Τα σοκολατάκια είναι ένα γλύκισμα που δύσκολα κάποιος του αντιστέκεται. Όταν μάλιστα, έχει φτιάξει μόνος τις μπουκίτσες σοκολάτας, τότε η απόλαυση είναι διπλή.
Είτε πρόκειται για χειμώνα είτε για κολαίρι η σοκολάτα είναι το αγαπημένο μας γλυκό. Είτε ως ρόφημα είτε ως παγωτό είτε σε γλυκά απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην ανάγκη μας για ζάχαρη.
Η παρακάτω συνταγή για σοκολατένιες μπουκίτσες είναι απλή, απαιτεί μόλις δύο υλικά και τίποτα το ιδιαίτερο από άποψη εξοπλισμού.
Δοκίμασέ τη και θα δεις πως αυτά τα σοκολάτακια θα γίνουν το καλύτερο σνακ στη διάρκεια της εβδομάδας και στη δουλειά ή το ιδανικό κέρασμα για το σαββατοκύριακο.
Για να τα διατηρήσεις μπορείς να τα βάλεις σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο και να θυμάσαι να τα αφήνεις να παίρνουν θερμοκρασία δωματίου πριν τα καταναλώσεις για μεγαλύτερη απόλαυση.
Τι θα χρειαστείς:
- 300γρ. μαύρη σοκολάτα (αν το θέλεις μπορεί να είναι και vegan)
- 7 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (καλά ανακατεμένο)
- 1/4 της κούπας κακάο σε σκόνη ή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά, για το γαρνίρισμα)
Πώς θα τα φτιάξεις:
Κόψε σε πολύ μικρά κομμάτια τη σοκολάτα. Σε ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος ζέστανε το λάδι καρύδας (όχι τόσο όσο να βράσει), αλλά να είναι ρευστό και αρκετά ζεστό. Όταν είναι έτοιμο, ανακάτεψέ το με τη σοκολάτα. Σκέπασε για λίγο το σκεύος και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να έχεις ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το ψυγείο, χωρίς να το σκεπάσεις, για δύο ή τρεις ώρες.
Όταν σταθεί, απομάκρυνε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι ή ένα σκουπ, δημιούργησε στο χέρι σου μικρά μπαλάκια και διαμόρφωσέ τα γρήγορα. Βούτηξέ τα, αν θέλεις, μέσα στο κακάο και απόλαυσε αμέσως ή άφησέ τα στο ψυγείο για μία με δύο ώρες μέχρι να σταθούν καλύτερα.
Γλυκά Και Φρουτένια Smoothies Που Θα Σου Δώσουν Όση Ενέργεια Χρειάζεσαι
Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό για το απογευματινό σου σνακ ή το πρωινό σου, τα smoothies είναι η λύση. Γεμάτα θρεπτικά συστατικά και πολλή γεύση μπορεί να αντικαταστήσουν επάξια ακόμα και ολόκληρα γεύματα.
Αν σου αρέσουν μπορείς να τα εντάξεις στη διατροφή σου, αρκεί να έχεις στο μυαλό σου τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις να σου παρέχουν επαρκείς ποσότητες όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός σου.
Σήμερα σου παρουσιάζουμε τρεις εύκολες συνταγες, οι οποίες πέρα από ενέργεια που θα σου δώσουν, θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις δροσερή μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.
Smoothie μπανάνα – bluberry
Τι θα χρειαστείς:
- Μία ώριμη μπανάνα
- 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κούπα παγωμένα blueberries
Smoothie πορτοκάλι – καρότο
Τι θα χρειαστείς:
- 3 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
- 3 καρότα κομμένα σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
- 3 παγάκια
Smoothie φράουλα – σοκολάτα
Τι θα χρειαστείς:
- 10 παγωμένες φράουλες
- 1 κουταλιά κακάο (προσαρμόζεις τη δοσολογία ανάλογα με το πόσο σοκολατένιο το θέλεις)
- 1 1/2 κούπα γάλα της επιλογής σου
- Παγάκια (προαιρετικά)
Πώς θα τα φτιάξεις:
Στο μπλέντερ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά που αναφέρονται στις εκάστοτε συνταγές, ανάλογα με εκείνη που θέλεις να φτιάξεις. Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε.
