Τρόποι να κάνεις τους άλλους να χαμογελούν τις δύσκολες στιγμές!
Χαμόγελο, η πιο ωραία καμπύλη του ανθρώπου. Πόσες φορές δεν έχουμε και εμείς χαζέψει ένα ωραίο χαμόγελο. Το χαμόγελο του κάθε ανθρώπου είναι ερωτεύσιμο για κάποιον εκεί έξω.
Ένα χαμόγελο από κάποιον που αγαπάς μπορεί να σου αλλάξει όλη την ημέρα.
Το ταλέντο που έχει ένα χαμόγελο είναι μεγάλο. Μεγαλύτερο όμως είναι το ταλέντο αυτού που μπορεί να το δημιουργήσει. Το να μπορείς να κάνεις τους άλλους να χαμογελούν είναι αρετή. Και ακόμα κι αν είναι ανιδιοτελές, το να κάνεις κάποιον να χαρεί κάνει κι εσένα να νιώθεις καλύτερα. Η χαρά άλλωστε είναι μεταδοτική.
Αν λοιπόν είσαι και εσύ ένας από τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τους άλλους να χαμογελούν έχουμε να προτείνουμε κάποιες ωραίες ιδέες που θα βοηθήσουν.
Τρόποι να κάνεις τους άλλους να χαμογελούν
Λουλούδια
Αν θέλεις να φτιάξεις τη διάθεση μιας γυναίκας, μιας φίλης, της μαμάς σου το να της στείλεις λουλούδια είναι πάντα μία υπέροχη κίνηση.
Αγόρασε εισιτήρια για μια εκδήλωση.
Η εκδήλωση μπορεί να είναι κάποια παράσταση, συναυλία ή ακόμα και κάποιος αγώνας. Καμιά φορά οι αγαπημένοι μας θέλουν μία μικρή ώθηση για να βγουν από το σπίτι.
Πάρτι έκπληξη
Αλήθεια σε ποίον δεν θα αρέσει ένα πάρτι έκπληξη; Θα σου πω εγώ σε όλους αρέσει να τους διοργανώνουν πάρτι έκπληξη και ακόμα καλύτερα χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρόφαση. Να ξέρεις τα χαμόγελα θα ναι μεγάλα.
Να είσαι διαθέσιμος όποτε χρειαστεί
Εάν κάποιος που ξέρεις κι αγαπάς είναι στα κάτω του μπορείς πάντα να είσαι εκεί. Ένας καφές, ένα ποτήρι κρασί, μία αγαπημένη σειρά, μία συζήτηση είναι τρόποι για να δείξεις ότι νοιάζεσαι. Και μερικές φορές αυτό είναι υπέραρκετο.
Μαγειρεψέ του
Ποιός θα πεί όχι σε ένα πίατο από το αγαπημένο του φαγητό και ένα ποτήρι κρασί. Πόσο μάλλον όταν είναι από κάποιον που αγαπάς.
Η Συνταγή Της Γιαγιάς: Xορτόπιτα Με Χειροποίητο Χωριάτικο Φύλλο
Κυριακή μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς να δοκιμάζεις από την σπεσιαλιτέ της. Χορτόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς πως έφτασε αυτή η μεγάλη ώρα που πρέπει να δοκιμαστείς και εσύ με το φύλλο. Να μάθεις να φτιάχνεις το δικό σου χειροποίητο χωριάτικο φύλλο και να εντυπωσιάζεις με τις πίτες σου.
Θα χρειαστείς για την χορτόπιτα:
Για το φύλλο:
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 3 κούπες αλεύρι γοχ + 2 κούπες αλευρι ολικής
2 κουταλιές λάδι
Σχεδόν 2 κούπες νερό ( να το βάζετε σιγά σιγά να βλέπετε αν το χρειάζεται η ζύμη)
2 κουταλιές ξύδι
Για το άνοιγμα των φύλλων: κορν φλάουρ
Γέμιση:
450γρ σπανάκι
7 κρεμμύδια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι μάραθο
2 πράσα
Και ό,τι άλλα χόρτα βρείτε
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
150γρ μυζήθρα
Αλάτι/ πιπέρι
Η συνταγή της γιαγιάς: Xορτόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο
Φύλλο για την χορτόπιτα:
Βάζουμε το αλεύρι σε ενα μπολ κκαι κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί το ζυμάρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40λεπτά. Έπειτα, χωρίζουμε σε 6-8 μπάλες. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο αρκετά λεπτό- σχεδόν να βλέπουμε από μέσα-. Θα στρώσουμε 3-4 φύλλα και τα υπόλοιπα πάνω. Σε κάθε στρώση θα αλείψουμε με ελαιόλαδο.
Για τη γέμιση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα χόρτα μας. Έπειτα τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσουν και να διώξουν το νερό καλά. Αμέσως, προσθέτουμε τη φέτα και τη μυζήθρα και αλάτι πιπέρι.
Σε ενα τετράγωνο ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο και το τρίτο. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα μας. Κλείνουμε με το κάθε φύλλο το μείγμα μας και ραντίζουμε με λάδι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία, στριφογυρίζοντας λίγο παραπάνω φύλλο στις άκρες για να δημιουργήσουμε τις αγαπημένες μας γωνίες!
Χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια με μυτερό μαχαίρι και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι!
Ψήνουμε στους 180 για 1 ωρα μέχρι να χρυσαφίσει!
Τη συνταγή για τη χορτόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο τη βρήκαμε στον λογαριασμό της food blogger chrissa is cooking
Ξέρεις ποια είναι τα οφέλη του να καταναλώνεις αρκετό σπανάκι;
Ανοσoποιητικό: Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια. Aυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.
Αντικαρκινική προστασία: Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer», βρέθηκε ότι ορισμένα είδη φλαβονοειδών που υπάρχουν στο σπανάκι συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η αυξημένη πρόσληψη λουτεολίνης (φλαβόνης), καθώς και κεπφερόλης (φλαβονόλης), πηγή των οποίων είναι το σπανάκι, συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου κατά 34% και 40%, αντίστοιχα. Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση σπανακιού προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου.
Καρδιοπροστατευτική δράση: Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.
Προστατεύει την όραση: Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη.
Μήπως να φτιάξεις και μία λαδένια Κιμώλου;
Υλικά:
550 αλεύρι γοχ & 150γρ κίτρινο αλεύρι
φακελάκι μαγιά
6 κσ λάδι
Λίγη ζάχαρη
1κγ αλάτι
1κγ ρίγανη/ θυμάρι
Νερό χλιαρό
Γέμιση
4 ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
70-80 γρ, ελιές
Φέτα (κατα βούληση)
Λάδι
Ριγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ενεργοποιούμε την μαγιά με τη ζάχαρη & το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια μας, το αλάτι, τα μυρωδικά μας & το λάδι μας. Σε μίξερ αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε στην ακρη τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 4 ωρες περίπου είναι καλά!
Όταν είναι έτοιμη, χωρίζουμε σε 2 ζυμάρια & σε στρογγυλό ταψί ( ταρτιερας ) , λαδώνουμε καλά αρχικά το ταψί και προσθέτουμε το ζυμάρι μας ανοίγοντάς το να απλωθεί σε όλο το ταψί μας. Έχουμε κόψει σε σχετικά μεγάλα – όχι τεράστια κομμάτια- τη ντομάτα & το κρεμμύδι τα οποία και προσθέτουμε στη ζύμη μας.
Πασπαλίζουμε με ελιές, φέτα, ρίγανη, λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45’ περίπου.