Ποιο είναι το υλικό που θα χρειαστείς για να φτιάξεις pancakes με λιγότερες θερμίδες;
Τα pancakes είναι η ιδανική επιλογή για πρωινό, για brunch, ή γιατί όχι, ακόμα και για βραδινό. Τα τίμησες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών και εμείς δεν θα στα στερήσουμε τώρα που επιστρέφεις ή επέστρεψες.
Εδώ θα δεις μια διαφορετική εκδοχή για pancakes με γλυκοπατατα τα οποία είναι εύκολα, αφράτα, νόστιμα και σίγουρα θα λατρέψεις. Άλλωστε είναι επίσης υγιεινά αφού η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες.
Συνταγή για pancakes με λιγότερες θερμίδες: Υλικά
1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι βρόμης
½ κούπα φυτικό γάλα
1 βανίλια
λίγο αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
Αρχικά, βράσε τη γλυκοπατάτα για να μαλακώσει.
Έπειτα, ρίξε όλα τα υλικά σ’ ένα μούλτι και χτύπα καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ύστερα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε ισόποσες ποσότητες από το μείγμα των pancakes.
Ψήσε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μπορείς να τα σερβίρεις με γλυκά toppings όπως μύρτιλλα, μέλι, φυστικοβούτυρο ή με αλμυρά όπως τυρί, μπέικον, γιαούρτι ή τηγανητά αυγά.
Pancakes με λιγότερες θερμίδες: Η Vegan εκδοχή
Οι καλύτερες συνταγές για vegan pancakes. Για πολλά χρόνια το να είσαι vegan αυτόματα σε περιόριζε ή τουλάχιστον πίστευες ότι θα σε περιόριζε στις διατροφικές σου επιλογές. Τώρα πλέον ξέρεις ότι το να επιλέξεις να είσαι vegan δεν χρειάζεται να σε φοβίζει, αφού δεν θα στερηθείς τίποτα, πλέον όλες οι συνταγές έχουν και vegan εκδοχή.
Εδώ θα βρείς 3 συνταγές για vegan pancakes που θα σου αναβαθμίσουν το πρωινό στο λεπτό. Μην περιμένεις το ΣΚ για να τα φτιάξεις. Κάθε μέρα πρέπει να ΣΕ περιποιείσαι όπως σου αξίζει.
Συνταγή #1
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
120 γρ βρόμη
150 γρ γάλα αμυγδάλου ή βρόμης ( καλύτερα βρόμης)
3 κσ βούτυρο αμυγδάλου για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
100 γρ marple syrup
100 γρ φράουλες
50 γρ μύρτιλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις μπανάνες μαζί με την βρόμη και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν, αναποδογυρίζουμε τη ζύμη.
Όταν πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα που πρέπει και από τις δύο πλευρές είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Συνταγή #2
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 μπανάνες
250 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ένα φλυτζάνι goji berries, μουλιασμένα για να έχουν μαλακώσει
λάδι καρύδας για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Πολτοποίησε τις μπανάνες και πρόσθεσέ τις στα goji berries. Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα. Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία. Πάρε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάλε τις στο τηγάνι. Άφησε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογύρισέ τις με μια σπάτουλα. Χρειάζεσαι επιπλέον 2 λεπτά και είναι έτοιμα. Πρόσθεσε στο τέλος κανέλα ή τα αγαπημένα σου φρούτα.
Συνταγή #3
Υλικά:
2 ώριμες μπανάνες
100 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
150ml γάλα σόγιας
λάδι καρύδας για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πολτοποίησε τη μια μπανάνα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και στη συνέχεια ρίξε 50 γραμμάρια φυστικοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου. Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα σόγιας και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία. Πάρε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάλε τις στο τηγάνι. Άσε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογύρισέ τις με μια σπάτουλα. Άσε για άλλα 2 λεπτά και είναι έτοιμα.