Η Εριέττα Κούρκουλου είναι θετική στον κορονοϊό και το ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Δες τη φωτογραφία που ανέβασε.
Η Εριέττα Κούρκουλου είναι ιδιαίτερα ενεργή κοπέλα στα social media. Μπορεί να μην μοιράζεται αρκετές στιγμές της καθημερινότητάς της αλλά δε διστάζει να δώσει ιδέες για healthy τρόπους ζωής ή να πάρει θέση γύρω από πράγματα που συμβαίνουν. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου έχει γίνει μητέρα εδώ και λίγους μήνες οπότε γράφει και μιλά αρκετά συχνά και για τη μητρότητα.
Η Εριέττα Κούρκουλου είναι θετική στον κορονοϊό και μας το ανακοίνωσε μέσα από μία φωτογραφία στα Instagram stories της.Έτσι η ίδια περνάει την… κακοκαιρία «Εύα» στο σπίτι της καραντίνα, απολαμβάνοντας λαχταριστά γλυκά παρέα με την οικογένειά της.
Εμείς να της ευχηθούμε περαστικά!
Η Εριέττα Κούρκουλου είναι θετική στον κορονοϊό: H φωτογραφία που ανέβασε
Η μακροσκελής ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για τον τοκετό
Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray και κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση μετά από αρκετές δυσκολίες που αντιμετώπισε για να μείνει έγκυος, πλέον κρατάει στην αγκαλιά της τον μονάκριβο γιο της.
«Να έχω το δικαίωμα να γεννήσω όπως θέλω εγώ! Απλό δεν ακούγεται; Αυτονόητο ίσως… και όμως στην χώρα μας δεν είναι! Όταν με ρωτούσαν αν φοβάμαι την γέννα, έλεγα «όχι… απλά ανυπομονώ να τον γνωρίσω». Ένας λόγος γι’ αυτό, ήταν ότι από την πρώτη στιγμή πίστεψα ότι το σώμα μου έχει φτιαχτεί για να γνωρίζει πώς να φέρει έναν άνθρωπο στον κόσμο και ο δεύτερος, ήταν ότι είχα στο πλευρό μου δυο υπέροχες μαίες που το πίστευαν και εκείνες.
Μπορεί τελικά να μην γέννησα στο σπίτι όπως αρχικά ήθελα, αλλά είχα την τύχη να με καθοδηγήσουν αυτές οι γυναίκες μέχρι να πάρω τον γιο μου στα χέρια μου, και μαζί με τον άντρα μου να διαπραγματεύονται την ώρα του τοκετού τα θέλω μου με τους υπεύθυνους, που έχουν μάθει να ακολουθούν μια διαδικασία (ενώ η κάθε γέννα είναι εντελώς διαφορετική).
Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι τόσο τυχερές. Ακόμα και εκείνες που γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις επιλογές τους, την ώρα του τοκετού αντιμετωπίζονται σαν να μην γνωρίζουν το ίδιο τους το σώμα και παρασύρονται σε μια δυσάρεστη, τυποποιημένη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα αυτού, το 2014 ο μέσος όρος των φυσιολογικών τοκετών στη χώρα μας ήταν 15.3%.
Στις χώρες του εξωτερικού λοιπόν, οι γυναίκες (χαμηλού κινδύνου – γιατί δεν είμαστε αφελείς, ούτε υποτιμάμε τον σπουδαίο ρόλο των γυναικολόγων όταν υπάρχουν επιπλοκές), έχουν το δικαίωμα να γεννήσουν σε Κέντρα Φυσικού Τοκετού, τα οποία είναι ανεξάρτητα και λειτουργούν μαιοκεντρικά. Το νομοσχέδιο που προτείνει δυστυχώς σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός υγείας, θέτει τα κέντρα αυτά κάτω από την διεύθυνση των ιατρών – γυναικολόγων, αναιρώντας τον σκοπό της δημιουργίας τους.
Ως γυναίκες και μητέρες, ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε για το δικαίωμα που έχουμε σε μια όμορφη και προσωποποιημένη εμπειρία, την σημαντικότερη ημέρα της ζωής μας» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.
Εριέττα Κούρκουλου: Οι δηλώσεις της ως νέα μητέρα
Η ζωή της άλλαξε ριζικά με τον ερχομό του γιου της, με την Εριέττα Κούρκουλου να προσπαθεί κάθε μέρα να γίνει όλο και καλύτερη μητέρα για τον μικρό Νίκο, ο οποίος ήρθε στον κόσμο και της έκλεψε την καρδιά!
Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ιδρύτρια του Save A Greek Stray τόνισε τη διαφορά του να είσαι μαμά και μπαμπάς, ενώ περιέγραψε τη διαφορετική ζωή της ως μητέρα ενός παιδιού.
«Μαμά». Μακάρι να είχα ακούσει την αγαπημένη μου ψυχολόγο όταν με διόρθωνε κάθε φορά που της έλεγα ότι «είμαστε έγκυος» ή «κάναμε μια εξέταση». Μακάρι να την άκουγα, όταν μου έλεγε ότι «εγώ είμαι έγκυος» και ότι «εγώ θα γεννήσω», όχι ο Βύρων. Βλέπετε, μπορεί να ζούμε στην εποχή της ισότητας και εξυπακούεται ότι γυναίκες και άνδρες είμαστε ίσοι. Πολλές φορές όμως, ξεχνάμε ότι ενώ είμαστε ίσοι, δεν είμαστε ίδιοι.
