ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για τάρτα λεμονιού με άρωμα «μαμάς»

Αυτή είναι η πιο μαμαδίστικη συνταγή για τάρτα λεμονιού.

Τάρτα με φράουλες έχεις φτιάξει τόσες φορές που πλέον χρειάζεσαι αρκετά χέρια για να τις μετρήσεις. Το λεμόνι είναι το αγαπημένο πολλών. Αντισταθμίζεται τόσο υπέροχα με το γλυκό, δημιουργώντας μία υπέροχη αίσθηση για τον ουρανίσκο μας. Οι τάρτες, λοιπόν, είναι από τα γλυκά που λατρεύουμε τα καλοκαίρια. Μας φέρνουν στο μυαλό ξέγνοιαστες στιγμές. «Κρύβουν» μέσα τους μια δροσιά και για αυτό βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Συνταγή για τάρτα λεμονιού: Η συνταγή της nikisfood

Υλικά για τη ζύμη

  • 110 γρ. βούτυρο, κρύο σε κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη αχνη
  • 330 γρ. αλεύρι ζυμωτό
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα

  • 200 ml χυμό λεμόνι
  • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3κ.σ βούτυρο
  • 3 κ.σ κορν φλάουρ
  • 3 κ. σ γαλα
  • 2 κ. σ νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση για τη ζύμη

Αρχικά, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο.

Έπειτα, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι.

Επίσης, στρώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει το κάτω μέρος αλλά και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.

Τέλος, κάνουμε τρύπες για να μπορέσει να φύγει ο αέρας και να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 με 25 λεπτά.

Βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει καλά πριν γεμίσουμε με την κρέμα λεμόνι.

 

Εκτέλεση κρέμα λεμόνι

Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και αφού λιώσει καλά προσθέτουμε το ξύσμα. Έπειτα, σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και το νερό. Το προσθέτουμε μέσα στο λεμόνι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Αφού ξεκινήσει και πήζει, ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το βγάζουμε από την φωτιά.

Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ και με μια μεμβράνη στρώνουμε από πάνω για να μην ξεραθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το στρώσουμε στην τάρτα. Εννοείται, στολίζουμε από πάνω με ό,τι φρούτα θέλουμε.

Καλή σας απόλαυση…

 

Υγ Η τάρτα διατηρείται στο ψυγείο

Άλλη καλοκαιρινή συνταγή που έχουμε αγαπήσει ήδη από την food blogger nikisfood

Πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό, με γιαούρτι και κατεψυγμένα φρούτα!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:

  • 400 γρ. κατεψυγμένα φρούτα της αρεσκείας σας, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 200ml γάλα φρέσκο
  • 4 κ.σ. μέλι

Και τώρα, πάμε να το φτιάξουμε!

  • Πολτοποιούμε τα φρούτα σε έναν πολυκόπτη, προσθέτοντας το γάλα.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα κέικ, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες.
  • Σερβίρουμε σε μπολ παγωτού και απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Γάλα καρύδας: Τα οφέλη

Εκτός όλων των άλλων προνομίων του, το γάλα καρύδας έχει μόνο 50 θερμίδες το ποτήρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό, χωρίς να σε φορτώσει με θερμίδες και κακά λιπαρά!

#1 Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος

Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος.

#2 Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας

Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας. Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας τη μέρα, παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.

#3 Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των νεύρων

Το γάλα καρύδας είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών. Επιπλέον τo μαγνήσιο εμπλέκεται στενά μαζί με το ασβέστιο στο μεταβολισμό, ενώ ρυθμίζει στον εγκέφαλο υποδοχείς που έχουν καθοριστικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση.

 #4 Δεν παχαίνει

Πολλοί πιστεύουν ότι το γάλα καρύδας και η καρύδα γενικότερα περιέχει πολύ λίπος, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, παρόλο που είναι πιο πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, αυτά μεταβολίζονται ταχύτερα στο ήπαρ.

#5 Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο δραστηριοποιεί πολλά ένζυμα και συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του ασβεστίου. Επίσης, βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, μειώνοντας τη φλεγμονή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version