Μία νέα συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ μετά από καιρό. Τι υλικά χρειάζεσαι για dumplings;
Κάθε συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ θεωρείται επιτυχημένη και αρκετά νόστιμη. Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου είχε ξεκινήσει επί καραντίνας να μαγειρεύει on camera και να μοιράζεται με τους followers της διάφορες εύκολες συνταγές μαγειρικής. Και τώρα έπειτα από πολύ καιρό κάνει το comeback.
Τι υλικά θα χρειαστείς για τη συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ;
- 320 γρ αλεύρι
- 170 καυτό νερό ( βραστό και άστο για 5’ )
- Τύλιγμα σε μεμβράνη και να ξεκουραστεί για 20’
- 360 κιμά μοσχάρι
- 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 100 μλ Ζωμό λαχανικών
- 1 κτλ σούπας Σόγια σως
- 1 κτλ γλ. Τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κτλ γλ. Λάδι από σουσάμι
- Λίγο αλάτι
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ
Καλό μασάζ , τύλιξε το σε μεμβράνη και άστο στο ψυγείο
Ανοίγεις την ζύμη πολύ λεπτή. Βάλε αλεύρι άνοιξε την λίγο λίγο και γυρνά την ζύμη ανάποδα και πάλι ανάποδα πάντα βάζοντας αλεύρι μην κολλήσει στον πάγκο της κουζίνας. Κόβεις με ποτήρι κρασιού (είναι πιο κοφτά από αλλά ποτήρια). Πάρε το μείγμα με το κιμά κάνε μπαλάκια μικρά (όχι Σφιχτά!) Σε μικρό μπολ λίγο νερό (θα το χρησιμοποιήσεις σαν κόλλα στο μισό γύρο του κύκλου). Κλείσε τα dumplings πιέζοντας της άκρες (θα προσπαθήσεις να μη υπάρχει αέρας μέσα στο dumpling)
Λίγο λάδι στο τηγάνι φωτιά medium-high. Ψήνεις μέχρι να γίνει χρυσό στα πλαϊνά και από κάτω, Ρίχνεις μισό ποτήρι νερό κατεβάσεις λίγο την θερμοκρασία, κλείνεις με καπάκι 5-6-7 λεπτά ανοίγεις ,το αφήνεις μέχρι να έχει εξατμιστεί όλο το νερό και να αφήνεις πάλι να ψήνετε να είναι κρατς κρατς από κάτω πάλη. Βουτά σε Σόγια Σος και λόγο σουσάμι και γιαμγιαμ
Η συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ για churros
Θα χρειαστούμε:
100 γρ βούτυρο
300 ml νερό
25 γρ ζάχαρη
1 1/2 κτλ άρωμα βανίλια
185 γρ αλεύρι ( Για όλες τις χρήσεις )
2 μεγάλα αυγά
Ζάχαρη και κανέλα
Λάδι για Τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα όμορφο μπαλάκι.
Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Μετά από μία ώρα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής που έχει στην κορυφή του ένα λεπτό καπάκι αστεράκι.
Βγάζουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκατοστά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά.
Βγάζοντας τα από το λάδι τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για New York cheesecake
Θα χρειαστούμε
250 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. Λιωμένο βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη
900 γρ. Τυρί κρέμα
220 γρ. Ζάχαρη
120 ml Κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ/σ Άρωμα βανίλια
5 Αυγά
40 γρ. Κορν φλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
1 κ/γ Χυμό από φρέσκο λεμόνι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία σκεύους: τοποθετούμε περιμετρικά αλλά κι στην βάση του τσέρκι (23 διαμέτρου) λαδόκολλα
*δεν αλευροβουτυρώνουμε !!!! Για την βάση του γλυκού αλέθουμε τα μπισκότα στον μπλέντερ.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο την ζάχαρη και τα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα ,πιέζοντας έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κατά σειρά το τυρί κρέμα, την ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος, και το άρωμα βανίλιας προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ομοιογενές μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα .Έπειτα το κορν φλάουρ και στο τέλος τον χυμό λεμόνι.
Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι μας.
Με κατάλληλες κινήσεις στο σκεύος προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από το μείγμα.
Στην κατώτερη σχάρα του φούρνου μας, ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 110 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά ακόμα.
(Σε περίπτωση που δεν έχει ψηθεί αρκετά, επαναφέρετε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά)
Κλείνουμε τον φούρνο και πιάνουμε μια ξύλινη κουτάλα μεταξύ της πόρτας και του φούρνου.
Θα πρέπει να μείνει εκεί για μια ώρα να ξεκουραστεί, έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σάλτσα φρούτο της αρεσκείας σας. Ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλλα προκειμένου να τα ντύσουμε με αυτό.