Πάντα τα λουλούδια σε ένα βάζο μάς κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφα. Είτε τα έχουμε στο γραφείο είτε στο σπίτι, η εικόνα τους είναι αναζωογωνητική.
Τα χρώματα και τα αρωματά τους μας ταξιδεύουν και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Δυστυχώς, πολύ συχνά, τα άνθη που τοποθετούμε στα βάζα μας μαραίνονται γρήγορα.
Ευτυχώς, στην εποχή των social media, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν και για αυτό τη λύση. Ένας λογαριασμός μιας ανθοκόμου στο Tik Tok μάς δίνει συμβουλές για το πώς να κρατήσουμε τα λουλούδια ζωντανά και υγιή για περισσότερο.
«Όταν μιλάμε για κομμένα λουλούδια, για μπουκέτα, το πιο συχνό λάθος που βλέπω είναι το νερό. Κανείς δεν αλλάζει όσο συχνά χρειάζεται νερό στο βάζο. Προτείνω να αλλάζουμε νερό κάθε δεύτερη μέρα. Παράλληλα, το να κόβουμε ελάχιστα τις άκρες των κοτσανιών, παρατείνει τη ζωή των λουλουδιών», λέει σε ένα video της.
Την ίδια ώρα μοιράζεται tips για το πώς να φτιάξεις μόνη σου οικολογικό λίπασμα για τα φυτά σου, πώς να αλλάζεις νερό στα βάζα και γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ τα κοτσάνια των λουλουδιών να ακουμπούν τον πάτο του βάζου.
Με τόσο μεγάλη ποικιλία λουλουδιών για να διαλέξεις, είναι εύκολο να βρεθείς με ένα μεγάλο μπουκέτο στα χέρια. Η ανθοκόμος που «τρέχει» τον λογαριασμό, όμως, συνιστά να μην παρασυρθείς στις αγορές σου και να εφοδιαστείς με ένα καλό ψαλίδι και μία κορδέλα, ώστε να μπορείς εύκολα να αλλάζεις το νερό στα βάζα σου.
«Το ψαλίδι για να μπορείτε να τριμάρετε τις άκρες τους και την κορδέλα για να μπορείτε εύκολα να τα πιάνετε όλα μαζί και να αλλάζετε νερό γρηγορότερα, χωρίς εκείνα να χάνουν διαρκώς τη σειρά τους».
@annatheflorist Answer to @picklerat12 ♬ original sound – AnnaTheFlorist
Λουλούδια στο βάζο: Το μυστικό για να παραμείνουν φρέσκα
Πέρα από την ποσότητα του νερού και το σωστό κόψιμο, πολλοί ανθοκόμοι συστήνουν ένα ακόμη κόλπο για να παραμείνουν τα φυτά φρέσκα για περισσότερο στα βάζα. Για να ενισχυθεί η ζωντάνια και η φρεσκάδα των λουλουδιών, μέσα στο βάζο μαζί με το νερό μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες λεμονιού με μισό κουταλάκι ζάχαρη. Το λεμόνι έχει την ικανότητα να αποτρέπει την πολύ γρήγορη ανάπτυξή των μικροοργανισμών που αναπτύσσονται στο νερό του βάζου, λόγω στασιμότητας αλλά και στοιχείων που αποβάλλονται από τα άνθη.