Τα μπισκότα με berries είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ. Τα αγαπημένα μας μπισκότα, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι το το εύκολο και γρήγορο γλυκάκι όταν σου έρχεται μια λιγούρα. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με καφέ, τσάι ή ακόμα και μόνα τους. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να φτιάξεις στο σπίτι τα δικά σου μπισκότα.
Παρακάτω θα βρεις μια πανεύκολη συνταγή για μπισκότα με berries, που δεν θα μπορείς να τους αντισταθείς.
Μπισκότα με berries: Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια (360 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¾ από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 φλιτζάνι (226 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1¾ φλιτζάνια (350 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο (50 γραμμάρια) αυγό
- 1 μεγάλος κρόκος αυγού
- 2 κουταλάκια του γλυκού (9 γραμμάρια) εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ του φλιτζανιού(12 γραμμάρια) κατεψυγμένα μούρα ή φράουλες ή κάποιο μείγμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Στον κάδο από το μίξερ χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, περίπου για 3 λεπτά. Πρόσθεσε το αυγό και τον κρόκο αυγού και ανακάτεψε να ενωθούν. Πρόσθεσε τη βανίλια και το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και ανακάτεψε ξανά.
Σε ένα μίξερ χτύπα τα κατεψυγμένα φρούτα μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη.
Χώρισε τη ζύμη στη μέση και άσε τη μισή στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ πρόσθεσε τη σκόνη μούρων και την υπόλοιπη μισή ζύμη και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε σε ένα ταψί ένα χαρτί ψησίματος.
Για να φτιάξεις τα μπισκότα, πάρε ένα μικρό κομμάτι από κάθε ζύμη και ένωσέ τα μεταξύ τους, να φαίνεται όμως η διαφορά στο χρώμα. Τακτοποίησε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους.
Ψήσε για περίπου 9 με 10 λεπτά. Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.
Συνταγή Για Μπισκότα Με Άρωμα Λεβάντας
Μπισκότα, μία λέξη χίλιες αναμνήσεις. Πόσα μεσημέρια της παιδικής σου ζωής δεν θυμάσαι την γιαγιά να σου δίνει κλεφτά κάποια μπισκοτάκια που λατρεύεις ή ακόμα καλύτερα να σου φτιάχνει ζεστά και μυρωδάτα μπισκοτάκια που να μην μπορείς να σταματήσεις στο ένα.
Είτε σου αρέσουν είτε όχι αποκλείεται να ανοίξεις κάποιο από τα ντουλάπια της κουζίνας σου και να μην έχεις μπισκότα μέσα. Αν λοιπόν είσαι από αυτούς τρελαίνονται στην ιδέα ενός μπισκότου σου έχουμε μια νέα ιδιαίτερη συνταγή που θα σε ξετρελάνει.
Η συνταγή είναι εύκολα μπισκότα βουτύρου αρωματισμένα με λεβάντα.
Συνταγή για μπισκότα με άρωμα λεβάντας
Υλικά:
- 230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 140 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 1 αυγό
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκια βρώσιμη λεβάντα ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Εκτέλεση :
Καθάρισε τα άνθη της λεβάντας από τους στήμονες. Στο γουδί λιώσε τα άνθη ελαφρά.
Ανάμειξε σε μπολ τη λεβάντα με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τρίξε ελαφρά με το χέρι ώστε η υγρασία της ζάχαρης και του ξύσματος να ελευθερώσουν το άρωμα της λεβάντας.
Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλάτι. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους.
Τέλος, πρόσθεσε το μείγμα της λεβάντας, ανάμειξε τα υλικά και ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί η βουτυρένια ζύμη. Κάλυψε με μεμβράνη και τοποθέτησε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει ώστε να μπορείς να την χειριστείς.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη, πάρε τμηματικά ζύμη και άνοιξέ την σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Κόψε σε διάφορα σχήματα με κουπάτ και τοποθέτησε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν.
Υβόννη Μπόσνιακ: Η Συνταγή Της Για Τραγανά Churros
Churros. Αν έχεις ταξιδέψει στην Ισπανία θα έχεις δοκιμάσει σίγουρα churros. Τα τραγανά αυτά στικς με ζάχαρη που σε συνδυασμό με λίγη σοκολάτα ή μαρμελάδα αποτελούν το τέλειο γλυκό. Στην Ελλάδα τα churros έχουν την τιμητική τους τον τελευταίο καιρό και τα βρίσκουμε συνήθως και στα μεξικάνικα εστιατόρια.
Από την άλλη η Υβόννη Μπόσνιακ είναι μία από τις καλύτερες μαγείρισσες της ελληνικής showbiz. Στην πρώτη καραντίνα ξεκίνησε να μοιράζεται μαζί μας διάφορες δικές της συνταγές μέσω instagram και το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον… πεντανόστιμο. Αλμυρά δοκιμάσαμε, γλυκά δοκιμάσαμε και πραγματικά δεν ξέρουμε να σου πούμε ποιά ήταν η καλύτερη συνταγή.
Πριν από μερικές ώρες, η Υβόννη Μπόσνιακ μοιράστηκε με τους φίλους της μέσω instagram τη δική της συνταγή για churros. Ανέβασε και ένα βίντεο για να μας δείξει ακριβώς βήμα προς βήμα τι να κάνουμε και πώς να τα πετύχουμε. Παρασκευή βλέπεις σήμερα, το weekend μας σφυρίζει από την γωνία, γιατί να μην τα δοκιμάσουμε;
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για τραγανά churros
Θα χρειαστούμε:
- 100 γρ βούτυρο
- 300 ml νερό
- 25 γρ ζάχαρη
- 1 1/2 κτλ άρωμα βανίλια
- 185 γρ αλεύρι ( Για όλες τις χρήσεις )
- 2 μεγάλα αυγά
- Ζάχαρη και κανέλα
- Λάδι για Τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα όμορφο μπαλάκι.
Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Μετά από μία ώρα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής που έχει στην κορυφή του ένα λεπτό καπάκι αστεράκι.
Βγάζουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκατοστά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά.
Βγάζοντας τα από το λάδι τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.