ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Pumpkin cheesecake: Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή αυτή;

Pumpkin cheesecake. Και κάπου εδώ θέλω να σου κάνω μια γρήγορη ερώτηση. Πόσες διαφορετικές συνταγές για cheesecake έχεις δοκιμάσει; Ξέρω, θα μου πεις αρκετές, σου έχουμε όμως μια που σίγουρα δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και θα είναι τέλεια για αυτήν την εποχή. 

Η κολοκύθα, όπως ξανάπαμε έχει την τιμιτική της αυτή την εποχή. Εδώ θα δεις μια συνταγή για cheesecake με κολοκύθα και μπαχαρικά, την οποία μόλις τη δοκιμάσεις δεν θα θες να φύγει το φθινόπωρο! Βασικά θα αναζητάς συνέχεια κολοκύθες για να την φτιάχνεις διαρκώς. 

Pumpkin cheesecake: Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή αυτή;

Υλικά:

Για την βάση

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

  • 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

  • 90 γραμμάρια βούτυρο

Για την γέμιση

  • 350 γραμμάρια τυρί κρέμα

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

  • 450 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Για τη βάση:Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, θρυμματισμένα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθέτησε το μείγμα και πίεσέ το ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση:Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας και χτύπα τα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο άδειασέ το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη. Ρίξε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτύπα την σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, βάλε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθέτησε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μετάφερε το cheesecake στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μπορείς να γαρνίρεις το cheesecake με τριμμένο μπισκότο ή extra σαντιγί.

Πικάντικη Σούπα Κολοκύθας: Τέλεια Για Το Φθινόπωρο

Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο. Έχοντας μπει δειλά δειλά στον Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κρύα και είμαστε έτοιμοι για netflix and chill out στιγμές . Τι πιο ωραίο από μια ζεστή σουπίτσα αγκαλιά με την κουβέρτα σου, και βλέποντας τι άλλο netflix.

Και επειδή ο μήνας είναι αφιερωμένος στην κολοκύθα λόγω hallowen εμείς θα σου προτείνουμε μια τέλεια συνταγή για να δοκιμάσεις φέτος το φθινόπωρο. Ελπίζουμε να σε ενθουσιάσει και εσένα η συνταγή της πικάντικης σούπας κολοκύθας με μπέικον και ρεβίθια. Θα ζεστάνει σίγουρα ολες τις κρύες μέρες σου.

Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 4 κουταλιά βούτυρο

  • 3/4 από ένα κουταλάκι τσίλι

  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

  • λίγη θρυμματισμένη φέτα

  • 2-3 φέτες μπέικον

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • 3/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα

  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά πιπέρι καγιέν

  • 1/8 από ένα κουταλάκι αλάτι

  • 3 1/2 κούπες πουρές κολοκύθας

  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο

  • 450 γρ ρεθίθια σε κονσέρβα

  • 1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι

  • 1/4 από ένα κουταλάκι σκόνη σκόρδου

  • 1/2 από ένα κουταλάκι τσίλι

  • 1/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα

  • 1/8 από ένα κουταλάκι κουρκουμά

  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάλε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και περίμενε μέχρι να πάρει μία βράση. Πρόσθεσε την πάπρικα, το τσίλι, τον κουρκουμά, το καγιέν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε για λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό. Πρόσθεσε την κρέμα. Αναλόγως πόσο ρευστή θέλεις την σούπα βάλε έξτρα ζωμό. Σέρβιρε με φέτα, ξεροψημένο μπέικον και πικάντικα ρεβίθια.

Για να φτιάξεις το μπέικον θα το σοτάρεις σε πολύ δυνατή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού πριν το έχεις ψιλοκόψει.

Για να φτιάξεις τα ρεβίθια, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο τηγάνι με το λίπος που έχει μείνει. Αν θες να το αποφύγεις τότε καθάρισε το τηγάνι και βάλε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Πρόσθσε τα ρεβίθια, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μαζί με τη ζάχαρη. Σόταρε τα μέχρι να ροδίσουν.

Πώς Να Μην Στεγνώνει Το Κοτόπουλο Στο Ψήσιμο: To Τρικ Των Chef

Πώς να μην στεγνώνει το κοτόπουλο στο ψήσιμο. Το ρωτάς και το ξαναρωτάς στις φίλες σου που έχουν μπει στο mood και τη διαδικασία της μαγειρικής εδώ και χρόνια. Όσες φορές και αν έχεις προσπαθήσει, πάντα το κοτόπουλο στεγνώνει. Ψυχραιμία. Σου έχουμε το μυστικό των chef.

