Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Dry martini ζυμαρικά: Η συνταγή για τα πιο γευστικά μακαρόνια της ζωής σου!

ζυμαρικά
Pexels

Πώς θα φτιάξεις dry martini ζυμαρικά ακόμη και αν δεν είσαι άσσος στη μαγειρική. Δες βήμα προς βήμα τη συνταγή.

Ίσως οι ημέρες δεν σε βρίσκουν να βγάζεις από τον φούρνο μουσακά, γεμιστά και κοτόπουλο με πατάτες αλλά σίγουρα δεν δηλώνεις και «τσακωμένη» με την κουζίνα. Αντιθέτως, σου αρέσει να δοκιμάζεις εύκολες αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερες συνταγές και να τις μοιράζεσαι με την παρέα σου. Ναι, είναι ωραία να μαγειρεύεις για αυτούς (και με αυτούς) που αγαπάς.

Αν, λοιπόν, σου αρέσει να πειραματίζεσαι στην κουζίνα δοκιμάζοντας διαφορετικούς, αλλά και λίγο πιο πειραγμένους συνδυασμούς, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη συνταγή. Είτε πίνεις cocktails, είτε όχι ακόμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού είμαστε βέβαιες πως αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει και θα την φτιάχνεις σίγουρα ξανά και ξανά για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Η αλμυρή γεύση της ελιάς εξισορροπείται απίστευτα με το ξύσμα λεμονιού και τον φρέσκο μαϊντανό. Παράλληλα, η προσθήκη αλκοόλ κάνει πιο μεστή την γεύση, ενώ το βούτυρο προσδίδει στην σάλτσα την υφή που χρειάζεται, χωρίς να την κάνει πολύ βαριά.

Σε περίπτωση που άρχισαν να σου «τρέχουν» τα σάλια και δεν μπορείς να περιμένεις άλλο για να μπεις με φόρα στην κουζίνα, δεν έχεις παρά να ανακαλύψεις την «μυστική» συνταγή για dry martini ζυμαρικά παρακάτω.

Υλικά: 150γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5-7 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. τζιν ή βότκα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ζωικής ή φυτικής προέλευσης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό για τα ζυμαρικά και όταν αρχίσει να βράζει, τότε τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ταυτόχρονα, κόβουμε τις ελιές σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τις ελιές. Ρίχνουμε μέσα βότκα ή τζιν και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά όσο εξατμίζεται το αλκοόλ. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με περισσότερες ελιές, ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και τυρί.

Πώς Γίνεται Να Μην Παχαίνεις Ενώ Τρως Ζυμαρικά;

Τα ζυμαρικά αποτελούν το αγαπημένο φαγητό των Ιταλίδων αλλά εκείνες παραμένουν – κατά κύριο λόγο – αδύνατες. Και κάπου εκεί εμείς ερχόμαστε να ρωτήσουμε «πώς γίνεται να τρώνε διαρκώς ζυμαρικά και να μην παχαίνουν;»

Η Ιταλίδα food blogger, Elena Davis, έρχεται να λύσει το μυστήριο, αποκαλύπτοντας πέντε – καλούς – λόγους που τα ζυμαρικά ίσως τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβή για τη σιλουέτα μας όπως συχνά νομίζουμε.

#1 Δώσε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας

Όπως επισημαίνει η Davis οι μερίδες ζυμαρικών που σερβίρουν στα αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια δεν ξεπερνούν συνήθως το ένα τρίτο της μερίδας φαγητού που σερβίρεται σε άλλου είδους εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά που έρχονται ως συνοδευτικό, σερβίρονται ανεξαρτήτως της μερίδας των ζυμαρικών.

#2 Διάβασε τις οδηγίες βρασμού των ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται “Al Dente” έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωση τους. Το al dente αναφέρεται στη στιγμή του βρασμού κατά την οποία τα ζυμαρικά έχουν μια κάπως σκληρότερη υφή, πριν γίνουν εντελώς μαλακά.

