ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουτίγκα Chia 4 συστατικών: Η (εύκολη) συνταγή της ημέρας

Πουτίγκα Chia 4 συστατικών.Η πουτίγκα είναι το τέλειο υγιεινό πρωινό ή σνακ. Είναι κρεμώδες, χορταστικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ωμέγα-3. Vegan, χωρίς γλουτένη, paleo και keto. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την πουτίγκα chia!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτή τη συνταγή υγιεινού πρωινού στο παρελθόν, τώρα είναι η ώρα! Ξεκινά με σπόρους chia, μικροσκοπικούς σπόρους που είναι γεμάτοι με θρέψη.

Υπάρχουν τόνοι συνταγές σπόρων chia εκεί έξω αλλά αν είσαι αρχάρια στη μαγειρική της chia, η πουτίγκα chia είναι μια φοβερή συνταγή για πρώτη φορά.

Οι σπόροι chia έχουν την ικανότητα να μας κρατούν χορτάτους. Αν, λοιπόν, τους γευτείς στο πρωινό σου, να είσαι σίγουρη πως δεν θα χρειαστεί να τσιμπήσεις απολύτως τίποτα μέχρι το μεσημεριανό.

Πουτίγκα Chia 4 συστατικών: Η (εύκολη) συνταγή της ημέρας

  1. Η διαδικασία παρασκευής πουτίγκα chia είναι τόσο εύκολη! Το πρώτο βήμα είναι να ανακατέψεις μαζί τους σπόρους chia και το γάλα σε ένα βάζο ή μπολ. Αρχίζουμε με 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia σε 1 φλιτζάνι γάλα. Αν θες μια πιο παχύρευστη πουτίγκα chia συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις 4 κουταλιές της σούπας σε 1 φλιτζάνι γάλα.
  2. Μόλις το μείγμα πουτίγκα chia αναμειχθεί καλά, άφησέ το να καθίσει για 5 λεπτά. Ανακάτεψέ το (αν χρειαστεί) για να διαλυθούν τυχόν σβώλοι σπόρων chia. Σκέπασέ το και βάλε το μείγμα στο ψυγείο να «δέσει» για 1-2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  3. Η πουτίγκα chia πρέπει να είναι ωραία και παχιά, όχι ρευστή. Εάν δεν είναι πηχτό το μείγμα, απλά πρόσθεσε περισσότερους σπόρους chia (1 κουταλάκι του γλυκού). Ανακάτεψέ το και βράσε το για άλλα 30 λεπτά περίπου.

Extra tip: Το γάλα αμυγδάλου, γάλα κάσιους και γάλα καρύδας δίνουν στην πουτίγκα chia μια κρεμώδη συνοχή που είναι πραγματικά ωραία.

Sos: Βεβαιώσου ότι έχεις ανακατέψει την πουτίγκα chia σου περίπου 5-10 λεπτά μετά την αρχική ανάμειξή της. Αυτό θα σε βοηθήσει να διασπάσεις τυχόν σπόρους και βοηθά να διασφαλιστεί ότι το μείγμα θα δέσει. Εάν δεν το κάνεις αυτό, μερικές φορές όλοι οι σπόροι chia θα συσσωρευτούν στο κάτω μέρος και θα μείνουν με πολλά υγρά στην επιφάνεια, αντί για μια καλά συνδυασμένη, κρεμώδη πουτίγκα.

SOS 2: Εάν η πουτίγκα chia σου δεν είναι αρκετά πηχτή, απλώς πρόσθεσε περισσότερους σπόρους chia στο μείγμα και άφησέ το να «καθίσει» λίγο περισσότερο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα πιο παχύρευστο γάλα. Το πλήρες σε λιπαρά κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας δημιουργεί μια εξαιρετικά παχιά και κρεμώδη πουτίγκα chia.

Οι σπόροι Chia δεν έχουν γεύση, οπότε η πουτίγκα θα έχει τη γεύση του υγρού και γλυκαντικού που χρησιμοποιείτε. Αν θες η πουτίγκα να έχει λίγη γλυκύτητα, μπορείς να προσθέσεις γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και κάρδαμο, εκχύλισμα βανίλιας και το γλυκαντικό της επιλογής σου.

Δοκίμασε την επιλογή του σιροπιού σφενδάμου για γλυκύτητα. Το μέλι είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν είσαι μαγείρισσα που προτιμά τις κλασσικές επιλογές. Από την άλλη, αν  χρειάζεσαι μια επιλογή χωρίς ζάχαρη, η στέβια είναι μονόδρομος

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει πιο παχύρευστη; Οι σπόροι chia αρχίζουν να απορροφούν το υγρό αρκετά γρήγορα, αλλά πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στη πουτίγκα για να αποκτήσει τη συνοχή που μοιάζει με πηκτή. Προτείνουμε 1 -2 ώρες ή όλο το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version