Η μαμά και ο μπαμπάς δεν έχουν τον ίδιο ρόλο, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού. Μακάρι να μου το είχε πει κάποιος αυτό νωρίτερα… ίσως να είχα γλιτώσει το σοκ που έπαθα όταν επέστρεψε ο άντρας μου στο γραφείο μια εβδομάδα μετά την γέννηση του Νίκου και ξαφνικά έπεσε όλη η ευθύνη αυτού του υπέροχου πλάσματος πάνω μου. Ίσως να μην ένιωθα ότι η ζωή μου σταμάτησε, ενώ όλων των υπολοίπων οι ζωές συνεχίζονταν κανονικά.
Ίσως να ήμουν πιο προετοιμασμένη. Σήμερα, σχεδόν 7 μήνες μετά, μπορώ να πω ότι έχω βρει τον ρυθμό μου – τον νέο ρυθμό, γιατί ο παλιός χάθηκε και αυτό είναι λογικό. Αν είσαι νέα μανούλα, να είσαι σίγουρη ότι θα ξαναβρείς τον εαυτό σου και ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς για να γίνει αυτό. Όσο για τις ημέρες που αισθάνεσαι ότι είσαι η μόνη στον κόσμο που το βιώνει αυτό, μια βόλτα στην φύση με μια, δύο, ή αν είσαι τόσο τυχερή – τρεις νέες μανούλες, θα σε πείσει σίγουρα για το αντίθετο!»
Πώς είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της η Εριέττα Κούρκουλου;
«Μια φωτογραφία στο ίδιο σημείο, αλλά με μια πολύ διαφορετική ανακοίνωση και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα μου βράχος όλο αυτό τον καιρό. Με τον γιο μας στην κοιλιά μου αυτή την φορά, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν, να κρατήσουν σύντομα το παιδάκι τους αγκαλιά. Χωρίς την δική σας αγάπη και υποστήριξη δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα! Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’αυτό.», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου ανακοινώνοντας έτσι πως θα γίνει μαμά για πρώτη φορά.
Στις 16 Ιουνίου, η Εριέττα Κούρκουλου είχε ανεβάσει μία φωτογραφία στο ίδιο ακριβώς σημείο με φόντο τη θάλασσα γράφοντας ένα μακροσκελές κείμενο το οποίο και άγγιξε όποιον και όποια το διάβασε.
«Δύο εβδομάδες… 14 ημέρες.
Που θα πάει; θα περάσουν!
Και όμως, για πολλούς από εμάς που προσπαθούμε καιρό για παιδάκι, οι ημέρες αυτές είναι ημέρες αναμονής για την β – χοριακή και περνούν αργά και βασανιστικά.
Γεννούν ανάμεικτα συναισθήματα, μεταξύ των οποίων είναι η προσμονή, η αισιοδοξία, η απεσιοδοξία, το άγχος, ο θυμός και η ευτυχία – συναισθήματα, που βιώνουμε πολλές φορές ταυτόχρονα.
Οι ημέρες αυτές, μεταφράζονται σε ατελείωτες ώρες ψάχνοντας το διαδίκτυο για τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης – τα όποια βέβαια είναι σχεδόν ολόιδια με εκείνα της περιόδου, αλλά και έναν μάταιο αγώνα για τον εντοπισμό κάποιας εσωτερικής διαίσθησης, η οποία αλλάζει από το ένα λεπτό στο άλλο.
Να είσαι αισιόδοξη σου λένε… βοηθάει!
Όμως μόλις αφεθείς λιγάκι, επανέρχονται εικόνες από όλες τις προηγούμενες φορές που απογοητεύτηκες και σε πιάνει φόβος, γιατί ξέρεις ότι η σημερινή αισιοδοξία πρέπει να είναι μετρημένη, σε περίπτωση που δεν έρθει το θαύμα… για ακόμη μια φορά. Προσπαθείς λοιπόν να κρατηθείς κάπου ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απεσιοδοξία, μέχρι που καταλαβαίνεις ότι εκεί ανάμεσα, βρίσκεται η αδιαφορία – την οποία είναι αδύνατο να ενστερνιστείς.
Ο κόσμος γύρω σου κυλάει κανονικά και ορισμένες στιγμές ευτυχώς, καταφέρνει να σε παρασύρει και να ξεχαστείς λιγάκι!
Κράτα αυτές τις στιγμές!
Θυμίσου ότι παρόλο που μπορεί να απέτυχε κάποια προηγούμενη προσπάθεια, δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και τώρα. Κάποια στιγμή οι 14 αυτές ημέρες, θα καταλήξουν σε ένα τηλεφώνημα που θα σου αλλάξει την ζωή για πάντα.
Ελπίζω αυτό το τηλεφώνημα να έρθει σύντομα για όλους μας!».
Το τηλεφώνημα αυτό, όπως φαίνεται, για εκείνη και τον σύζυγό της… ήρθε.