Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου φοκάτσια με κρεμμύδι και ντομάτα

φοκάτσια

Πώς να φτιάξεις τη δική σου φοκάτσια με κρεμμύδι και ντομάτα. Αυτές τις μέρες θυμηθήκαμε μια τέλεια συνταγή. Προζυμένια φοκάτσια με λαχανικά και μυρωδικά. Χρειάζεσαι 4 ώρες για τη συνολική προετοιμασία αλλά να θυμάσαι ότι είναι μία εύκολη συνταγή.

Πώς να φτιάξεις τη δική σου φοκάτσια με κρεμμύδι και ντομάτα

Θα χρειαστείς

1 μεγάλο ταψί ή 2 πιο μικρά

430 γρ. σκληρό αλεύρι

70 γρ. ολικής άλεσης

100 γρ. ενεργό προζύμι

380 γρ. χλιαρό νερό

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο (έξτρα για επάλειψη)

½ κ.γ. αλάτι

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ζουμερή ντομάτα ψιλοκομμένη

Φύλλα δενδρολίβανου

Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις τα αλεύρια και το αλάτι.

2. Σε μικρότερο μπολ αναμιγνύεις χλιαρό νερό, ελαιόλαδο, προζύμι.

3. Διαλύεις το προζύμι στο νερό με ένα κουτάλι.

4. Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις με μια σπάτουλα. Η ζύμη είναι κολλώδης.

5. Αφού ανακατευτούν τα υλικά, σκεπάζεις το μπολ με καθαρό πανί και τοποθετείς στο φούρνο για 30 λεπτά με το φως αναμμένο ώστε να δημιουργηθεί ένα ζεστό περιβάλλον.

6. Στα πρώτα 30 λεπτά, μ’ ένα μπολ με κρύο νερό δίπλα, ώστε να βρέχεις τα χέρια σου, αρχίζεις να διπλώνεις τη ζύμη με απαλές κινήσεις περιμετρικά προς το κέντρο, γύρω στις οκτώ φορές.

7. Αφού διπλώσεις τη ζύμη σου, την αφήνεις να ξεκουραστεί, σκεπασμένη για επιπλέον 30 λεπτά.

8. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία άλλη μια φορά. Η τεχνική του τεντώματος και του διπλώματος της ζύμης σε φάκελο, την κάνει δυνατή και ελαστική.

9. Τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, περιχύνεις ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρεις τη ζύμη από το μπολ στο ταψί.

10. Το σκεπάζεις και αφήνεις τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 2 ½ ώρες).

11. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220ο στον αέρα.

12. Όταν θα έχει πια φουσκώσει, περιχύνεις την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο και χρησιμοποιώντας ευγενικά τ’ ακροδάχτυλά σου, πιέζεις τη ζύμη ώστε ν’ απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και να δημιουργηθούν τα γνωστά βαθουλώματα.

13. Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα σε όλη την επιφάνεια της φοκάτσιας.

14. Πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι και αρωματίζεις με φύλλα δενδρολίβανου.

15. Ψήνεις για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι ν’ αποκτήσει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.

16. Αφαιρείς το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρεις τη φοκάτσια σε σχάρα ώστε να κρυώσει εντελώς.

 

3 Συνταγές Με Κονσέρβα Τόνου Θα Σου Δώσουν Το Βραδινό Σου

3 συνταγές με κονσέρβα τόνου θα σου δώσουν το βραδινό σου. Η ερώτηση ”Τι να φάμε για βραδινό;” -ειδικά μετά από μία δύσκολη μέρα- σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να απαντάται μόνο με μία πολύ γρήγορη και εύκολη απάντηση. Και δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει η απάντηση να περιλαμβάνει κάτι νόστιμο, στο όριο του comfort food, κάτι υγιεινό και ελαφρύ και κυρίως κάτι εύκολο.

3 συνταγές με κονσέρβα τόνου θα σου δώσουν το βραδινό σου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μία κονσέρβα τόνου στο ντουλάπι μας. Αυτή η κονσέρβα τόνου είναι το υλικό παύλα σταρ των παρακάτω τριών συνταγών.

Tρεις συνταγές με βασικό υλικό τον τόνο. Είναι απλές, δεν απαιτούν χρόνο και περιλαμβάνουν υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.

