Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τσουρέκια και αυτή είναι η συνταγή της

Δέσποινα Βανδή τσουρέκια συνταγή

Θες να φτιάξεις σπιτικά πασχαλινά τσουρέκια; Η Δέσποινα Βανδή σου δίνει τη δική της συνταγή

Κάθε χρόνο η τραγουδίστρια όσες επαγγελματικές υποχρεώσεις και αν έχει, όπου και αν βρίσκεται, φτιάχνει τα δικά της πασχαλινά τσουρέκια. Μάλιστα, πέρυσι συγκεκριμένα την είδαμε στην κουζίνα με την κόρη της Μελίνα.

Μελίνα Νικολαΐδη & Δέσποινα Βανδή μας δείχνουν πώς φτιάχνουν πασχαλινά τσουρέκια

Φέτος, η Δέσποινα Βανδή πρωταγωνιστούσε στα βίντεο και δεν μας έδειξε αν δίπλα της ήταν η Μελίνα ή ο Γιώργος ο οποίος λατρεύει και εκείνος τη μαγειρική. Φούρνισε τα πασχαλινά της τσουρέκια και κάπως έτσι σήμανε την έναρξη του Πάσχα.

Ποια είναι η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για πασχαλινά τσουρέκια;

Υλικά:

6 αυγά
180 γρ.μαγια
2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ χλιαρό νερο
300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750 ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
5-6 κομματάκια μαστίχας
1/2 κγ αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκαλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!

Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!

Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!

Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος ποσο ωραίο γίνεται!Σα μωρό!

Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!
Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!Αναλογως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς να δοκιμάζεις από την σπεσιαλιτέ της. Χορτόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς πως έφτασε αυτή...

CELEBRITIES

Ο Άγγελος Λάτσιος θέλησε να μας δείξει πόσο έχει επηρεάσει ο χρόνος την Ελένη Μενεγάκη. Δες τη φωτογραφία! Τα social media γέμισαν την Κυριακή...