Τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια με 3 υλικά. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε λάτρεις της σοκολάτας. Και μάλιστα αυτού του μικρού αλλά λαχταριστού γλυκού που ακούει στο όνομα ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!
Και αν είσαι ένας άνθρωπος σαν και εμας που λατρεύει τα τρουφάκια, στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχεις βρει πολλές συνταγές που μπορείς να τα φτιάξεις. Καμία, όμως, δεν είναι σαν αυτή που σου έχουμε σήμερα. Μόνο με 3 υλικά μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου γλυκάκι, συν και ότι μπορούν να τα φάνε όλοι καθώς είναι και vegan!
Πίστεψέ μας, θα τα λατρέψεις ακόμα και εάν δεν σου αρέσει το αβοκάντο!
Τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια με 3 υλικά
ΥΛΙΚΑ
-
μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
σοκολάτα σε σκόνη ή όποιο άλλο υλικό θες για topping
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να λιώσουν καλά. Λιώσε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και πρόσθεσε σε αυτό το μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει αρκετά. Μόλις το μείγμα έχει σφίξει, χρησιμοποίησε 2 μικρά κουταλάκια ή τα χέρια σου για να κάνεις τα τρουφάκια όσο πιο στρογγυλά μπορείς.
Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μετά βούτα τα ένα-ένα σε ένα μπολ με το topping που έχεις επιλέξει (σκόνη σοκολάτας, καρύδα, τρούφα κ.λπ)
Συνταγή Για Σπιτικό Παγωτό Καρύδα Με Σοκολάτα: Θα Αντισταθείς;
Σπιτικό παγωτό καρύδα με σοκολάτα. Και πώς θα γυρίσουμε το κεφάλι σε μία τόσο εύκολη και νόστιμη σπιτική συνταγή. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό, αλλά τα καταφέραμε. Σου επιβεβαιώνουμε πως η συνταγή είναι πανεύκολη.
Υλικά
- 400 γρ γάλα καρύδας σε κονσέρβα
- 5κ.σ μέλι
- 2κσ σκόνη κακάο με καρύδα (μπορείς και χωρίς γεύση)
Εκτέλεση
- Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ενα μπολ..
- Τα ανακατεύεις πολύ καλά με ένα σύρμα και το τοποθετείς μέσα σε μια φόρμα σιλικόνης.
- Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο τη φόρμα σιλικόνης και το βάζεις στην κατάψυξη. Μια ώρα μετά ανακατεύεις πολύ καλά ξανά.
- Το τοποθετείς ξανά στην κατάψυξη.
- Αυτό γίνεται για να αποφύγουμε τα κρυσταλλάκια.
- Το παγωτό σου είναι έτοιμο σε 5 ώρες και έχοντάς
- Σερβίρεις με τριμμένη καρύδα ή αμύγδαλο…
Στον instagram λογαριασμό της nikisfood βρήκαμε μία εξίσου εύκολη συνταγή για παγωτό, οπότε μπορείς να επιλέξεις.
Συνταγή για πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό, με γιαούρτι και κατεψυγμένα φρούτα!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. κατεψυγμένα φρούτα της αρεσκείας σας, σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 200ml γάλα φρέσκο
- 4 κ.σ. μέλι
Και τώρα, πάμε να το φτιάξουμε!
- Πολτοποιούμε τα φρούτα σε έναν πολυκόπτη, προσθέτοντας το γάλα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα κέικ, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες.
- Σερβίρουμε σε μπολ παγωτού και απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.
Γάλα καρύδας: Τα οφέλη
Εκτός όλων των άλλων προνομίων του, το γάλα καρύδας έχει μόνο 50 θερμίδες το ποτήρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό, χωρίς να σε φορτώσει με θερμίδες και κακά λιπαρά!
Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος
Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος.
Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας
Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας. Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας τη μέρα, παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.
Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των νεύρων
Το γάλα καρύδας είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών. Επιπλέον τo μαγνήσιο εμπλέκεται στενά μαζί με το ασβέστιο στο μεταβολισμό, ενώ ρυθμίζει στον εγκέφαλο υποδοχείς που έχουν καθοριστικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση.
Δεν παχαίνει
Πολλοί πιστεύουν ότι το γάλα καρύδας και η καρύδα γενικότερα περιέχει πολύ λίπος, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, παρόλο που είναι πιο πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, αυτά μεταβολίζονται ταχύτερα στο ήπαρ.
Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο δραστηριοποιεί πολλά ένζυμα και συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του ασβεστίου. Επίσης, βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, μειώνοντας τη φλεγμονή.