολό. Με τον τρόπο αυτό και χώρο κερδίζεις για να χωρέσουν περισσότερα, και τα ρούχα θα βγουν από τη βαλίτσα ατσαλάκωτα.

Την τσάντα θαλάσσης πού να τη βάλω; Φρόντισε να προμηθευτείς μια μεγάλη πάνινη τσάντα θαλάσσης, την οποία μια χαρά θα διπλώσεις και θα στριμώξεις ανάμεσα στα ρούχα σου. Αλλιώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ως κύρια τσάντα.

Kαθώς γεμίζεις τη βαλίτσα σου, ξεκίνα τοποθετώντας τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος (π.χ. παπούτσια, τζάκετ, παντελόνια) και συνέχισε με μπλούζες ή φορέματα από πάνω.

Ολοκλήρωσε γεμίζοντας το πάνω μέρος της βαλίτσας με τα πολύ ελαφριά, όπως τα μαγιό και τα καλλυντικά, που φυσικά θα έχεις τοποθετήσει σε ένα μαλακό τσαντάκι.

Στο διχτάκι εσωτερικά της βαλίτσας μπορείς να βάλεις ένα καπέλο και κάποια επιπλέον αξεσουάρ, όπως ένα μαντήλι ή ένα τσαντάκι με κοσμήματα.

Η εξωτερική θήκη προσφέρεται ιδανικά για το βιβλίο σου, μία ομπρέλα (γιατί ποτέ δεν ξέρεις!) και μερικά μανταλάκια που σε κανένα ξενοδοχείο δεν είναι ποτέ αρκετά.

Τέλος, μην ξεχάσεις να «χώσεις» μέσα στη βαλίτσα σου και μία μεγαλύτερη σακούλα για τα άπλυτα που θα φέρεις επιστρέφοντας από τις διακοπές σου.

Πού βάζεις τα παπούτσια σου όταν φτιάχνεις βαλίτσα και πώς;

Όταν φτιάχνεις μια βαλίτσα για το ταξίδι σου, κάνε έναν κόπο και βάλε τα παπούτσια σε μια ειδική θήκη -που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ- ή σε μια πλαστική σακούλα από αυτές που χρησιμοποιείς για τη μαναβική, πριν τα βάλεις στην αποσκευή.

Αν απλά τα τοποθετείς χύμα μέσα στη βαλίτσα ή σε κάποιο διχτάκι που έχει, οι μοναδικοί κερδισμένοι είναι τα μικρόβια.

Πόσα υπάρχουν στα παπούτσια; Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το σχέδιο της σόλας (αν έχει ραβδώσεις όπου ‘κάθεται’ το υλικό που πατάμε), πού έχουμε περπατήσει (προφανώς και γνωρίζετε τι μπορεί να υπάρχει σε πεζοδρόμια και δρόμους που έχουν αφήσει συμπολίτες ή/και ζώα) και πόσο συχνά τα πλένουμε.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μόνο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να περιέχει εκατομμύρια βακτηριακούς οργανισμούς. Συμπεριλαμβανομένου του E. coli (βλ. κολοβακτήριο), αλλά και άλλων τύπων που προκαλούν ασθένειες.

Εν τω μεταξύ, δεν είναι μόνο οι σόλες που έχουν μικρόβια. Μπορεί να υπάρχουν και στο εσωτερικό των παπουτσιών, ανάλογα με το πόσο ιδρώνει το πόδι σου. Κάποιοι φέρουν χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο που έχει την ικανότητα να ‘φεύγει’ από το εσωτερικό του παπουτσιού και να πηγαίνει σε άλλους προορισμούς.

Οι μικροβιολόγοι ενημερώνουν πως o κίνδυνος μόλυνσης από βρώμικα παπούτσια σε μια τσάντα είναι σχετικά χαμηλός, αλλά δεν είναι μηδενικός.

Tο ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει την ικανότητα να αποκρούει τους εχθρούς που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Το αυτό κάνει και το δέρμα που είναι η πρώτη γραμμή άμυνας.

Eν τω μεταξύ, τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια χρειάζονται ένα υγρό περιβάλλον για να επιβιώσουν. Μια κλειστή σακούλα, ειδικά αν δεν είναι αεροστεγής, μπορεί να τα στεγνώσει και να μειώσει τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο κίνδυνος αυξάνεται αν υπάρχουν ανοιχτές πληγές στο δέρμα που έρχεται σε επαφή με το εσωτερικό της τσάντας, το οποίο έχει μολυνθεί από τα παπούτσια.

Υπάρχουν και ορισμένα βακτήρια (πχ αυτά που προκαλούν τέτανο), τα οποία σχηματίζουν σπόρους που είναι πιο ανθεκτικά στο στέγνωμα. Ωστόσο, αυτού του είδους οι λοιμώξεις είναι ασυνήθιστες στις ανεπτυγμένες χώρες -όπου οι πολίτες κάνουν από νωρίς τα κατάλληλα εμβόλια.

Για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας, καθαρίζουμε τακτικά τα παπούτσια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στο 100%, τα αερίζουμε πριν τα αποθηκεύσουμε (εκτός και αν έχει υγρασία), τα βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα που δένουμε καλά και μετά τη χρήση την πετάμε και παίρνουμε μια άλλη.

