Πώς θα φτιάξεις τη δική σου σπιτική Crème Brûlée ακόμη και αν δεν είσαι η expert της κουζίνας.
Η Crème Brûlée είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μια πλούσια βάση κρέμας και μια καραμελωμένη στρώση. Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, ενώ για την προέλευσή της «σφάζονται» δύο χώρες: η Γαλλία και η Αγγλία.
Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ποια χώρα κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή αυτού του γλυκού, αν και τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ως επιδόρπιο στην Αγγλία.
Τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα την ανακαλύψαμε στο Tik Tok, όπου την παρουσίασε ο tiktoker με κωδικό όνομα “iamnotachef”. Το video του έχει κερδίζει χιλιάδες σχόλια και likes, όπως γίνεται και με κάθε του ανάρτηση. Μάλιστα, δεν θα χρειαστείτε καν φλόγιστρο (απαιτείται στις κλασικες συνταγές), για να φτιάξετε την τραγανή κρούστα στο πάνω μέρος της.
@iamnotachef Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee ♬ 水に流して – Édith Piaf
Τα υλικά και η εκτέλεση για την πιο εύκολη Crème Brûlée παρακάτω
- Παγωτό βανίλια (2 μεγάλα scoop)
- 2 αυγά (μόνο οι κρόκοι)
- λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και νερό για την κρούστα
- Φράουλες για τη γαρνιτούρα (προεραιτικά)
Πώς θα τη φτιάξεις
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βάζεις το παγωτό βανίλια σε ένα μπολ και περιμένεις να λιώσει. Προσθέτεις τους κρόκους των αυγών στο λιωμένο παγωτό και χτυπάς μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα δύο συστατικά.’Επειτα χωρίζεις το μείγμα μέσα στις πορσελάνινες, μικρές φόρμες για κέικ (ramekin) και το μεταφέρεις σε ταψί με ψηλά τοιχώματα. Γεμίζεις νερό το ταψί μέχρι να φτάσει στο μέσο των φορμών. Στη συνέχεια ψήνεις για 35 έως 40 λεπτά και βάζεις τις φόρμες στο ψυγείο για 2-3 ώρες (πρόσεξε το μείγμα να σφίξει, αλλά να μην παγώσει- να παραμείνει κρεμώδες).
Για την κρούστα, βάλε τη ζάχαρη στο τηγάνι με λίγο νερό και άφησέ τη να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμη, άπλωσέ τη στις φόρμες. Πλύνε και κόψε στη μέση τις φράουλες και τοποθέτησέ τις μερικές πάνω στα κουπάκια με το γλυκό. Καλή απόλαυση.