Πώς θα φτιάξεις μία τούρτα σε χρόνο dt όταν δεν έχεις χρόνο για πολλά πολλά. Δες τη συνταγή!
Μπορεί αυτή την Κυριακή τα μάτια όλων να είναι στραμμένα στις Εκλογές αλλά ας μην ξεχνάμε πως στις 21/05 είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτής. Κωνταντίνος, Ελένη, Ντίνα και οι λοιποί έχουν την τιμητική τους. Αν γιορτάζεις ή είσαι καλεσμένη σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι και θες να φτιάξεις ένα σπιτικό γλυκό, σου έχουμε την πιο γρήγορη συνταγή. Σπιτική τούρτα με μπισκότα. Θα την φτιάξεις μέχρι να πεις κύμινο!
Στο συγκεκριμένο κανάλι μάλιστα στο You tube, το Live.Kitchen ο σεφ έχει ανεβάσει διάφορες παραλλαγές αυτής της κρέμας σοκολάτας. Περιηγήσου και δεν θα χάσεις.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ κορν φλάουρ
- 100 γρ κουβερτούρα υγείας
- 380 γρ κρέμα κακάο με κομματάκια φουντουκιού (εγώ την τελευταία φορά χρησιμοποίησα κλασική πραλίνα φουντουκιού και πρόσθεσα δυο χούφτες θρυμματισμένα φουντούκια)
- 400 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική (κρύα)
- 70 γρ ζάχαρη
- Νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε και την κρέμα κακάο.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφού κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στο μεταξύ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος στην οποία έχουμε προσθέσει τη ζάχαρη.
- Μόλις κρυώσει η κρέμα σοκολάτας προσθέτουμε και τη σαντιγί και γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Το βίντεο για τη συνταγή
Συνταγή για τούρτα σοκολάτας
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και δεν θα παιδέψει ούτε εσένα που δεν περνάς τις ημέρες σου με έναν τσελεμεντέ στο χέρι. Θα σου πάρει λιγότερο από 20 λεπτά για να τη φτιάξεις και θα σου κοστίσει και ελάχιστα χρήματα.
Υλικά:
- Μια φόρμα- τσέρκι σε σχήμα καρδιάς ανοιγόμενη
- Μια συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι
- 330 γραμμάρια βούτυρο
- 560 γραμμάρια κουβερτούρα
- 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
- Νιφάδες σοκολάτας, ή σαντιγί, ή φρέσκιες φράουλες ή σοκολατένιες καρδούλες
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί
- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
- Κρατάμε τη μισή από τη σοκολατένια γέμιση στην άκρη για επικάλυψη.
- Στη φόρμα τσέρκι τοποθετούμε την πρώτη βάση από το παντεσπάνι, ώστε να πάρει το σχήμα καρδιάς.
- Βάζουμε τη μισή της μισής κρέμας σοκολάτας, προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και την υπόλοιπη μισή κρέμα σοκολάτας. Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά και παντού τη τούρτα και τη διακοσμούμε με τα υλικά που επιθυμούμε.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε