Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για τιραμισού με μους γιαουρτιού, καφέ & χαρουπάκι

συνταγή για τιραμισού
PEXELS

Συνταγή για τιραμισού με μους γιαουρτιού, καφέ & χαρουπάκι. Ναι, ναι αυτή είναι μία από τις πιο υγιεινές συνταγές και light για να μην σταματήσεις λεπτό να τρως το αγαπημένο σου τιραμισού. Όλες πλέον αναζητάμε συνταγές με λιγότερες θερμίδες και πιο ποιοτικά υλικά. Στον προσωπικό λογαριασμό, λοιπόν, της Chrissa is Cooking βρήκαμε την ιδανική συνταγή για αυτές τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Πώς θα φτιάξεις το αγαπημένου σου τιραμισού σε χρόνο dt;

Συνταγή για τιραμισού με μους γιαουρτιού, καφέ & χαρουπάκι

Υλικά:

6-7 παξιμαδάκια για το κάθε ποτήρι* αναλόγως το ποτήρι

200/250 γρ γιαούρτι 2%

50/70 γρ / μασκαρπένε / quark

1 βανίλια / 1/2κγ εσάνς

50-60 ml εσπρέσσο

50 γρ ζάχαρη ή μέλι

50 γρ σταγόνες σοκολάτας

3-4 κγ ρούμι

50 γρ κακάο

 

Εκτέλεση συνταγής για τιραμισού:

Χτυπάμε με το σύρμα το τυρί της επιλογής μας, το γιαούρτι, την ζάχαρη και 2 κουταλιές γλυκού από το μείγμα καφέ μας μέχρι να γίνει αφράτη ΄΄μους΄΄.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η ”μους” ,κάνουμε τον καφέ μας & προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά ενώ είναι ζεστό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βουτάμε τα παξιμάδια μέσα για 7” & μεταφέρουμε σε πιατάκι. Στα ποτήρια που έχουμε επιλέξει κάνουμε στρώσεις από παξιμάδι, κρέμα & συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας.

Πασπαλίζουμε με κακάο & απολαμβάνουμε!!

*μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο & να καταναλωθεί και την επόμενη ημέρα!

 

Στο instagram της Chrissa is Cooking έχουμε βρει κατά καιρούς όμως και άλλες ενδιαφέρουσες (και Light συνταγές μαγειρικής).

Λαδένια Κιμώλου. Μυρίζει Ελλάδα, φέρνει εικόνες νησιού, μνήμες καλοκαιριού και γεύσεις αυθεντικές, αγνές, μεσογειακές. Είναι από αυτές τις απλές συνταγές, που απογειώνουν όλους τους γευστικούς μας κάλυκες!

Συνταγή για παραδοσιακή λαδένια Κιμώλου

Υλικά:

550 αλεύρι γοχ & 150γρ κίτρινο αλεύρι

φακελάκι μαγιά

6 κσ λάδι

Λίγη ζάχαρη

1κγ αλάτι

1κγ ρίγανη/ θυμάρι

Νερό χλιαρό

 

Γέμιση

4 ντομάτες

2 μεγάλα κρεμμύδια

70-80 γρ, ελιές

Φέτα (κατα βούληση)

Λάδι

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ενεργοποιούμε την μαγιά με τη ζάχαρη & το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια μας, το αλάτι, τα μυρωδικά μας & το λάδι μας. Σε μίξερ αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε στην ακρη τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 4 ωρες περίπου είναι καλά!

Όταν είναι έτοιμη, χωρίζουμε σε 2 ζυμάρια & σε στρογγυλό ταψί ( ταρτιερας ) , λαδώνουμε καλά αρχικά το ταψί και προσθέτουμε το ζυμάρι μας ανοίγοντάς το να απλωθεί σε όλο το ταψί μας. Έχουμε κόψει σε σχετικά μεγάλα – όχι τεράστια κομμάτια- τη ντομάτα & το κρεμμύδι τα οποία και προσθέτουμε στη ζύμη μας.

Πασπαλίζουμε με ελιές, φέτα, ρίγανη, λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45’ περίπου.

Η συνταγή είναι πανέτοιμη!

Στο blog της Chrissa is cooking βρήκαμε και μία άλλη τέλεια συνταγή:

 

Flatbread αρωματισμένο με θυμάρι, ντοματίνια με μέλι, τσίλι, ελαιόλαδο, φρέσκο βασιλικό & burrata

Ζύμη για flatbread:

300 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

10 κσ ελαιόλαδο

180-200 ml νερό

Λίγο αλάτι

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι

 

Υλικά για γέμιση:

150-200γρ ντοματίνια

1κ σούπας μέλι

1κ γλυκού τσίλι

2κ σούπας φρέσκο βασιλικό

1/2 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

200 γρ burrata

Λίγο θυμάρι

50γρ παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Ενώνουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθείη ζύμη μας. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε για 40’ να ξεκουραστεί και μετά να συνεχίσουμε την διαδικασία.

Ταυτόχρονα, κόβουμε τα ντοματίνια μας στη μέση( μπορείτε να τα αφήσετε και ολόκληρα). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, αλάτι-πίπερι, τσίλι, λάδι, σκόρδο,βασιλικό μαζί με τα ντοματίνια. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε τα ντοματίνια μας μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Περίπου 10-12’ στους 200.

Όταν είναι έτοιμα επειδή θα έχουν «κατεβάσει» υγρά, τα στεγνώνουμε και μετά τα μεταφέρουμε στη ζυμή μας.

Έχουμε ανοίξει τη ζύμη μας -όχι πολύ λεπτή αλλά όχι και ιδιαίτερα χοντρό το ζυμάρι μας γιατί θα φουσκώσει. Αλείφουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε φύλλα βασιλικού στη βάση μαζί με την παρμεζάνα. Βάζουμε τα ντοματίνια μας και τρίβουμε λίγο θυμάρι από πάνω .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30’. Ιδανικά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Τέλος, προσθέτουμε απο πάνω χοντρά κομμάτια απο την burrata μας, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο χοντρό αλάτι και… καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς να δοκιμάζεις από την σπεσιαλιτέ της. Χορτόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς πως έφτασε αυτή...