#3 Επίλεξε το σωστό συνοδευτικό

Προτίμησε να συνοδεύεις τα μακαρόνια σου με μεσογειακές πινελιές, οι οποίες συχνά είναι και πιο ελαφριές. Μερικές προτάσεις είναι τα λαχανικά, τα θαλασσινά, τα όσπρια (π.χ. φασόλια), τα αρωματικά βότανα, το ελαιόλαδο ακόμα και τα μπαχαρικά. Απέφυγε το επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο με pasta για να γλιτώσεις τη βαριά αίσθηση στο στομάχι.

#4 Μην ξαπλώσεις αμέσως μόλις τα καταναλώσεις

Οι Ιταλοί έχουν μια αγαπημένη παραδοσιακή συνήθεια, γνωστή και στα ιταλικά ως “fare una passeggiata”, που σημαίνει κάνε μια βόλτα μετά ή/και πριν από το γεύμα σου. Με το περπάτημα η διαδικασία της πέψης γίνεται πιο ομαλή, αποφεύγοντας το αίσθημα της υπνηλίας που συνήθως προκαλούν οι υδατάνθρακες.

#5 Απόλαυσε τα ζυμαρικά με μέτρο

Κάθε απόλαυση στη ζωή χρειάζεται ένα μέτρο, ώστε να παραμένει πάντοτε απόλαυση. Έτσι δεν έχεις παρά να επιλέγεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά για μεσημεριανό ή δείπνο μέσα στην εβδομάδα, αρκεί να μην το παρακάνεις.

ζυμαρικά

Pexels

Μήπως βράζεις λάθος τα ζυμαρικά σου;

Το ζυμαρικά είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μας. Όταν μετακομίσαμε για πρώτη φορά μόνες μας σε ένα σπίτι, βράσαμε αμέτρητες φορές μακαρόνια. Μακαρόνια με κιμά, με κόκκινη σάλτσα ή και πέστο. Τα ζυμαρικά είναι πάντα η εύκολη και γρήγορη λύση για μαγειρική.

Αν ρίχνεις το νερό μέσα από ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη, αφότου τα έχεις βράσει, στην πραγματικότητα πετάς στην αποχέτευση ένα πολύτιμο προϊόν που οι έμπειροι σεφ θεωρούν «υγρό χρυσό».

Επειδή τα ζυμαρικά φτιάχνονται από αλεύρι, όταν βράζουν διαποτίζουν το νερό με άμυλο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν ένα λευκό, αδιαφανές υγρό που συνήθως θεωρούμε απόβλητα και το ρίχνουμε στον νεροχύτη. Και αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Γιατί δεν πρέπει να κάνεις ποτέ ξανά αυτό το λάθος στο βράσιμο των ζυμαρικών; Ποια είναι η πραγματική αξία αυτού του υγρού;

Να κάνεις γαλακτωματοποίηση της σάλτσας. Γιατί να αποθηκεύσεις, λοιπόν, αυτό το υγρό;

Επειδή θα βοηθήσει να γαλακτωματοποιηθεί και να πήξει η σάλτσα. Προκύπτει ένα λογικό ερώτημα, όμως. Τι διαφορετικό θα πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο;

Η επιστημονική έρευνα και οι γευστικοί μας κάλυκες έχουν αποδείξει τη σημασία της γαλακτωματοποίησης. Συχνά συμβαίνει τα μακαρόνια στο πιάτο να περιβάλλονται από μια κόκκινη λακκούβα. Αυτό χαλάει την ορεκτική εμφάνιση του πιάτου. Μια τέτοια λακκούβα δημιουργείται όταν το νερό και το λάδι από τα ζυμαρικά και τη σάλτσα δεν ομογενοποιηθούν.

Το άμυλο στο νερό των ζυμαρικών τυχαίνει να είναι πηκτικό και γαλακτωματοποιητής. Λειτουργεί τέλεια «δουλεύοντας» στη σάλτσα. Έτσι, αν κρατήσεις λίγο νερό μετά το βράσιμο των ζυμαρικών και στη συνέχεια ανακατέψεις σιγά-σιγά το μισό από αυτό στη σάλτσα, θα δεσμεύσεις τα υγρά και τα έλαια μεταξύ τους. Έτσι, λοιπόν, θα πετύχεις μια κρεμώδη παχύρρευστη μάζα για τα ζυμαρικά σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...