Mac and Cheese με κολοκύθα και τόνο (για 4-6 άτομα)


Υλικά

2 κονσέρβες τόνου σε κονσέρβα 500γρ ζυμαρικά φουζίλι ή κοχύλια ή φαρφάλες 1 κονσέρβα γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά 1 κονσέρβα κολοκύθα 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου 1 κουταλιά miso 1-3 σταγόνες ταμπάσκο 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 400γρ τυρί ρικότα 1 κούπα kale κομμένo σε λωρίδες 1 κουταλάκι αλάτι 3-5 κόκκους φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουταλιά λάδι καρύδας 2 κουταλιά βούτυρο (ή κάποιο αντίστοιχο vegan προϊόν) ½ κούπα τρίμμα φρυγανιάς ¼ κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. 2. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ελαττώνοντας όμως τον χρόνο μαγειρέματος κατά 1-2 λεπτά ώστε να μείνουν al dente. Στράγγιξέ τα ζυμαρικά αφήνοντας 1-2 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά και ρίξε τα πίσω στην κατσαρόλα. 3. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ μαζί το γάλα καρύδας, τον ζωμό κοτόπουλου, την κολοκύθα κονσέρβας, το σκόρδο σε σκόνη, το ταμπάσκο, το μοσχοκάρυδο και την ρικότα. 4. Ενσωμάτωσε τον τόνο, βουτύρωσε ένα ταψί και βάλε το μείγμα στο ταψί. 5. Σε ένα ξεχωριστό πιάτο, λιώσε το βούτυρο πρόσθεσε το τρίμμα φρυγανιάς, αλάτισε, και πρόσθεσε την παρμεζάνα. Ρίξε το μείγμα τρίμμα φρυγανιάς πάνω από τα ζυμαρικά και ψήσε για περίπου 20-25 λεπτά (πρόσεχε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μην καεί το πάνω μέρος του μείγματος).

Σαλάτα τόνου με ζέα και σος από ταχίνι με λεμόνι


Υλικά

2 κουτιά τόνου σε κονσέρβα τις οποίες έχουμε σουρώσει να φύγουν τα νερά και έχουμε διαλύσει με ένα πιρούνι τον τόνο ½ κούπα άβραστη ζέα ½ κουταλιά θαλασσινό αλάτι 1-2 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2-3 κούπες ψητά ή βραστά λαχανικά της επιλογής σας (όπως μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρι, φινόκιο, καρότο, αγγούρι) Φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας (όπως σχοινόπρασσο, άνιθο ή βασιλικό) 2-3 ραπανάκια 1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένα πράσο 1 κουταλάκι σησαμέλαιο Ταχίνι με λεμόνι όσο σου αρέσει

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Βράσε τη ζέα αναλόγως με τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία, αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2. Σέρβιρε σε μπολ, πρόσθεσε τα ψητά λαχανικά, τα ραπανάκια και τα πράσα 3. Πρόσθεσε τον τόνο, αλατοπιπέρωσε, ρίξε σησαμέλαιο, στύψε λεμόνι και πρόσθεσε τη σος ταχίνι με λεμόνι όσο θες

Σος από ταχίνι με λεμόνι

1 λεμόνι 1 κουταλιά ξύδι 2 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ¼ κούπας ταχίνι 1 κουταλιά miso 1 κουταλιά . μουστάρδα ντιζόν ½ κουταλιά σιρόπι σφενδάμου ¼ κούπα νερό 1 κουταλάκι  σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα αλάτι 2-3 φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού

Πώς θα το φτιάξεις:

Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Σούπα Τόνου και Τομάτας

Υλικά

2 κουτιά τόνου σε κονσέρβα 2 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ¼ από μία κουταλιά αλάτι 6-10 κόκκους φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σέλερι ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μηλόξυδο 1 κονσέρβα πουρέ τομάτας 1 κονσέρβα τομάτας ψιλοκομμένης 1 λίτρο ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών 300γρ σπανάκι 500γρ τορτελίνι, βρασμένα (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, σόταρέ το σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα και χρυσαφί. Αλατοπιπέρωσε. 2. Πρόσθεσε το καρότο και το σέλερι και σόταρε για 5-7 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για ακόμη 1-2 λεπτά. 3. Πρόσθεσε το μηλόξυδο και σόταρε μέχρι να εξαφανιστεί (1-2 λεπτά). Πρόσθεσε τον ζωμό και βράσε για περίπου 45 λεπτά. 4. Προόσθεσε το σπανάκι και τον τόνο καθώς και τα μαγειρεμένα μακαρόνια. 5. Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για μέχρι 3 ημέρες ή στην κατάψυξη για μέχρι 1 μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...