ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απολαυστικά cinnamon rolls με ταχινένια σάλτσα

Απολαυστικά Cinnamon rolls με ταχινένια σάλτσα. Cinnamon rolls είναι ένα κλασικό γλυκό που έχουμε συνηθίσει είτε να το τρώμε ως πρωινό είτε να συνοδεύει τον καφέ μας. Όπως και να έχει αποκλείεται να μην το λατρεύεις. Και μόνο η μυρωδιά όταν τα ψήνεις φτάνει για να σου τρέχουν τα σάλια.

Εάν θέλεις να ξεφύγεις από την κλασική του εκδοχή μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν την υπέροχη συνταγή που σου έχουμε.

Θα ερωτευτεί τα cinnamon rolls με ταχίνι ως κάτι πιο εναλλακτικό και healthy.

Απολαυστικά Cinnamon rolls με ταχινένια σάλτσα

Υλικά:

  • Ζύμη:
  • 470 γραμμάρια αλεύρι
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 ml γάλα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

 

Γέμιση:

  • 80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • σάλτσα ταχίνι:
  • 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 8 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίξε την ξηρή μαγιά και μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη. Ζέστανε για λίγο το γάλα χωρίς να βράσει και πρόσθεσέ το στο μπολ με τη μαγιά. Ανακάτεψε λίγο να διαλυθεί η μαγιά, σκέπασε το μπολ και άσε το μείγμα για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε στο μπολ το αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και τέλος ρίξε και το λιωμένο βούτυρο. Ζύμωσε καλά με τα χέρια μέχρι να πετύχεις μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Κάνε τη ζύμη μια στρογγυλή μπάλα και μετάφερέ τη σε λαδωμένο μπολ. Σκέπασε τη ζύμη με μία πετσέτα και άφησέ τη για 1 ώρα να φουσκώσει.

Ετοίμασε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερ ρίξε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Μείωσε την ταχύτητα, πρόσθεσε την κανέλα και κάνε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Άπλωσε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ τη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Άπλωσε τη γέμιση με ένα κουτάλι φροντίζοντας να πάει παντού. Κόψε τη ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες. Τύλιξε κάθε λωρίδα σε ρολάκι. Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ταψί που έχεις καλύψει με λαδόκολλα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα από ταχίνι ανακάτεψε καλά τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ρευστή υφή και περίχυσε τα cinnamon rolls πριν τα σερβίρεις.

Συνταγή Για Τάρτα Λεμονιού Με Άρωμα «Μαμάς»

Συνταγή για τάρτα λεμονιού. Άλλωστε, τάρτα με φράουλες έχεις φτιάξει τόσες φορές που πλέον χρειάζεσαι αρκετά χέρια για να τις μετρήσεις. Το λεμόνι είναι το αγαπημένο πολλών. Αντισταθμίζεται τόσο υπέροχα με το γλυκό, δημιουργώντας μία υπέροχη αίσθηση για τον ουρανίσκο μας. Οι τάρτες, λοιπόν, είναι από τα γλυκά που λατρεύουμε τα καλοκαίρια. Μας φέρνουν στο μυαλό ξέγνοιαστες στιγμές. «Κρύβουν» μέσα τους μια δροσιά και για αυτό βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

 

Συνταγή για τάρτα λεμονιού: Η συνταγή της nikisfood

Υλικά για τη ζύμη

  • 110 γρ. βούτυρο, κρύο σε κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη αχνη
  • 330 γρ. αλεύρι ζυμωτό
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Υλικά για την κρέμα

  • 200 ml χυμό λεμόνι
  • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3κ.σ βούτυρο
  • 3 κ.σ κορν φλάουρ
  • 3 κ. σ γαλα
  • 2 κ. σ νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση για τη ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο.

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι.

Στρώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει το κάτω μέρος αλλά και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.

Κάνουμε τρύπες για να μπορέσει να φύγει ο αέρας και να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 με 25 λεπτά.

Βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει καλά πριν γεμίσουμε με την κρέμα λεμόνι.

Εκτέλεση κρέμα λεμόνι

Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και αφού λιώσει καλά προσθέτουμε το ξύσμα. Έπειτα, σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και το νερό. Το προσθέτουμε μέσα στο λεμόνι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Αφού ξεκινήσει και πήζει, ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το βγάζουμε από την φωτιά.

Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ και με μια μεμβράνη στρώνουμε από πάνω για να μην ξεραθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το στρώσουμε στην τάρτα. Εννοείται, στολίζουμε από πάνω με ό,τι φρούτα θέλουμε.

Καλή σας απόλαυση…

Υγ. Η τάρτα διατηρείται στο ψυγείο

Cinnamon Puffs: Η συνταγή

Τα cinnamon puffs ή αλλιώς φουσκωμένα κανελοκεκάκια μας έχουν ξετρελάνει και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τα τσιμπάμε! Μπορείς να τα απολαύσεις σαν πρωινό, σαν σνακ ή ακόμα καλύτερα δίπλα από μια κούπα καφέ. Σήμερα (και αύριο) που βρέχει, είναι ευκαιρία να μπούμε ξανά στην κουζίνα και να φτιάξουμε κεκάκια για τον καφέ μας.

Στην εμφάνιση θα σου θυμίσουν κάτι μεταξύ λουκουμά, donuts και κέικ. Στην γεύση πάλι κάτι από cinnamon rolls. Εμείς βρήκαμε τη συνταγή και θα τη μοιραστούμε μαζί σου για να απολαύσεις και εσύ σήμερα τα πιο νόστιμα γλυκάκια. Μην διστάσεις να τα πας αύριο στο γραφείο ως κέρασμα.

Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσεις και να μας πεις πώς σου φάνηκαν.

Υλικά για τη συνταγή:

  • 1½ κούπα αλεύρι
  • 1 ½ κουταλιές baking powder
  • ½ κουταλιά αλάτι
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κουταλάκι allspice
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα τζίντζερ σκόνη
  • 1 κουταλάκι πορτοκάλι ξύσμα
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • ½ κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ζέστανε καλά το 1/3 της κούπας βούτυρο και ρίξε το σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο.

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βουτύρωσε ένα ταψί για muffins.

Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το αυγό στο βούτυρο και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν κρεμώδη, περίπου για 5 λεπτά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ένωσε το αλεύρι, με το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Βάλε το μείγμα των στέρεων στο μείγμα του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά ρίχνοντας διαδοχικά και το γάλα.

Ρίξε το μείγμα στο ταψί των muffins και ψήσε για 15-20 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Ρόλαρε κάθε κεκάκι στο βούτυρο και μετά στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...

Exit mobile version