Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΜΟΔΑ

Ο Jacquemus θέλει να πάμε για camping τον επόμενο χειμώνα

Jacquemus

Jacquemus. O “enfant terrible” της γαλλικής μόδας παρουσίασε επιτέλους το πρώτο fashion show του, μετά το πετυχημένο “L’ Amour”, τον Ιούλιο του 2020, στο λιβάδι με τα στάχια. Τώρα, λόγω πανδημίας, το show του ήταν αρκετά πιο περιορισμένο, σε κλειστό χώρο και οι καλεσμένοι ήταν μόλις 108 άνθρωποι από τον χώρο της μόδας και όχι μόνο. Ναι, φανταζόμαστε πως και εσύ, όπως και εμείς, θα ήθελες να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτούς τους 108 προσκεκλημένους του Jacquemus.

Στις 30 Ιουνίου στο Παρίσι ο Jacquemus μας οδήγησε στην επόμενη σεζόν Fall Winter 2021-2022 δείχνοντας μας την αδυναμία του για τη φύση, το έξω και το “gorpcore”. Το show ονομάστηκε “La Montagne” και κάπου εκεί εντοπίσαμε και την Kendall Jenner να κάνει την επιστροφή της στην πασαρέλα.

Για την Fall/Winter 2021/2022 συλλογή, “La Montagne”, ο σχεδιαστής ήθελε να δημιουργήσει κομμάτια που μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς περιορισμούς. Αυτό, σε συνδυασμό με τη “see now, buy now” φιλοσοφία της συλλογής, ο Jacquemus στοχεύει σε ένα πιο ρεαλιστικό περιβάλλον μόδας. Σε ένα για το οποίο πολλοί σχεδιαστές στοχεύουν από την πανδημία κι έπειτα, όπου οι παρουσιάσεις των shows κάθε χρόνο είναι λιγότερες και τα ρούχα διαθέσιμα, ανάλογα με τη σεζόν που διανύουμε.

Τι πραγματικά σημαίνει το ‘’see now, buy now’’

Τα κομμάτια της πολύχρομης αυτής συλλογής που παρουσιάστηκαν στο La Montagne show ήταν διαθέσιμα προς αγορά αμέσως ακριβώς μετά το show. Οπότε, η αγωνία του κοινού για το πότε θα μπορέσουν να τα αγοράσουν ή να τα φορέσουν μειώθηκε στο έπακρο.

Ο Jacquemus μάλιστα δήλωσε: «Για εμάς, αισθανόμαστε ότι αυτό είναι πιο ρεαλιστικό, πιο σχετικό. Ο στόχος μας τώρα είναι να δημιουργούμε ρούχα που δεν εκπροσωπούν μια συγκεκριμένη σεζόν. Αυτή η κολεξιόν θα είναι άμεσα διαθέσιμη προς πώληση μετά το show, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες κυκλοφορίες. Πιστοί στο ανεξάρτητο πνεύμα μας, θέλουμε να «αγκαλιάσουμε» νέες προκλήσεις αλλά και την επανεφεύρεση».

Aυτό που ονειρευόταν και τελικά κατάφερε να παρουσιάσει ο Jacquemus ήταν μία σύγχρονη συλλογή που επικεντρώνεται όμως, στη μοναδικότητα μέσα από τις σιλουέτες, τις γραμμές και το style των ρούχων. Κάπως έτσι, τα sleeping bags «μεταμορφώθηκαν» σε κομψές ψηλόμεσες pencil φούστες. Τα rib πλεκτά ζιβάγκο, σε crop tops και σουτιέν, φορεμένα πάνω από tailored oversized jackets, για άνδρες και γυναίκες. Ακόμη, παρ’ όλο τον πλουραρισμό χρώματος, τα κομμάτια είχαν sharp και μίνιμαλ αισθητική. Πράγμα που πρόσφερε μια πιο ανάλαφρη και ευχάριστη διάθεση στα ρούχα, κάνοντάς τα πιο φορέσιμα.

Jacquemus: Λατρέψαμε το gorpcore style

Αναφέραμε και παραπάνω πως αυτή η συλλογή εμπνέεται από τη φύση, οπότε τα ρούχα έμοιαζαν «βγαλμένα» από το κάμπινγκ και το great outdoors, πράγμα που μας θύμισε το gorpcore style.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Στα shows του Jacquemus, πρωταγωνιστεί πάντα το συναίσθημα. Είναι, νομίζω, και ο λόγος που έχει τόση επιτυχία, σαν ένας (σχετικά) νέος σχεδιαστής. Εκτός από το γεγονός ότι είναι «μανούλα» στη δημιουργία hit αξεσουάρ (από τις “Le Chiquito μικροσκοπικές τσάντες του μέχρι τα πελώρια ψάθινα καπέλα του), ο Γάλλος σχεδιαστής, μας μιλάει πάντα με την καρδιά του.

Όσον αφορά το “La Montagne” show, που παρουσίασε την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο Παρίσι, για τη Fall/Winter 2021/2022 συλλογή, ο Simone Porte Jacquemus, έδειξε την αγάπη του για τη φύση, το έξω και το “gorpcore”.

Μέσα από μια πολύχρωμη συλλογή, με μοντέλα από την Kendall Jenner (που έκανε την επιστροφή της στην πασαρέλα), μέχρι και την curvy, Yumi Nu, η συλλογή “La Montagne” του Jacquemus μάς έκανε να θέλουμε να ζήσουμε στη φύση.

Τα key points της συλλογής

Ο Jacquemus κατάφερε για ακόμα μία φορά να μας εντυπωσιάσει με τα χρώματα που επέλεξε. Κρατώντας απόσταση ασφαλείας από το λευκό και μπεζ, η νέα αυτή συλλογή είναι πλούσια σε χρώματα όπως καφέ, μαύρου, κόκκινου, φούξια, πορτοκαλί και μαύρου.

Τα ,σαν μίνιμαλ πανοπλίες, laser-cut τοπ που τοποθετήθηκαν πάνω από σουτιέν αλλά και τα «αυστηρά», cropped, με έντονους ώμους jackets, τα φαρδιά utilitarian γιλέκα και φαρδιά cargo παντελόνια, έδωσαν αυτή τη neo-futuristic διάθεση στα ρούχα που την έκανε άκρως μοναδική και σύγχρονη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Μάσκες του σκι, τσαντάκια μέσης, μπότες ορειβασίας και καπέλα με earflaps συνόδευσαν τα looks της “La Montagne” συλλογής Jacquemus. Οι τσάντες ήταν όπως πάντα από τα hightlights της συλλογής με τις μίνι εκδοχές να επιστρέφουν στην πασαρέλα, αλλά και της μικρές παραλληλόγραμμες με αλυσίδες να δίνουν νέο νόημα στην τάση των mini bags.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...