Εδώ θα βρεις τη συνταγή για κρέπες με γέμιση cheesecake κολοκύθας. Τι υλικά θα χρειαστείς;
Οι κρέπες ανήκουν σίγουρα στη λίστα με τα comfort foods αφού μπορείς να τις φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Ταυτόχρονα μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα αφού ανάλογα με τη γέμιση μπορείς να τις απολαύσεις γλυκές ή αλμυρές. Θες να προσθέσεις γαλοπούλα, τυρί, πατατάκια και μαγιονέζα; Τότε θα την απολαύσεις στην αλμυρή της εκδοχή. Θες να τη γεμίσεις με σοκολάτα, μπισκότο ή σαντιγί; Τότε θα απολαύσεις την γλυκιά της εκδοχή
Εδώ θα δεις μια συνταγή που ανακαλύψαμε για κρέπες με γέμιση cheesecake κολοκύθας.
Kρέπες με γέμιση cheesecake κολοκύθας: Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά: κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο & τζίντζερ
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- ¼ φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
- 3 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και μετά πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, τον πουρέ κολοκύθας και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθέτησε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Άλειψε ένα αντικολλητικό τηγάνι με φυτικό λάδι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξε με ένα μεγάλο κουτάλι το μείγμα και άπλωσέ τη από άκρη σε άκρη. Μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά της κρέπας γύρισέ την από την άλλη και ύστερα αφαίρεσέ τη.
Γέμιση:
Στο μπολ του μίξερ, χτύπα την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε. Άπλωσε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε κρέπα. Δίπλωσέ τες και περίχυσε με λιωμένη αλατισμένη σάλτσα καραμέλας και πασπάλισε με λίγη κανέλα.
Pumpkin Cheesecake: Πώς Θα Φτιάξεις Τη Συνταγή Αυτή;
Και κάπου εδώ θέλω να σου κάνω μια γρήγορη ερώτηση. Πόσες διαφορετικές συνταγές για cheesecake έχεις δοκιμάσει; Ξέρω, θα μου πεις αρκετές, σου έχουμε όμως μια που σίγουρα δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και θα είναι τέλεια για αυτήν την εποχή.
Η κολοκύθα, όπως ξανάπαμε έχει την τιμιτική της αυτή την εποχή. Εδώ θα δεις μια συνταγή για cheesecake με κολοκύθα και μπαχαρικά, την οποία μόλις τη δοκιμάσεις δεν θα θες να φύγει το φθινόπωρο! Βασικά θα αναζητάς συνέχεια κολοκύθες για να την φτιάχνεις διαρκώς.
Pumpkin cheesecake: Υλικά
Για τη βάση
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
- 90 γραμμάρια βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 350 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 450 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, θρυμματισμένα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθέτησε το μείγμα και πίεσέ το ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας και χτύπα τα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο άδειασέ το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη. Ρίξε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτύπα την σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, βάλε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθέτησε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μετάφερε το cheesecake στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μπορείς να γαρνίρεις το cheesecake με τριμμένο μπισκότο ή extra σαντιγί.
Σου αρέσει η κολοκύθα; Συνταγή για πικάντικη σούπα κολοκύθας:
Έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κρύα και είμαστε έτοιμοι για netflix and chill out στιγμές . Τι πιο ωραίο από μια ζεστή σουπίτσα αγκαλιά με την κουβέρτα σου, και βλέποντας τι άλλο netflix.
Εμείς θα σου προτείνουμε μια τέλεια συνταγή για να δοκιμάσεις φέτος τον χειμώνα. Ελπίζουμε να σε ενθουσιάσει και εσένα η συνταγή της πικάντικης σούπας κολοκύθας με μπέικον και ρεβίθια. Θα ζεστάνει σίγουρα όλες τις κρύες μέρες σου.
Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο: Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιά βούτυρο
- 3/4 από ένα κουταλάκι τσίλι
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- λίγη θρυμματισμένη φέτα
- 2-3 φέτες μπέικον
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι κουρκουμά πιπέρι καγιέν
- 1/8 από ένα κουταλάκι αλάτι
- 3 1/2 κούπες πουρές κολοκύθας
- 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
- 450 γρ ρεθίθια σε κονσέρβα
- 1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι
- 1/4 από ένα κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- 1/2 από ένα κουταλάκι τσίλι
- 1/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα
- 1/8 από ένα κουταλάκι κουρκουμά
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάλε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και περίμενε μέχρι να πάρει μία βράση. Πρόσθεσε την πάπρικα, το τσίλι, τον κουρκουμά, το καγιέν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε για λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό. Πρόσθεσε την κρέμα. Αναλόγως πόσο ρευστή θέλεις την σούπα βάλε έξτρα ζωμό. Σέρβιρε με φέτα, ξεροψημένο μπέικον και πικάντικα ρεβίθια.
Για να φτιάξεις το μπέικον θα το σοτάρεις σε πολύ δυνατή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού πριν το έχεις ψιλοκόψει.
Για να φτιάξεις τα ρεβίθια, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο τηγάνι με το λίπος που έχει μείνει. Αν θες να το αποφύγεις τότε καθάρισε το τηγάνι και βάλε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα ρεβίθια, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μαζί με τη ζάχαρη. Σόταρε τα μέχρι να ροδίσουν.