Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας για σήμερα το βράδυ

κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας για σήμερα το βράδυ. Τα κεφτεδάκια είναι σίγουρα το αγαπημένο φαγητό πολλών αφού μπορείς να τα φας σκέτα, να τα βουτήξεις μέσα σε καυτερές -ή και όχι- σάλτσες ή να τα βάλεις μέσα σε σάντουιτς.

Εδώ θα δεις μια συνταγή για εκείνες τις ημέρες που έχεις λίγη περισσότερη όρεξη και δεν θες να φτιάξεις -πάλι- σκέτα κεφτεδάκια. Κεφταδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας-σουσαμιού λοιπόν!

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας για σήμερα το βράδυ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια: 

  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

  • 1½ κιλό κιμά κοτόπουλου

Για τη σάλτσα:

  • 90 γραμμάρια σάλτσα σόγιας

  • λίγο ξίδι ρυζιού

  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

  • ¼ κρεμμύδι, τριμμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Για το σερβίρισμα:

Λευκό ρύζι στον ατμό, καρότα κομμένα σε φέτες, αγγούρια σε φέτες, λάχανο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι σε φέτες και σουσάμι.

Εκτέλεση:

Φτιάξε τα κεφτεδάκια:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψέκασε ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την τριμμένη φρυγανιά. Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και με καθαρά χέρια ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου ή ένα κουτάλι, σχημάτισε το μείγμα σε κεφτεδάκια και βάλε τα στο ταψί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως, 20 έως 25 λεπτά.

Φτιάξε το γλάσο:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, την καστανή ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι και άφησέ τα να σιγοβράσουν ελαφρά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το άμυλο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και χτύπα ελαφρά να ενωθούν. Πρόσθεσε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο στο μείγμα σόγιας-σησαμιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Απόσυρε από το μάτι της κουζίνας και άφησέ το στην άκρη.

Για να σερβίρεις, ρίξε απαλά τα κεφτεδάκια στο γλάσο ή σέρβιρέ το στο πλάι. Μπορείς να τα σερβίρεις επίσης με λευκό ρύζι στον ατμό και διάφορα ωμά λαχανικά, όπως καρότα σε φέτες, αγγούρια σε φέτες, ψιλοκομμένο λάχανο και κρεμμύδι σε φέτες. Γάρνιρε στο τέλος με σουσάμι.

Πώς Να Μην Στεγνώνει Το Κοτόπουλο Στο Ψήσιμο: To Τρικ Των Chef

Πώς να μην στεγνώνει το κοτόπουλο στο ψήσιμο. Το ρωτάς και το ξαναρωτάς στις φίλες σου που έχουν μπει στο mood και τη διαδικασία της μαγειρικής εδώ και χρόνια. Όσες φορές και αν έχεις προσπαθήσει, πάντα το κοτόπουλο στεγνώνει. Ψυχραιμία. Σου έχουμε το μυστικό των chef.

Το τρικ είναι ένα, εύκολο και ανέξοδο. Αφού διαβάσεις το παρακάτω μυστικό, κάλεσε τους φίλους σου για γεύμα. Θα τους εντυπωσιάσεις με το πόσο ζουμερό είναι το κοτόπουλο που έχεις φτιάξεις για εκείνους.

Κάτω από το ταψί με το κοτόπουλο, τοποθέτησε μία πολύ μικρή κατσαρόλα με νερό και λάδι. Το επιπλέον νερό θα βοηθήσει ώστε το κοτόπουλό σου να μη στεγνώσει.

Extra tip: Για πιο νοστιμιά, βάλε ένα κομμάτι τυρί φέτα μέσα στο κοτόπουλο. Νόστιμο, πολύ. Άκουσέ μας και μόνο χαμένη δεν θα βγεις.

Και επειδή εμείς εμπιστευόμαστε -σχεδόν τυφλά- τον Άκη Πετρετζίκη ας δούμε πώς ψήνεται σωστά ένα κοτόπουλο.

Η διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΟC στον αέρα. Μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε το φιλέτο μας για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

Μόλις ψηθεί, μεταφέρουμε το φιλέτο μας σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας  συνοδεύοντάς το με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Οπωσδήποτε τηρούμε τους χρόνους ψησίματος και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το κρέας μας ξεσκέπαστο όσο περιμένουμε να ξεκουραστεί.

Extra Tip: Κάθε φορά που βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, είναι σημαντικό να του δίνουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστεί προτού το κόψουμε για να το φάμε. Έτσι, θα προλάβει να γίνει ανακατανομή των χυμών του σε όλο το κομμάτι και το κρέας μας θα παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.

Πώς να μην στεγνώνει το κοτόπουλο στο ψήσιμο: Το ψήνουμε σε τηγάνι & φούρνο, όπως ο Άκης Πετρετζίκης

Η διαδικασία:

Αλείφουμε το φιλέτο του κοτόπουλου με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να κάψει καλά. Μεταφέρουμε το φιλέτο μας στο τηγάνι και του δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το φιλέτο μας μέσα, και βάζουμε στον πάτο του ταψιού 2 κλ. δεντρολίβανο, 2 κλ. ρίγανη και 5 κλ. θυμάρι. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, προσθέτουμε στο τηγάνι 1 σκ. σκόρδο και 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το φιλέτο στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν θα ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά

Extra Tip: Η ποσότητα των μυρωδικών και των υπόλοιπων μυρωδικών που έχουμε δώσει αντιστοιχούν σε 350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Στην περίπτωση που επιθυμούμε να μαγειρέψουμε περισσότερο κρέας, μπορούμε να αυξήσουμε τα υλικά μας.

Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να παραλλάξουμε λίγο τη διαδικασία επιστρατεύοντας ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Πώς τη χρησιμοποιούμε;

Προτού βάλουμε τα μυρωδικά και το φιλέτο μας στο ταψάκι, καλύπτουμε τη βάση του ταψιού με τη λαδόκολλα, απλώνουμε στη λαδόκολλα τα μυρωδικά, ακουμπάμε το κοτόπουλο από πάνω και κλείνουμε τη λαδόκολλα στριφογυρίζοντας τις άκρες της σαν να δημιουργούμε μια καραμέλα. Αυτό, είναι το λεγόμενο ψήσιμο “en papillote”. Έτσι, τα αρώματα και η γεύση των μυρωδικών φυλακίζονται ακόμα περισσότερο στο κρέας, ενώ παραμένει ιδιαίτερα ζουμερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος χάρη στους υδρατμούς του φυλακίζονται μέσα στη λαδόκολλα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...