Να πώς θα φτιάξεις λαχταριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ.
Λατρεύεις τα κέικ; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε δοκίμαστε οπσωδήποτε την παρακάτω συνταγή. Κέικ καρότου, λαχταριστό και μυρωδάτο, χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις μίξερ. Δες πώς θα το πετύχεις:
Κέικ καρότου χωρίς μίξερ
Υλικά για κέικ καρότου
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα αραβοσιτέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους, ακέρωτο
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
1 κούπα καρότα, τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή αλεσμένα στο μούλτι
1/3 κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Για το ψήσιμο του κέικ καρότου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τον χυμό, τα καρότα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Μυστικά
Tip: Δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε τα καρύδια αν δεν μας αρέσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταφίδες, που ταιριάζουν πολύ.
Εύκολο κέικ με παπαρουνόσπορο
Το κέικ είναι ένας από τους καλύτερους μας φίλους στο snacking αφού είναι η λύση για κάθε πρωινό, είναι πάντα δίπλα στον απογευματινό καφέ μας και μέσα στο ταπεράκι για το γραφείο.
Αν νιώθεις και εσύ πως όσες συνταγές για κέικ και να έχεις δεν είναι αρκετές, είσαι στο σωστό σημείο.
Αυτό το κέικ με παπαρουνόσπορο είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, εύκολο στην παρασκευή του και φυσικά έχει υπέροχη εμφάνιση.
Εύκολο κέικ με παπαρουνόσπορο
Υλικά:
4 αβγά
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανιλίνη
50 γραμμάρια παπαρουνόσπορο
250 γραμμάρια φαρίνα
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα βάλε πρώτα τα υγρά στοιχεία και ανακάτεψε. Προσθέτετε τη βανιλινη, το ξύσμα, τον παπαρουνόσπορο και τη φαρίνα και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθέτησε σε μακρόστενη φόρμα, αφού την έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει ή τοποθετώντας πρώτα μια λαδόκολλα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου το ξυλάκι που θα βάζεις ως δείκτη ψησίματος, ή μια οδοντοδλυφίδα, να βγαίνει στεγνό.
Η Συνταγή Της Ημέρας: Αλμυρό Κέικ
Αλμυρό κέικ που θα σου τρέχουν τα σάλια ετοιμάζουμε σήμερα. Μπορεί όταν ακούς τη λέξη κέικ στο μυαλό σου να έρχεται συνήθως μία εικόνα με σοκολάτα αλλά εμείς θα κάνουμε τη διαφορά. Θα μιλήσουμε όχι για την γλυκιά εκδοχή του αλλά για την αλμυρή. Μπορείς να το φας για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.
Θα δούμε μια συνταγή για ένα αλμυρό κέικ, υγρό και μαλακό με πιπεριά. Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Μην διστάσεις να το φτιάξεις και μέσα σε θήκες για μάφινς και φυσικά εάν δεν σου αρέσει η πιπεριά να βάλεις τα υλικά που προτιμάς, όπως μπέικον, ελιά ή φέτα.
Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ
Υλικά:
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
2-3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
2 μεγάλα αυγά
300 γραμμάρια τυριά που λιώνουν
200 γραμμάρια γιαούρτι
πιπέρι
240 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ (ή στο μπολ του μίξερ) πρόσθεσε τα αυγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και χτύπησέ τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλύνε και κόψε τις πιπεριές πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους. Πρόσθεσε τις πιπεριές στο μείγμα, το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
Σταδιακά πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια μακρόστενη φόρμα 10×30 εκατοστά. Άδειασε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήσε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσει.
Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα.
Κόψε σε φέτες με πριονωτό μαχαίρι και σέρβιρε.
Tres Leches with a twist: το τέλειο μεξικάνικο κέικ
Υλικά:
Για το κέικ:
4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το μείγμα tres leches:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
½ φλιτζάνι ρούμι
¼ φλιτζάνι εσπρέσο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κoυταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κουταλάκι κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη μαρέγκα:
120 γραμμάρια ασπράδια αυγών
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτύπα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας το μίξερ, χτύπα τα ασπράδια αυγών και όταν “δέσουν” πρόσθεσε σιγά σιγά τη ζάχαρη και μετά πρόσθεσε τους κρόκους έναν-έναν. Πρόσθεσε το γάλα, τη βανίλια και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι. Άλειψε καλά με βούτυρο ένα ταψί. Ρίξε τη ζύμη και βάλε τη στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι δεν είναι υγρή..
Μείγμα με γάλατα:
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακάτεψε όλα τα υλικά για το μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα άνοιξε μικρές τρύπες πάνω από το κέικ, περίπου 1 τρύπα σε κάθε εκατοστό, μέχρι να καλύψεις ολόκληρη την κορυφή του κέικ με τρύπες, φροντίζοντας η οδοντογλυφίδα να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού. Περίχυσε με το μείγμα το κέικ σιγά-σιγά 1 φλιτζάνι τη φορά, περιμένοντας να απορροφηθούν τα υγρά εντελώς πριν προχωρήσεις στο επόμενο φλυτζάνι. Τοποθέτησε το μουλιασμένο κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Όταν είσαι έτοιμη να το σερβίρεις βάλε το κέικ σε ε΄να πιάτο και βάλε τη μαρέγκα.
Μαρέγκα:
Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς με το μίξερ. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, δοκίμασε με ένα κουταλάκι για να δεις εάν έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα πρόσθεσε και την άχνη ζάχαρη και χτύπα για άλλα 10-20 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποίησε ένα κορνέ για να βάλεις τη μαρέγκα πάνω από το κέικ.