ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη καυτερή σούπα με μπρόκολο

Η καλύτερη καυτερή σούπα με μπρόκολο. Αν σου αρέσουν τα πιο καυτερά φαγητά αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσένα. Είναι μια κλασική σούπα με μπρόκολο με ένα καυτερό twist, την προσθήκη καυτερής πιπεριάς.

Έχοντας λοιπόν τις καυτερές πιπεριές και φρέσκο μπρόκολο μπορείς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σούπα με μπρόκολο που θα σου μείνει αξέχαστη. Είναι ιδανική για αυτές τις κρύες μέρες! Ιδού, λοιπόν η συνταγή.

Η καλύτερη καυτερή σούπα με μπρόκολο

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές
  • 1 ντομάτα
  • 1 μπρόκολο, μετρίου μεγέθους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Αρχικά, αφαίρεσε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόψε τις σε λωρίδες. Έπειτα, κόψε τα υπόλοιπα λαχανικά σε κομμάτια. Επίσης, πρόσθεσε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σώταρε όλα τα λαχανικά για 5-6 λεπτά. Άφησε, όμως, στην άκρη λίγο μπρόκολο για το σερβίρισμα.  Τέλος, πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφτούν και βράσε το για 30 λεπτά. Λιώσε με ένα μπλέντερ τη σούπα μέχρι να πάρει την υφή που θέλεις.

Σέρβιρε με τα κομμάτια βρασμένου μπρόκολου που έχεις αφήσει την άκρη, λεμόνι και μαύρο σουσάμι.

Πικάντικη Σούπα Κολοκύθας: Τέλεια Για Το Φθινόπωρο

Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο. Έχοντας μπει δειλά δειλά στον Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κρύα και είμαστε έτοιμοι για netflix and chill out στιγμές . Τι πιο ωραίο από μια ζεστή σουπίτσα αγκαλιά με την κουβέρτα σου, και βλέποντας τι άλλο netflix.

Και επειδή ο μήνας είναι αφιερωμένος στην κολοκύθα λόγω hallowen εμείς θα σου προτείνουμε μια τέλεια συνταγή για να δοκιμάσεις φέτος το φθινόπωρο. Ελπίζουμε να σε ενθουσιάσει και εσένα η συνταγή της πικάντικης σούπας κολοκύθας με μπέικον και ρεβίθια. Θα ζεστάνει σίγουρα όλες τις κρύες μέρες σου.

Πικάντικη σούπα κολοκύθας τέλεια για το φθινόπωρο

Υλικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιά βούτυρο
  • 3/4 από ένα κουταλάκι τσίλι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • λίγη θρυμματισμένη φέτα
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά πιπέρι καγιέν
  • 1/8 από ένα κουταλάκι αλάτι
  • 3 1/2 κούπες πουρές κολοκύθας
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • 450 γρ ρεθίθια σε κονσέρβα
  • 1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 από ένα κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1/2 από ένα κουταλάκι τσίλι
  • 1/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα
  • 1/8 από ένα κουταλάκι κουρκουμά
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αρχικά, σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάλε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Περίμενε μέχρι να πάρει μία βράση. Έπειτα, πρόσθεσε την πάπρικα, το τσίλι, τον κουρκουμά, το καγιέν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη. Ύστερα, ανακάτεψε για λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό. Πρόσθεσε, επίσης, την κρέμα. Αναλόγως πόσο ρευστή θέλεις την σούπα βάλε έξτρα ζωμό. Τέλος, σέρβιρε με φέτα, ξεροψημένο μπέικον και πικάντικα ρεβίθια.

Για να φτιάξεις το μπέικον θα το σοτάρεις σε πολύ δυνατή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού πριν το έχεις ψιλοκόψει.

Για να φτιάξεις τα ρεβίθια, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο τηγάνι με το λίπος που έχει μείνει. Αν θες να το αποφύγεις τότε καθάρισε το τηγάνι και βάλε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα ρεβίθια, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μαζί με τη ζάχαρη. Σόταρε τα μέχρι να ροδίσουν.

 

Πώς Να Μην Στεγνώνει Το Κοτόπουλο Στο Ψήσιμο: To Τρικ Των Chef

Πώς να μην στεγνώνει το κοτόπουλο στο ψήσιμο. Το ρωτάς και το ξαναρωτάς στις φίλες σου που έχουν μπει στο mood και τη διαδικασία της μαγειρικής εδώ και χρόνια. Όσες φορές και αν έχεις προσπαθήσει, πάντα το κοτόπουλο στεγνώνει. Ψυχραιμία. Σου έχουμε το μυστικό των chef.

Το τρικ είναι ένα, εύκολο και ανέξοδο. Αφού διαβάσεις το παρακάτω μυστικό, κάλεσε τους φίλους σου για γεύμα. Θα τους εντυπωσιάσεις με το πόσο ζουμερό είναι το κοτόπουλο που έχεις φτιάξεις για εκείνους.

Κάτω από το ταψί με το κοτόπουλο, τοποθέτησε μία πολύ μικρή κατσαρόλα με νερό και λάδι. Το επιπλέον νερό θα βοηθήσει ώστε το κοτόπουλό σου να μη στεγνώσει.

Extra tip: Για πιο νοστιμιά, βάλε ένα κομμάτι τυρί φέτα μέσα στο κοτόπουλο. Νόστιμο, πολύ. Άκουσέ μας και μόνο χαμένη δεν θα βγεις.

Και επειδή εμείς εμπιστευόμαστε -σχεδόν τυφλά- τον Άκη Πετρετζίκη ας δούμε πώς ψήνεται σωστά ένα κοτόπουλο.

Η διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΟC στον αέρα. Μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε το φιλέτο μας για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

Μόλις ψηθεί, μεταφέρουμε το φιλέτο μας σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας  συνοδεύοντάς το με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Οπωσδήποτε τηρούμε τους χρόνους ψησίματος και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το κρέας μας ξεσκέπαστο όσο περιμένουμε να ξεκουραστεί.

Extra Tip: Κάθε φορά που βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, είναι σημαντικό να του δίνουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστεί προτού το κόψουμε για να το φάμε. Έτσι, θα προλάβει να γίνει ανακατανομή των χυμών του σε όλο το κομμάτι και το κρέας μας θα παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version