ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κουκουνάρι

Pexels

Πώς θα φτιάξεις τα δικά σου χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κουκουνάρι;

Ήρθε η ώρα να μάθεις και να δοκιμάσεις τη συνταγή για αυθεντικά μπισκότα Pignoli. Τα μπισκότα pignoli είναι ιταλικά μπισκότα που παρασκευάζονται με πάστα αμυγδάλου, ζάχαρη και ασπράδια αυγών και στο τέλος τυλίγονται σε κουκουνάρι πριν το ψήσιμο.

Και εάν μας ρωτάς, είναι τέλεια για όλο τον χρόνο αλλά ιδανικά για αυτήν την περίοδο που κάποιοι έχουν ξεκινήσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού. Σκέφτεσαι καλύτερη παρέα για να σε συντροφεύει όσο χαζεύεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, μαζί με μια ζεστή σοκολάτα πάντα!

Διάβασε εδώ τη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κουκουνάρι

Υλικά:

  • 200-220 γραμμάρια πάστα αμυγδάλου
  • 1/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι

 

Εκτέλεση:

Αρχικά, τοποθέτησε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Έπειτα, σπάσε την πάστα αμυγδάλου σε κομματάκια και τοποθέτησέ τα στο μπολ του μούλτι. Ύστερα, πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη και χτύπα μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να γίνει θρυμματισμένο.

Πρόσθεσε 1 μεγάλο ασπράδι αυγού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτύπα το ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή ζύμη, περίπου για 20 δευτερόλεπτα. Τοποθέτησε το κουκουνάρι σε ένα μικρό μπολ. Επίσης, χώρισε τη ζύμη σε 12 μέρη (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας το καθένα).

Δουλεύοντας με 1 μερίδα τη φορά, ρίξε το κάθε μπισκότο στο μπολ με το κουκουνάρι για να καλυφθεί. Τοποθέτησέ το στο ταψί, αφήνοντας τις μπάλες της ζύμης σε απόσταση τουλάχιστον μισού εκατοστού μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι να σφίξουν οι άκρες από τα μπισκότα και τα κουκουνάρια να ροδίσουν, 15 με 17 λεπτά περίπου. Αφήσέ τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, μετά μετάφερέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Τα ψημένα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 1 εβδομάδα περίπου.

 

Δεν σου αρέσει το κουκουνάρι; Συνταγή Για Μπισκότα Με Άρωμα Λεβάντας

Μπισκότα μία λέξη χίλιες αναμνήσεις. Πόσα μεσημέρια της παιδικής σου ζωής δεν θυμάσαι την γιαγιά να σου δίνει κλεφτά κάποια μπισκοτάκια που λατρεύεις ή ακόμα καλύτερα να σου φτιάχνει ζεστά και μυρωδάτα μπισκοτάκια που να μην μπορείς να σταματήσεις στο ένα.

Είτε σου αρέσουν είτε όχι αποκλείεται να ανοίξεις κάποιο από τα ντουλάπια της κουζίνας σου και να μην έχεις μπισκότα μέσα. Αν λοιπόν είσαι από αυτούς τρελαίνονται στην ιδέα ενός μπισκότου σου έχουμε μια νέα ιδιαίτερη συνταγή που θα σε ξετρελάνει.

Η συνταγή είναι εύκολα μπισκότα βουτύρου αρωματισμένα με λεβάντα.

Υλικά:

  • 230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 140 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκια βρώσιμη λεβάντα ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σου

 

Εκτέλεση :

Καθάρισε τα άνθη της λεβάντας από τους στήμονες. Στο γουδί λιώσε τα άνθη ελαφρά.

Ανάμειξε σε μπολ τη λεβάντα με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τρίξε ελαφρά με το χέρι ώστε η υγρασία της ζάχαρης και του ξύσματος να ελευθερώσουν το άρωμα της λεβάντας.

Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλάτι. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους.

Τέλος, πρόσθεσε το μείγμα της λεβάντας, ανάμειξε τα υλικά και ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί η βουτυρένια ζύμη. Κάλυψε με μεμβράνη και τοποθέτησε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει ώστε να μπορείς να την χειριστείς.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη, πάρε τμηματικά ζύμη και άνοιξέ την σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Κόψε σε διάφορα σχήματα με κουπάτ και τοποθέτησε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν.

Μπες σε mood Χριστουγέννων με αυτή την συνταγή για xmas apple pie

Υλικά:

• 2 φύλλα σφολιάτας
• 4 – 5 κόκκινα μήλα
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
• 80 γραμμάρια μπισκότα κανέλας ψιλοκομμένα
• 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
• 80 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
• 20 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
• 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα σε σκόνη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για την επικάλυψη
• ζάχαρη άχνη
• κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Αρχικά, καθάρισε και κόψε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και βάλε τα σε ένα μπολ μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι.

Έπειτα, τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και βάλε μέσα το βούτυρο να μαλακώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίξε τα μήλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και άσε να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους σε μέτρια θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμα άδειασέ τα σε μια ρηχή πιατέλα και αφαίρεσε τον αστεροειδή γλυκάνισο και άφησέ τα να κρυώσουν πολύ καλά.
Στη συνέχεια μέσα στο μπολ με τα μήλα ρίξε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακάτεψε καλά. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις. Σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρώσε αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.

Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με τα μπισκότα κανέλας και από πάνω βάλε το μείγμα με τα μήλα και ίσιωσε με ένα κουτάλι, αλλά μην καλύπτεις τις άκρες γύρω γύρω (περίπου δυο δάχτυλα). Αυτές γύρισέ τες προς τα μέσα.

Έπειτα, κόψε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών περίπου με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθέτησέ τες με κενό τη μια από την άλλη. Συνέχισε με τις υπόλοιπες λωρίδες και πέρνα τες από πάνω σαν να σχηματίζεις ένα σχήμα μπακλαβαδωτό όπως κάνεις με την πάστα φλώρα.
Τέλος, ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η σφολιάτα.  Ύστερα, άσε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σέρβιρε.

Καλή όρεξη

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version