Εύκολη Συνταγή Για Crème Brûlée – Με Τρία Μόλις Υλικά
Η Crème Brûlée είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μια πλούσια βάση κρέμας και μια καραμελωμένη στρώση. Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, ενώ για την προέλευσή της «σφάζονται» δύο χώρες: η Γαλλία και η Αγγλία.
Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ποια χώρα κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή αυτού του γλυκού, αν και τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ως επιδόρπιο στην Αγγλία.
Τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα την ανακαλύψαμε στο Tik Tok, όπου την παρουσίασε ο tiktoker με κωδικό όνομα “iamnotachef”. Το video του έχει κερδίζει χιλιάδες σχόλια και likes, όπως γίνεται και με κάθε του ανάρτηση. Μάλιστα, δεν θα χρειαστείτε καν φλόγιστρο (απαιτείται στις κλασικες συνταγές), για να φτιάξετε την τραγανή κρούστα στο πάνω μέρος της.
Τα βήματα για την πιο εύκολη Crème Brûlée παρακάτω
- Παγωτό βανίλια (2 μεγάλα scoop)
- 2 αυγά (μόνο οι κρόκοι)
- λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και νερό για την κρούστα
- Φράουλες για τη γαρνιτούρα (προεραιτικά)
Πώς θα τη φτιάξεις
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βάζεις το παγωτό βανίλια σε ένα μπολ και περιμένεις να λιώσει. Προσθέτεις τους κρόκους των αυγών στο λιωμένο παγωτό και χτυπάς μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα δύο συστατικά.’Επειτα χωρίζεις το μείγμα μέσα στις πορσελάνινες, μικρές φόρμες για κέικ (ramekin) και το μεταφέρεις σε ταψί με ψηλά τοιχώματα. Γεμίζεις νερό το ταψί μέχρι να φτάσει στο μέσο των φορμών. Στη συνέχεια ψήνεις για 35 έως 40 λεπτά και βάζεις τις φόρμες στο ψυγείο για 2-3 ώρες (πρόσεξε το μείγμα να σφίξει, αλλά να μην παγώσει- να παραμείνει κρεμώδες).
Για την κρούστα, βάλε τη ζάχαρη στο τηγάνι με λίγο νερό και άφησέ τη να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμη, άπλωσέ τη στις φόρμες. Πλύνε και κόψε στη μέση τις φράουλες και τοποθέτησέ τις μερικές πάνω στα κουπάκια με το γλυκό. Καλή απόλαυση.
Σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα – Συνταγή Με Τρία Μόλις Υλικά
Η εποχή της φράουλας είναι εδώ και ο καλύτερος τρόπος να την απολαύσουμε – πέρα από φρέσκια- είναι σε μαρμελάδα. Κι αν νομίζεις πως το να φτιάξεις μαρμελάδα απαιτεί ατελείωτες ώρες, πολλά υλικά και τεράστια υπομονή, σου έχουμε καλά νέα.
Η συνταγή που σου παρουσιάζουμε είναι απλή, γρήγορη και γίνεται μόλις τρία υλικά – ε, και λιγάκι προσοχή στην ένταση της φωτιάς.
Πώς μπορείς να την καταναλώσεις; Σε φρέσκο ψωμί, συνοδευτικό στο γιαούρτι σου ή τα pancakes, ακόμα και σκέτη ως γλυκό του κουταλιού ή μέσα σε ένα δροσιστικό smoothie. Όσο για το πόσο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σου; Μέχρι και τρεις μήνες, κλεισμένη, όμως σε αεροστεγές δοχείο.
Υλικά για τη μαρμελάδα:
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- ½ χυμός λεμόνι
Πώς θα τη φτιάξεις:
Πλύνε πολύ καλά τις φράουλες και αφαίρεσαι τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, κόψε στα δύο τις φράουλες και τοποθέτησέ τις στην κατσαρόλα σου. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βράσε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά τις φράουλες μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση. Στη συνέχεια, χαμήλωσε την ένταση της φωτιάς και άφησε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Ανέβασε πάλι τη φωτιά στο μέτριο μέχρι να βράσει ο ζωμός, μείωσε ξανά και άφησε να σιγοβράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
Όσο η μαρμελάδα είναι ζεστή μετάφερέ τη σε αποστυρωμένα, ζεστά βάζα και κλείσε τα καλά. Γύρισε ανάποδα τα βάζα και άφησέ τα να κρυώσουν. Τέλος, μετάφερέ τα στο ψυγείο.