Θες το πρωί να τρως ψωμί με πραλίνα φουντουκιού αλλά σκέφτεσαι τις θερμίδες; Σου βρήκαμε την πιο υγιεινή (και με λίγες θερμίδες) συνταγή.
Τα Σαββατοκύριακα προτιμάς να φτιάχνεις homemade pancakes και να αλείφεις πάνω πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο και κομματάκια από μπανάνα ή φράουλες. Τις καθημερινές θεωρείς κάπως cheat meal το να αλείψεις λίγη σοκολάτα πάνω στο ζεστό φρυγανισμένο ψωμί αλλά το λατρεύεις. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να φτιάξεις τη δική σου homemade πραλίνα φουντουκιού με ελάχιστα υλικά και εξίσου ελάχιστες θερμίδες; Σου έχουμε την απόλυτη (και πανεύκολη) συνταγή!
Συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
- 300γρ Φουντούκια
- 20γρ Κακάο
- 50γρ Μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον φούρνο, μέχρι να καβουρντιστούν. Αφού κρυώσουν θα τα χτυπήσουμε στο μπλέντερ μας και μόλις γίνουν σκόνη θα προσθέσουμε το κακάο και το μέλι.
Ανακατεύοντας το μείγμα μας θα γίνει σφιχτό, αν θέλουμε λοιπόν μια πιο ρευστή υφή προσθέτουμε ένα με δύο σφηνάκια νερό.
Βάζουμε τη σπιτική μερέντα/νουτέλα σε ένα βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια με δύο εβδομάδες.
Το Γλυκό Για Τις Λιγούρες: Συνταγή Για Σουφλέ Σοκολάτας Σε 5′
Είναι και αυτές οι ώρες που επιστρέφουμε στο σπίτι, καθόμαστε στον καναπέ να δούμε την αγαπημένη μας σειρά και ξαφνικά το μυαλό μας αποζητά απεγνωσμένα κάτι σε γλυκό. Ανοίγουμε ντουλάπια, συρτάρια και δεν βρίσκουμε τίποτα απολύτως. Τι θα έλεγες να έφτιαχνες το δικό σου σπιτικό σουφλέ σοκολάτας μέσα σε μόλις πέντε λεπτά; Τι υλικά θα χρειαστείς και πώς θα φτιάξεις το δικό σου σουφλέ σοκολάτας μέσα σε μία κούπα.
Υλικά για σουφλέ σοκολάτας:
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. λάδι
- 2 βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
- Μερέντα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Επιλέγουμε τις κούπες που θέλουμε να βάλουμε το γλυκό μας και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα μέσα στην κάθε κούπα, έπειτα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα από το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1:30 με 2 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο απλώνουμε μια κουταλιά Μερέντα και από πάνω λίγη άχνη ζάχαρη.
Tip:
Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα, αν είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Η κούπα δεν πρέπει να είναι γεμάτη με το μείγμα πριν το ψήσιμο γιατί το μείγμα θα φουσκώσει. Συμπλήρωσε με το μείγμα μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση της κούπας. Ανάλογα με το μέγεθος της κούπας θα βγουν και οι μερίδες.
Αν θες περισσότερο μείγμα, διπλασίασε τα υλικά.
Αν δεν σου αρέσει το σουφλέ σοκολάτας, φτιάξε σπιτική creme brulee
Η Crème Brûlée είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μια πλούσια βάση κρέμας και μια καραμελωμένη στρώση. Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, ενώ για την προέλευσή της «σφάζονται» δύο χώρες: η Γαλλία και η Αγγλία.
Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ποια χώρα κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή αυτού του γλυκού, αν και τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ως επιδόρπιο στην Αγγλία.
Τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα την ανακαλύψαμε στο Tik Tok, όπου την παρουσίασε ο tiktoker με κωδικό όνομα “iamnotachef”. Το video του έχει κερδίζει χιλιάδες σχόλια και likes, όπως γίνεται και με κάθε του ανάρτηση. Μάλιστα, δεν θα χρειαστείτε καν φλόγιστρο (απαιτείται στις κλασικες συνταγές), για να φτιάξετε την τραγανή κρούστα στο πάνω μέρος της.
- Παγωτό βανίλια (2 μεγάλα scoop)
- 2 αυγά (μόνο οι κρόκοι)
- λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και νερό για την κρούστα
- Φράουλες για τη γαρνιτούρα (προεραιτικά)
Πώς θα τη φτιάξεις
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βάζεις το παγωτό βανίλια σε ένα μπολ και περιμένεις να λιώσει. Προσθέτεις τους κρόκους των αυγών στο λιωμένο παγωτό και χτυπάς μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα δύο συστατικά.’Επειτα χωρίζεις το μείγμα μέσα στις πορσελάνινες, μικρές φόρμες για κέικ (ramekin) και το μεταφέρεις σε ταψί με ψηλά τοιχώματα. Γεμίζεις νερό το ταψί μέχρι να φτάσει στο μέσο των φορμών. Στη συνέχεια ψήνεις για 35 έως 40 λεπτά και βάζεις τις φόρμες στο ψυγείο για 2-3 ώρες (πρόσεξε το μείγμα να σφίξει, αλλά να μην παγώσει- να παραμείνει κρεμώδες).
Για την κρούστα, βάλε τη ζάχαρη στο τηγάνι με λίγο νερό και άφησέ τη να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμη, άπλωσέ τη στις φόρμες. Πλύνε και κόψε στη μέση τις φράουλες και τοποθέτησέ τις μερικές πάνω στα κουπάκια με το γλυκό. Καλή απόλαυση.