Συνταγή για σφολιάτα με σαντιγί και φράουλες. Μόνο που διάβασες τον τίτλο αυτής της συνταγής άρχισες ήδη να φαντασιώνεσαι τη γεύση αυτού του γλυκού και τη υφή του στον ουρανίσκο σου. Όσον αφορά τη δυσκολία παρασκευής αυτού του γλυκού, it’s a promise πως φτιάχνεται πολύ πολύ εύκολα.
Τη συγκεκριμένη συνταγή την εντοπίσαμε σε ένα από τα αγαπημένα μας food instagram accounts, αυτό της Nikis_food
Υλικά για συνταγή για σφολιάτα με σαντιγί :
1 φύλλο σφολιάτας
400 γραμμάρια φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
400γρ γραμμάρια φράουλες οι μισές κομμένες σε φέτες και οι άλλες χτυπημένες στο μπλέντερ με 2κ σ ζάχαρη άχνη .
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος.
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Την τρυπάμε με πιρούνι και τις βάζουμε σε ενα ταψί με λαδόκολλα για να ψηθούν στους 160-170 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά. Αφού τις βγάλουμε, πατάμε λίγο να φύγει ο πολύς αέρας.
Κόβουμε στη μέση ή στα τρία.
Βάζουμε σε ένα ξύλινο πλατό πρώτα ένα φύλλο, την κρέμα, τις κομμένες φράουλες και συνεχίζουμε με άλλο ένα φύλλο σφολιάτας
Προσθέτουμε από πάνω την μαρμελάδα που φτιάξαμε, τις πολτοποιημένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, έξτρα φράουλες και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τρώγεται επι τόπου αλλιώς το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Καλή σας απόλαυση
Οι 3 χρυσοί κανόνες για να πετύχεις την τέλεια σπιτική σαντιγί
1. Ξεκίνα με τα σωστά υλικά: Για αφράτη σαντιγί που στέκεται, χρησιμοποίησε κρέμες γάλακτος με την ένδειξη «τουλάχιστον 35% λιπαρά». Για γλυκύτητα, πρόσθεσε 2κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη ανά κούπα κρέμας, πριν ξεκινήσεις το χτύπημα.
2. Δούλευε συγκεντρωμένα: Σε ένα παγωμένο μπολ και με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα, χτύπησε την παγωμένη κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι το μίξερ να αφήνει γραμμές κατά μήκος της κρέμας. Μείωσε την ταχύτητα και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν αφράτες κορυφές. Αν έχεις το κουράγιο, κράτησε το μπολ ανάποδα πάνω από το κεφάλι σου -αν η σαντιγί είναι έτοιμη, το μείγμα πρέπει να μείνει στο μπολ.
3. Μην πανικοβληθείς αν το παρακάνεις με το χτύπημα: Απλά πρόσθεσε λίγη φρέσκια κρέμα ακόμα και ανακάτεψε την με μια σπάτουλα με μεγάλες κινήσεις. Επανέλαβε όσες φορές χρειάζεται μέχρι η σαντιγί να δέσει και να γίνει απαλή.
Τα οφέλη της φράουλας
Είναι ένα υβρίδιο δύο άγριων ειδών φράουλας από τη Βόρεια Αμερική και τη Χιλή. Πάμε να δούμε όμως αυτά που μας ενδιαφέρουν.
Διατροφικά στοιχεία
Οι φράουλες αποτελούνται κυρίως από νερό (91%) και υδατάνθρακες (7,7%). Περιέχουν μόνο μικρές ποσότητες λιπαρών (0,3%) και πρωτεΐνης (0,7%).
Τα θρεπτικά συστατικά σε 100 γραμμάρια ακατέργαστων φραουλών είναι:
Θερμίδες: 32
Νερό: 91%
Πρωτεΐνη: 0,7 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 7,7 γραμμάρια
Ζάχαρη: 4,9 γραμμάρια
Ίνες: 2 γραμμάρια
Λίπος: 0,3 γραμμάρια
Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία
Οι φράουλες είναι πηγές των:
Βιταμίνη C. Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού και του δέρματος.
Μαγγάνιο. Συχνά βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Αυτό το ιχνοστοιχείο είναι σημαντικό για πολλές διαδικασίες του οργανισμού σας.
Φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9). Μια από τις βιταμίνες Β, το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό για την φυσιολογική ανάπτυξη των ιστών και τη λειτουργία των κυττάρων – και θεμελιώδους σημασίας για τις έγκυες γυναίκες και τους ενηλίκους μεγαλύτερης ηλικίας.
Κάλιο. Αυτό το μέταλλο εμπλέκεται σε πολλές βασικές λειτουργίες του σώματος, όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Σε μικρότερο βαθμό, οι φράουλες παρέχουν επίσης σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνες Β6, Κ και Ε.