Συνταγή της ημέρας: Νιόκι από κολοκύθα. Το comfort food είναι μια κατηγορία από μόνο του. Είναι αυτό το φαγητό που αναζητάς κάθε φορά που δεν έχεις καμία όρεξη να μαγειρέψεις, ή έστω να μαγειρέψεις κάτι δύσκολο. Η συνταγή για νιόκι κολοκύθας με σάλτσα βουτύρου είναι κυριολεκτικά πολύ καλή για να είναι αληθινή και σίγουρα πηγαίνει το comfort food σε άλλο επίπεδο.
Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι από κολοκύθα
Υλικά:
-
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα
-
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
-
1 αυγό
-
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
Για την σάλτσα
-
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
-
μερικά φύλλα φασκόμηλου και μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο
-
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
-
1 κουταλιά της σούπας σαντιγί
-
1/2 φλιτζάνι νερό (αυτό στο οποίο θα έχεις βράσει τα νιόκι)
Εκτέλεση:
Βράσε την πατάτα και ξεφλούδισέ την. Άσε την πατάτα να κρυώσει για λίγο. Μόλις κρυώσει αρκετά, τρίψε την μέχρι να έχεις περίπου 1 1/2 φλιτζάνι πολύ λεπτές τριμμένες πατάτες.
Ανακάτεψε τα τρίμματα της πατάτας με τον πουρέ κολοκύθας. Βάλε το αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και τοποθέτησε το μείγμα πατάτας/κολοκύθας στο κέντρο. Στο κέντρο σπάσε το αυγό. Ρίξε λίγο αλάτι από πάνω. Με ένα πιρούνι χτύπα το αυγό πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου, ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μια ζύμη. Μην ανακατεύεις υπερβολικά. Όταν αρχίσει να ενώνεται η ζύμη, πλάσε την σαν να θες να κάνεις ένα μικρό και στρογγυλό καρβέλι.
Κόψε σε μακριά μπαστούνια αυτή τη ζύμη και μετά κόψε τα μπαστούνια σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Τοποθέτησε τα κομμάτια νιόκι σε μια πιατέλα (βεβαιώσου ότι είναι καλυμμένα με αλεύρι για να μην κολλήσουν).
Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Πρόσθεσε νιόκι, προσεκτικά, ένα κάθε φορά, στο νερό. Όταν τα νιόκι ανέβουν στην κορυφή της κατσαρόλας με το βραστό νερό, αφαίρεσέ τα με μια τρυπητή κουτάλα. Άφησέ τα στην άκρη. Λιώσε λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγάνισε τα νιόκι, για να είναι ελαφρώς τραγανά από τη μία πλευρά μαλακά από την άλλη πλευρά. Αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.
Σάλτσα βουτύρου: Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το βούτυρο, τα φύλλα φασκόμηλου και τη σκελίδα σκόρδο. Άφησε το σκόρδο και το φασκόμηλο να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν τα φύλλα του φασκόμηλου αρχίσουν να γίνονται τραγανά, αφαίρεσέ τα από το τηγάνι. Αφαίρεσε επίσης το σκόρδο. Όταν λιώσει πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και συνέχισε να ανακατεύεις. Πρόσθεσε το νερό που έχεις κρατήσει από όταν έβρασες τα νιόκι ανακατεύοντας για να φτιάξεις τη σάλτσα.
Ρίξε σε ένα πιάτο τα νιόκι, από πάνω τη σάλτσα και τα φύλλα φασκόμηλου και λίγη παρμεζάνα.
Πικάντικη Σούπα Κολοκύθας: Τέλεια Για Το Φθινόπωρο
Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο. Έχοντας μπει δειλά δειλά στον Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κρύα και είμαστε έτοιμοι για netflix and chill out στιγμές . Τι πιο ωραίο από μια ζεστή σουπίτσα αγκαλιά με την κουβέρτα σου, και βλέποντας τι άλλο netflix.
Και επειδή ο μήνας είναι αφιερωμένος στην κολοκύθα λόγω hallowen εμείς θα σου προτείνουμε μια τέλεια συνταγή για να δοκιμάσεις φέτος το φθινόπωρο. Ελπίζουμε να σε ενθουσιάσει και εσένα η συνταγή της πικάντικης σούπας κολοκύθας με μπέικον και ρεβίθια. Θα ζεστάνει σίγουρα ολες τις κρύες μέρες σου.
Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο
Υλικά
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
4 κουταλιά βούτυρο
-
3/4 από ένα κουταλάκι τσίλι
-
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
-
λίγη θρυμματισμένη φέτα
-
2-3 φέτες μπέικον
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
3/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα
-
1/2 κουταλάκι κουρκουμά πιπέρι καγιέν
-
1/8 από ένα κουταλάκι αλάτι
-
3 1/2 κούπες πουρές κολοκύθας
-
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
-
450 γρ ρεθίθια σε κονσέρβα
-
1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι
-
1/4 από ένα κουταλάκι σκόνη σκόρδου
-
1/2 από ένα κουταλάκι τσίλι
-
1/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα
-
1/8 από ένα κουταλάκι κουρκουμά
-
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάλε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και περίμενε μέχρι να πάρει μία βράση. Πρόσθεσε την πάπρικα, το τσίλι, τον κουρκουμά, το καγιέν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε για λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό. Πρόσθεσε την κρέμα. Αναλόγως πόσο ρευστή θέλεις την σούπα βάλε έξτρα ζωμό. Σέρβιρε με φέτα, ξεροψημένο μπέικον και πικάντικα ρεβίθια.
Για να φτιάξεις το μπέικον θα το σοτάρεις σε πολύ δυνατή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού πριν το έχεις ψιλοκόψει.
Για να φτιάξεις τα ρεβίθια, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο τηγάνι με το λίπος που έχει μείνει. Αν θες να το αποφύγεις τότε καθάρισε το τηγάνι και βάλε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Πρόσθσε τα ρεβίθια, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μαζί με τη ζάχαρη. Σόταρε τα μέχρι να ροδίσουν.