Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα

χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα
Unsplash

Τι υλικά θα χρειαστείς για να φτιάξεις Xmas apple pie ή αλλιώς χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα;

Σκεφτήκαμε να σου δώσουμε μια συνταγή για κάτι διαφορετικό φέτος. Μην φτιάξεις μόνο μελομακάρονα και κουραμπίεδες. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξεις την πιο εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα που είναι ταυτόχρονα και πολύ αρωματική καθώς περιέχει τρία διαφορετικά μπαχαρικά και μπορεί να γίνει το καλύτερο πρωινό εάν αγαπάς τα μήλα. Η καλύτερη συντροφιά για τον απογευματινό καφέ σου.

Xmas apple pie: Υλικά για χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα

• 2 φύλλα σφολιάτας
• 4 – 5 κόκκινα μήλα
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
• 80 γραμμάρια μπισκότα κανέλας ψιλοκομμένα
• 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
• 80 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
• 20 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
• 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα σε σκόνη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη
• κανέλα σε σκόνη

Πώς θα φτιάξεις τη χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα: Η εκτέλεση

Αρχικά, καθάρισε και κόψε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και βάλε τα σε ένα μπολ μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι.

Έπειτα, τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και βάλε μέσα το βούτυρο να μαλακώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίξε τα μήλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και άσε να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους σε μέτρια θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμα άδειασέ τα σε μια ρηχή πιατέλα και αφαίρεσε τον αστεροειδή γλυκάνισο και άφησέ τα να κρυώσουν πολύ καλά.
Στη συνέχεια μέσα στο μπολ με τα μήλα ρίξε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακάτεψε καλά. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις. Σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρώσε αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.

Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με τα μπισκότα κανέλας και από πάνω βάλε το μείγμα με τα μήλα και ίσιωσε με ένα κουτάλι, αλλά μην καλύπτεις τις άκρες γύρω γύρω (περίπου δυο δάχτυλα). Αυτές γύρισέ τες προς τα μέσα.

Έπειτα, κόψε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών περίπου με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθέτησέ τες με κενό τη μια από την άλλη. Συνέχισε με τις υπόλοιπες λωρίδες και πέρνα τες από πάνω σαν να σχηματίζεις ένα σχήμα μπακλαβαδωτό όπως κάνεις με την πάστα φλώρα.
Τέλος, ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η σφολιάτα.  Ύστερα, άσε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σέρβιρε.

Καλή όρεξη

Τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μελομακάρονα την είδες;

Υλικά για το σιρόπι

  • 500 ml ‏νερό
  • 800 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ‏μέλι
  • 3 στικ ‏κανέλας
  • 3 ‏ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 ‏πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Υλικά για το μείγμα 1

  • 400 ml ‏χυμό πορτοκαλιού
  • 400 ml ‏σπορέλαιο
  • 180 ml ‏ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. του γλυκού ‏γαρύφαλλο
  • 2-3 κ. του γλυκού ‏κανέλα
  • 1/4 κ. του γλυκού ‏μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. του γλυκού ‏σόδα
  • 2 ‏πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά για το μείγμα 2

  • 1 κιλό ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση:

#1 Σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσεις το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσεις να φτιάχνεις τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά σου από το φούρνο.

#2 Βάζεις τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν. Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρεις από την φωτιά και προσθέτεις το μέλι. Ανακατεύεις και αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.

Ξεκινάς τα μελομακάρονα

#3 Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C βαθμούς. Βάζεις στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύεις με ένα καλό σύρμα.

#4 Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα υλικά του μείγματος 2 και προσθέτεις το μείγμα 1. Ανακατεύεις πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.

#5 Πλάθεις τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνεις για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

#6 Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνεις τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνεις για 10 δευτερόλεπτα.

#7 Στη συνέχεια τα σουρώνεις και τα πασπαλίζεις με μέλι και καρύδια.

πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...