Πώς θα φτιάξεις το δικό σου σπιτικό κρεμώδες spread με αβοκάντο και σοκολάτα.
Θεωρείς πως είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου κρεμώδες και απολαυστικό άλειμμα σοκολάτας μέσα σε λίγα λεπτά; Και όμως όχι αφού μάλιστα μπορεί να είναι ακόμη πιο νόστιμο και από αυτά της αγοράς. Πολύ πιο υγιεινό, χωρίς πρόσθετα ζάχαρης και συντηρητικά. Είναι επίσης vegan, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη.
Δεν χρειάζεται περισσότερο από 5 λεπτά για να το φτιάξεις. Σκέψου το με ψωμί σικάλεως, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Συνταγή για κρεμώδες spread με αβοκάντο και σοκολάτα
Υλικά
- 1 ολόκληρο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
- 1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1 πρέζα αλάτι
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε όλα τα προϊόντα σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα αμέσως. Αν περισσέψει, φύλαξε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες.
Καφές με αβοκάντο:το Απόλυτο νέο trend
Τώρα η τάση είναι όχι να πίνεις τον καφέ σου μέσα από ένα αβοκάντο αλλά να το χρησιμοποιείς για να τον δημιουργήσεις. Ειδικά εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι πίνουν τον καφέ του κρύο, αυτόν τον καφέ θα τον λατρέψεις.
Τι θα χρειαστείς:
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 – 2 σταγόνες υγρή στέβια
- 1 φλιτζάνι δυνατός καφές
- πάγος, για το σερβίρισμα
Πώς θα τον φτιάξεις:
Απλά ανακάτεψε τα πάντα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γέμισε ένα ή δύο ποτήρια με πάγο, και ρίξε το μείγμα του καφέ από πάνω. Καλή απόλαυση!
Τα οφέλη από την κατανάλωση αβοκάντο
– Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα και φρεσκάρουν την αναπνοή.
-Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
– Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη έως και 11%.
– Αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το συκώτι καθώς βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, η οποία φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες και προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από πιθανές βλάβες.
– Χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύει την όραση.
– Προσφέρει αντικαρκινική προστασία λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του.
– Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς βάρους.
– Ωφελεί την επιδερμίδα λόγω των βιταμινών C και E, αλλά και των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδας και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της.