Αν είναι ειδική τσάντα για παπούτσια, την καθαρίζουμε (πλένουμε). Το ίδιο κάνουμε και με την αποσκευή, στο τέλος του ταξιδιού: καθαρίζουμε στο εσωτερικό και εξωτερικό με προϊόν που σκοτώνει τα μικρόβια.

Νεσεσέρ διακοπών: Τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στην εκδρομή

Ποιο είνα το μυστικό για ελαφριά βαλίτσα;

Η επιλογή ρούχων και αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ. Για παράδειγμα, ένα τζιν παντελόνι μπορεί να φορεθεί τη μέρα με ένα T-shirt, αλλά και το βράδυ με ένα bralette και σακάκι. Σημαντικό εδώ, είναι να υπολογίσεις και τον μεταβατικό καιρό της άνοιξης, όπου το πρωί κάνει ζέστη και ψύχρα το βράδυ. Οπότε, είναι καλό στη βαλίτσα των διακοπών σου να έχεις και κομμάτια, όπως ελαφριά jackets με τα οποία μπορείς να δημιουργείς layers και να τα αφαιρέσεις ή να τα προσθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αντίστοιχα, ένα casual φόρεμα που φοριέται με αθλητικά το πρωί, για το βραδινό σου look, μπορείς να προσθέσεις ένα glam στοιχείο, προσθέτοντας μερικά κοσμήματα και ένα ζευγάρι πέδιλα με τακούνι. Προτίμησε, λοιπόν, να πάρεις μαζί σου κομμάτια που φοριούνται όλες τις ώρες και μπορείς να αξιοποιήσεις με διάφορους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις πολλά πράγματα στη βαλίτσα των διακοπών σου.

Πώς να καθαρίσω τη βαλίτσα μετά τις διακοπές;

Κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι μετά από ένα ταξίδι, τρέχεις αμέσως στο μπάνιο για να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια και το σώμα σου και να τα απολυμάνεις. Πέρασες από λιμάνια και αεροδρόμια οπότε θες όσο το δυνατόν γρηγορότερα να απομακρύνεις από πάνω σου τα μικρόβια. Έπειτα, αδειάζεις τις βαλίτσες και βάζεις τα πρώτα πλυντήρια για να μπουν ξανά τα ρούχα και τα εσώρουχα σε ντουλάπες και συρτάρια.

Τις βαλίτσες γιατί τις επιστρέφεις στην αποθήκη χωρίς να τις περιποιηθείς; Πρέπει εκτός από την προσωπική σου υγιεινή να φροντίζεις και την καθαριότητα της βαλίτσας σου η οποία έχει εκτεθεί τόσο σε χώματα και άμμους, όσο και στην γενικότερη ρύπανση του περιβάλλοντος και τα μικρόβια.

Tι χρειαζόμαστε για να καθαρίσουμε τις βαλίτσες;

  • Καθαριστικό πανί από μικροΐνες
  • Απολυμαντικό σπρέι
  • Σφουγγάρι κουζίνας και απορρυπαντικό πιάτων
  • Ρολό χαρτί κουζίνας
  • Ηλεκτρικό σκουπάκι

Bήμα βήμα πώς καθαρίζουμε τις βαλίτσες

#1 Πάρε ένα υγρό πανί από μικροΐνες και σκούπισε καλά τις λαβές και τους τροχούς (ή τα ποδαράκια).

#2 Ψέκασε το πανί με ένα απολυμαντικό σπρέι και σκούπισε όλη τη βαλίτσα εξωτερικά.

#3 Αν χρειάζεται (π.χ. αν το εξωτερικό της βαλίτσας είναι υφασμάτινο), επίμεινε σε σημεία με λεκέδες με τη σκληρή επιφάνεια από ένα σφουγγάρι, στο οποίο μπορείς να ρίξεις λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

#4 Ξεκίνα να σκουπίζεις με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι ή την ηλεκτρική σκούπα (με το εξάρτημα για ταπετσαρίες) το εσωτερικό της βαλίτσας και τις τσέπες.

#5 «Πέρασε» έπειτα όλο το εσωτερικό με ένα καθαρό πανί με μικροΐνες, το οποίο θα έχεις ψεκάσει με απολυμαντικό σπρέι.

#6 Αν στο εσωτερικό έχουν χυθεί υγρά (π.χ. σαμπουάν), ταμπονάρησε καλά το σημείο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πέρασέ το με το νωπό πανί και άφησε τη βαλίτσα ανοιχτή στον ήλιο μέχρι να στεγνώσει καλά.

#7 Μην τη μαζεύεις με νωπό ακόμα το εσωτερικό γιατί μπορεί να πιάσει μούχλα.

Αν στην ντουλάπα σου χρησιμοποιείς κάποιο ειδικό αρωματικό για τα ρούχα, τότε αφού έχεις εξασφαλίσει πως η βαλίτσα σου είναι καθαρή, μπορείς να πράξεις το ίδιο και στο εσωτερικό της ώστε να έχεις πάντα το ίδιο άρωμα είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε σε διακοπές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς να δοκιμάζεις από την σπεσιαλιτέ της. Χορτόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς πως έφτασε αυτή...