Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΜΟΔΑ

DIOR AW21 Haute Couture Show: Τα highlights του show στο Παρίσι

DIOR AW21 Haute Couture Show

DIOR AW21 Haute Couture Show. Πριν από λίγες εβδομάδες η καρδιά της Αθήνας χτυπούσε στους ρυθμούς της συλλογής Cruise 2022 του Dior. Η χώρας μας υποδέχθηκε την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri η οποία και είχε ετοιμάσει μία αξέχαστη πασαρέλα στο Καλλιμάρμαρο. Η συλλογή Cruise ήταν, πάνω από όλα, ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μόδας, πολιτισμού και καθημερινής ζωής.

Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ενώ από τις πρώτες θέσεις το ντεφιλέ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Ευγενία Νιάρχου, ο Πιερ Κασιράγκι, γιος της Καρολίνας του Μονακό, με τη σύζυγό του Μπεατρίς Μπορομέο, η οποία είναι πρέσβειρα του οίκου Dior, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου.

Μετά από αυτή, λοιπόν, την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στην Αθήνα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, επέστρεψε στο Παρίσι για την επίδειξη Haute Couture την οποία εμπνεύστηκε από τη Sala dei Ricami στο Palazzo Colonna της Ρώμης. Οπότε στο μυαλό μας έρχονται οι ταπετσαρίες με τα πλούσια μοτίβα που κοσμούν τον χώρο. Η καλλιτέχνις Eva Jospin διερευνά παρόμοια θέματα της φύσης στο δικό της έργο, “Chambre de Soie” που διακόσμησε το σετ της επίδειξης και πλαισίωσε τα εμπριμέ μεταξωτά κομμάτια της συλλογής.

Οι σιλουέτες εμμένουν στον εκσυγχρονισμό τoυ “Bar suit” της Chiuri με τονισμένη μέση και φούστες. Όσον αφορά τα φορέματα είναι κάτι που δεν έλειπε ούτε και φέτος. Όπως και τα tailored κομμάτια. Αν μας ρωτήσεις να σου αναφέρουμε το κομμάτι highlight του Παρισιού, η απάντηση είναι μία. Τα πανωφόρια. Τα παλτό μας έκαναν να ανυπομονούμε για τον χειμώνα. Οκ, όχι ακόμα αλλά πολύ τα αγαπήσαμε. Μας έφεραν στο μυαλό τις αγαπημένες μας κάπες με όγκο και χρώμα στο σύνολο.

Χαρακτηριστικές σιλουέτες, χειροτεχνία και δυναμικό στυλ. Αυτές θα ήταν οι λέξεις κλειδιά για το DIOR AW21 Haute Couture Show που είδαμε στο Παρίσι.

 

DIOR AW21 Haute Couture Show: Τα 3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι από το show αυτό

 

Το live κοινό του show, μετά από τόσους μήνες

Η Maria Grazia Chiuri ήταν αρκετά συγκινημένη που, μετά από τόσους μήνες, θα μπορούσε να παρουσιάσει μία συλλογή με live κοινό. Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις είχε εξηγήσει πόσο διαφορετικό είναι το αίσθημα του να βλέπεις κάτι μέσα από μία οθόνη και ζωντανά. Αυτά που βλέπεις μέσα από μία ταινία είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που παρατηρείς σε ένα fashion show. Σε μία ταινία μπορείς να δώσεις αρκετό συναίσθημα, σε ένα fashion show όμως μπορείς να περιγράψεις τις λεπτομέρειες, τα υλικά, τις δαντέλες. Είναι αρκετά σημαντικό να χρησιμοποιείς τις αισθήσεις σου.

Οι τοίχοι του show ήταν κεντημένοι στο χέρι

Μετά από μήνες απουσίας, οι επισκέπτες επισκέφτηκαν παρακολούθησαν ξανά πασαρέλα. Επισκέφτηκαν ένα κτίριο στον κήπο του Musée Rodin, όπου ο Dior διεξάγει εδώ και χρόνια τα show του στο Παρίσι. Στο εσωτερικό, η Chiuri ανέθεσε στη γαλλίδα καλλιτέχνη κλωστοϋφαντουργίας Eva Jospin να καλύψει τους τοίχους με χειροποίητα κεντήματα, που θυμίζουν σαλόνι στο Palazzo Colonna της Ρώμης. Εμπνευσμένο από την ινδική κλωστοϋφαντουργία. Τα κεντήματα τοίχου χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να δημιουργηθούν. «Πρόκειται για αλληλεγγύη μεταξύ γυναικών», δήλωσε η Chiuri.

Η Chiuri επένδυσε στα πλεκτά κομμάτια

Στο moodboard της Chiuri υπήρχαν εικόνες γυναικών κατά τη διάρκεια των αιώνων, κεντήματα και εργάτες. «Η κλωστοϋφαντουργία είναι ομαδική δουλειά. Το ίδιο ισχύει και στην υψηλή ραπτική», είπε, αναφερόμενη στο βιβλίο Threads of Life της Clare Hunter. Τη συγκεκριμένη γυναίκα τη συμβουλευόταν και εμπνεόταν από εκείνη κατά τη δημιουργία της συλλογής. Η Chiuri άνοιξε το show της με μια σειρά αναμειγνύοντας τις κλασσικές γραμμές του οίκου Dior με τα πλεκτά. Το αγοραστικό κοινό πελάτες θα μπορεί να επιλέγει το είδος των νημάτων που χρησιμοποιούνται στα ρούχα ανάλογα με το πού ζουν. «Οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο χρειάζονται διαφορετικά νήματα για διαφορετικές θερμοκρασίες», επεσήμανε ο Chiuri.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...