Το τρικ είναι ένα, εύκολο και ανέξοδο. Αφού διαβάσεις το παρακάτω μυστικό, κάλεσε τους φίλους σου για γεύμα. Θα τους εντυπωσιάσεις με το πόσο ζουμερό είναι το κοτόπουλο που έχεις φτιάξεις για εκείνους.

Κάτω από το ταψί με το κοτόπουλο, τοποθέτησε μία πολύ μικρή κατσαρόλα με νερό και λάδι. Το επιπλέον νερό θα βοηθήσει ώστε το κοτόπουλό σου να μη στεγνώσει.

Extra tip: Για πιο νοστιμιά, βάλε ένα κομμάτι τυρί φέτα μέσα στο κοτόπουλο. Νόστιμο, πολύ. Άκουσέ μας και μόνο χαμένη δεν θα βγεις.

Και επειδή εμείς εμπιστευόμαστε -σχεδόν τυφλά- τον Άκη Πετρετζίκη ας δούμε πώς ψήνεται σωστά ένα κοτόπουλο.

Η διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΟC στον αέρα. Μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε το φιλέτο μας για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

Μόλις ψηθεί, μεταφέρουμε το φιλέτο μας σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας  συνοδεύοντάς το με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Οπωσδήποτε τηρούμε τους χρόνους ψησίματος και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το κρέας μας ξεσκέπαστο όσο περιμένουμε να ξεκουραστεί.

Extra Tip: Κάθε φορά που βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, είναι σημαντικό να του δίνουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστεί προτού το κόψουμε για να το φάμε. Έτσι, θα προλάβει να γίνει ανακατανομή των χυμών του σε όλο το κομμάτι και το κρέας μας θα παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.

Πώς να μην στεγνώνει το κοτόπουλο στο ψήσιμο: Το ψήνουμε σε τηγάνι & φούρνο, όπως ο Άκης Πετρετζίκης

Η διαδικασία:

Αλείφουμε το φιλέτο του κοτόπουλου με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να κάψει καλά. Μεταφέρουμε το φιλέτο μας στο τηγάνι και του δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το φιλέτο μας μέσα, και βάζουμε στον πάτο του ταψιού 2 κλ. δεντρολίβανο, 2 κλ. ρίγανη και 5 κλ. θυμάρι. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, προσθέτουμε στο τηγάνι 1 σκ. σκόρδο και 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το φιλέτο στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν θα ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά

Extra Tip: Η ποσότητα των μυρωδικών και των υπόλοιπων μυρωδικών που έχουμε δώσει αντιστοιχούν σε 350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Στην περίπτωση που επιθυμούμε να μαγειρέψουμε περισσότερο κρέας, μπορούμε να αυξήσουμε τα υλικά μας.

Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να παραλλάξουμε λίγο τη διαδικασία επιστρατεύοντας ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Πώς τη χρησιμοποιούμε;

Προτού βάλουμε τα μυρωδικά και το φιλέτο μας στο ταψάκι, καλύπτουμε τη βάση του ταψιού με τη λαδόκολλα, απλώνουμε στη λαδόκολλα τα μυρωδικά, ακουμπάμε το κοτόπουλο από πάνω και κλείνουμε τη λαδόκολλα στριφογυρίζοντας τις άκρες της σαν να δημιουργούμε μια καραμέλα. Αυτό, είναι το λεγόμενο ψήσιμο “en papillote”. Έτσι, τα αρώματα και η γεύση των μυρωδικών φυλακίζονται ακόμα περισσότερο στο κρέας, ενώ παραμένει ιδιαίτερα ζουμερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος χάρη στους υδρατμούς του φυλακίζονται μέσα στη λαδόκολλα.

Οι πιο τέλειες sauce για το κοτόπουλο:

Sauce 1

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 200γρ. τυρί μπλε θρυμματισμένο
  • αλάτι

 

Sauce 2

  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ξύδι
  • φέτα κομμένη σε κυβάκια

 

Sauce 3

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

 

Sauce 4

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Τέλος, μπορείς να συνοδεύσεις το κοτόπουλο με τραγανές τηγανιτές πατάτες light αν δεν θες τις κλασσικές του φούρνου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version