ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για μιλφέιγ με φράουλες

PEXELS

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες.

Ακόμη και αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, δύσκολα μπορείς να πεις όχι σε ένα κομμάτι μιλφέιγ με φράουλες. Ένα γλυκό δροσιστικό και νόστιμο. Τον χειμώνα συνήθως προτιμάμε να το γευόμαστε χωρίς τις φράουλες ενώ το καλοκαίρι αποτελεί μία από τις επικρατέστερες επιλογές μας.

Υλικά για μιλφέιγ με φράουλες

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 αβγά χτυπημένα με λίγο νερό, 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • ½ κιλό φράουλες ψιλοκομμένες
  • ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα θα χρειαστείς:

  • 2 αβγά
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 500γρ. τυρί κρέμα
  • 500ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής για μιλφέιγ με φράουλες

  • Ακολουθείς τις οδηγίες χρήσης της σφολιάτας όταν την βγάλεις από την κατάψυξη
  • Στρώνεις δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας σε κάθε ένα
  • Χαράζεις το κάθε φύλλο με ένα μαχαίρι σχηματίζοντας κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες
  • Στη συνέχεια κάνεις και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσεις δεκαέξι ίσα κομμάτια
  • Τα τρυπάς με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C
  • Χτυπάς ένα αυγό και το αλείφεις με ένα πινέλο τα κομμάτια της σφολιάτας και τα πασπαλίζεις με τη ζάχαρη
  • Τα ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
  • Βάζεις σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με 3-4 κ.σ. νερό να βράσει
  • Χτυπάς τα αβγά στο μίξερ
  • Όταν πάρει βράση το σιρόπι το ρίχνεις στα αβγά και χτυπάς πολύ καλά
  • Προσθέτεις τη μαστίχα και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι γίνει ένα αφράτο μίγμα
  • Βάζεις τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένεις να φουσκώσει
  • Ρίχνεις μικρή ποσότητα κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί
  • Σε ένα μπολ χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Ρίχνεις και τα τρία μίγματα σε ένα μπολ και το βάζεις στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες
  • Αδειάζεις την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • Ακολουθείς την εξής διαδικασία: Ένα κομμάτι σφολιάτα, λίγη κρέμα, μερικές ψιλοκομμένες φράουλες, ένα κομμάτι σφολιάτα, κρέμα, θρυμματισμένη σφολιάτα, λίγη ζάχαρη άχνη και μία φράουλα κομμένη στη μέση
  • Το σερβίρεις αμέσως.

Πώς θα πλύνεις σωστά τις φράουλες

Μέχρι τώρα έπλενες τις φράουλες με άφθονο νερό. Ωστόσο, σύμφωνα με διατροφολόγους και ειδικούς δεν θα πρέπει να μένεις μόνο σε αυτό, καθώς στο φρούτο ζουν πολλοί μικροοργανισμοί.

Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που περιλαμβάνει το χοντρό αλάτι. Τι πρέπει να κάνεις:

Σε μία κούπα νερό, ρίξε μία κουταλιά χοντρό αλάτι (αν δεν έχεις και το απλό αρκεί) και ανακάτεψε καλά. Βάλε τις φράουλες σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω το αλατόνερο. Άφησέ τις για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με πολύ νερό.

Μπορείς αν θες να χρησιμοποιήσεις και ξύδι, αλλά υπάρχει πιθανότητα έτσι να αλλοιωθεί η γεύση του φρούτου.

Photo by Gianluca Gerardi on Unsplash

Πώς να διατηρήσεις τις φράουλες στο ψυγείο

Το μυστικό της σωστής συντήρησης στο ψυγείο κρύβεται στο να τις αποθηκεύσουμε όπως ακριβώς τις αγοράσαμε, με το κεσεδάκι τους, χωρίς να τις κόψουμε ή να τις πλύνουμε. Το πλύσιμο τις εκθέτει σε υγρασία, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας. Γι’ αυτό τις πλένουμε με νερό μόνο όταν πρόκειται να τις φάμε.

Βέβαια, να έχετε υπόψη ότι αν τις αφήσετε στο κεσεδάκι τους πολλές ημέρες, η μούχλα που μπορεί να εμφανιστεί στη μία φράουλα θα εξαπλωθεί γρήγορα και στις υπόλοιπες με τις οποίες βρίσκεται σε επαφή.

Οι ειδικοί λένε ότι οι φράουλες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 7 ημέρες αλλά σίγουρα τις πρώτες μέρες θα είναι πιο φρέσκες και ενδεχομένως πιο νόστιμες.

Πώς να διατηρήσεις τις φράουλες στην κατάψυξη

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις φράουλες για μήνες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουμε σε συνταγές ή ροφήματα όπως smoothies ή παγωμένα κοκτέιλ, μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Μπορεί να μην είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος, αφού όπως είπαμε είναι καλύτερο να καταναλώνουμε τα φρούτα στην εποχή τους, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσουμε να τις απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις και άλλους μήνες του χρόνου.

Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη και τις πλένουμε καλά αφήνοντας να τρέξει αρκετό κρύο νερό. Έπειτα, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε έναν δίσκο στον οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας το οποίο θα τραβήξει τα υγρά τους. Μόλις στεγνώσουν, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι τους και τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, κατά βούληση. Αν θέλουμε, μπορούμε να τις αφήσουμε και ολόκληρες.

Βάζουμε τις φράουλες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνοντάς τες έτσι ώστε να μην ακουμπούν η μία την άλλη. Έπειτα, τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να παγώσουν. Μόλις παγώσουν, τις βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε μια σακούλα κατάψυξης, την οποία πιέζουμε με τρόπο ώστε να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας. Έτσι, οι φράουλές μας θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για μήνες!

Φράουλες με μέλι για να αντέξουν περισσότερο καιρό

Ένα άλλο κόλπο για να διατηρήσουμε τις φράουλες περισσότερο καιρό στο ψυγείο (ιδιαίτερα αν δεν είναι πολύ γλυκές) είναι να τις κόψουμε κομματάκια, να τις βάλουμε σε ένα τάπερ που κλείνει καλά και να προσθέσουμε μερικές κουταλιές μέλι. Αφήνουμε το τάπερ για λίγες ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο για κατανάλωση! Έτσι, και θα έχουμε φτιάξει ένα υγιεινό, πολύ γρήγορο γλυκό και δεν θα αναγκαστούμε να πετάξουμε τις φράουλες που περίσσεψαν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version