ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή για mac ‘n’ cheese που θα σε κάνει να τρελαθείς

Pexels

Η συνταγή αυτή για mac ‘n’ cheese θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για το κουνουπίδι.

Αυτή η συνταγή είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για ένα κρύο βράδυ αφού θα σου προσφέρει το πιο κρεμώδες mac ‘n’ cheese, ενώ ένα καλά κρυμμένο συστατικό ενισχύει τη διατροφή σου με βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Και ποιο είναι αυτό το συστατικό-έκπληξη; Το τόσο παρεξηγημένο κουνουπίδι! Για αυτό δοκίμασε αυτή τη συνταγή για το τέλειο mac ‘n’ cheese που θα σε κάνει να δεις με άλλη ματιά το κουνουπίδι.

Δες τι θα χρειαστείς: Η συνταγή για mac ‘n’ cheese

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοντά ζυμαρικά
  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 115 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 55 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη (1/2 φλιτζάνι περίπου)
  • λίγη σκόνη μουστάρδας
  • πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έπειτα, λάδωσε ελαφρά ένα ταψί.

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Ύστερα, ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε, έπειτα, το κουνουπίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει, για 15 με 20 λεπτά.

Πρόσθεσε, επίσης, 4 φλιτζάνια νερό και σιγόβρασε μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ μαλακά, 10 με 12 λεπτά. Στράγγιξε, κρατώντας 2 φλιτζάνια νερό και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.

Ανακάτεψε τα λαχανικά, το τσένταρ, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπλέντερ. Πολτοποίησε προσθέτοντας αρκετό νερό από αυτό που κράτησες, μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 1 έως 2 λεπτά.

Αμέσως μετά, πρόσθεσε αυτή τη σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακάτεψέ τα να ενωθούν. Μετάφερέ τα στο έτοιμο ταψί. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό και μια κουταλιά λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε πάνω από τα ζυμαρικά. Τέλος, ψήσε μέχρι να ροδίσουν, 14 με 16 λεπτά.

Κουνουπίδι: Τα οφέλη στην υγεία μας

Αντικαρκινικό

Η σουλφοραφάνη που εμπεριέχεται στο κουνουπίδι έχει σημειώσει αντικαρκινική δράση σκοτώνοντας τα κύτταρα που προκαλούν καρκίνο και μπλοκάροντας την ανάπτυξη των όγκων. Σε ορισμένες μελέτες μάλιστα φάνηκε ότι ο συνδυασμός  κουνουπίδι με κουρκουμά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός για τη καταπολέμηση και την θεραπεία του καρκίνου στον προστάτη.

Διαιτητικό

Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε νερό, το κουνουπίδι,  αποτελεί και πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών και βιταµινών όπως A, B1, B2, B3, B6. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ισχυρό αντιοξειδωτικό ενώ η χαμηλή του περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες το κάνει ιδανικό για δίαιτες.  Επιπλέον, τα 150 γραµµάρια κουνουπίδι περιέχουν µόλις 25 θερµίδες, γεγονός που το κάνει και µια εξαιρετική τροφή για περιόδους δίαιτας.

Αποτοξινωτικό

Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το κουνουπίδι έχει ένα σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό του οργανισμού από βλαβερές ουσίες (αποτοξίνωση), που είναι αποτέλεσμα της ανθυγιεινής και κακής διατροφής, καθώς και λόγω της ρύπανσης και της ακτινοβολίας.

Θωρακίζει την καρδιά

Περιέχει αλλικίνη που βοηθά στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Το σελήνιο και η βιταμίνη C που περιέχει, ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου χοληστερόλης. Το φολικό οξύ βοηθά την κυτταρική ανάπτυξη και τον ταχύ πολλαπλασιασμό της, ενώ οι φυτικές ίνες, προάγουν την καλή υγεία του εντέρου και προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέως εντέρου.

Πώς διώχνουμε από το σπίτι την άσχημη μυρωδιά από κουνουπίδι;

Σου έχουμε μερικά tips για το πώς μπορείς να βράζεις το κουνουπίδι ώστε να μη μυρίζει όλο το σπίτι άσχημα.

  • Πρώτο και σημαντικότερο, μην παραμαγειρεύεις το κουνουπίδι. Σπάσε το με τα χέρια σε κομμάτια πριν το βάλεις στην κατσαρόλα και βράσε το, τόσο ώστε ίσα που να μαλακώσει. Το πολύ βράσιμο σχηματίζει την πολύ έντονη μυρωδιά.
  • Μαγείρεψέ το στον ατμό ή κάνε το σοτέ στο τηγάνι. Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν αναδύεται η γνωστή μυρωδιά.
  • Στύψτε μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι και ρίξε και την λεμονόκουπα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί μέσα στην κατσαρόλα που το βράζεις. Αυτό θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς.
  • Άλλοι προτείνουν να προσθέσεις ένα κομμάτι σέλινο μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ακόμα ένας άλλος τρόπος είναι να βράσεις το κουνουπίδι με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να τοποθετήσεις πάνω στο καπάκι ένα βαμβάκι το οποίο προηγουμένως έχεις ποτίσει με ξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version