Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ζεις μέσα σε μία σχέση breadcrumbing;

σχέση breadcrumbing
Pexels

Τι είναι η σχέση breadcrumbing και γιατί όλο αυτό δεν θεωρούμε πως είναι φυσιολογικό;

Αν είσαι δοτική ως άνθρωπος τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις βρεθεί σε μία σχέση breadcrumbing έστω και μια φορά στη ζωή σου. Σου αρέσει πολύ να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Λατρεύεις να κάνεις δώρα σε αυτούς που αγαπάς, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου πως θα σου κάνουν και εσένα. Βοηθάς όχι γιατί θες να σε βοηθήσουν. Αν όλο αυτό, λοιπόν, συμβαίνει μέσα σε μία ερωτική σχέση τότε ήρθε η ώρα να σου χτυπήσουμε ένα καμπανάκι.

Τι, ακριβώς, είναι η σχέση breadcrumbing;

Σύμφωνα με την σύμβουλο γάμου, Dana McNeil, το breadcrumbing, είναι μια συμπεριφορά κατά την οποία δίνεις στον άλλον αρκετή ενέργεια, χρόνο, προσοχή, στοργή ή λόγια επιβεβαίωσης. Στοιχεία δηλαδή που διαμορφώνουν μια ρομαντική σχέση. Ωστόσο, αυτό που δεν υπάρχει ποτέ, είναι η ίδια η σχέση. Ο πιθανός σύντροφος, δεν βρίσκεται στην ίδια με εσένα σελίδα και συνεχίζει να παίρνει, χωρίς να δίνει σχεδόν τίποτα.

Το breadcrumbing είναι ουσιαστικά μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης, καθώς περιλαμβάνει συναισθηματική χειραγώγηση.

Τα σημάδια ότι βρίσκεσαι μέσα σε μία σχέση breadcrumbing

#1 Στέλνει ερωτικά μηνύματα, αλλά αρνείται να βγείτε ραντεβού

Στο breadbcrumbing, είναι συνηθισμένο να κολλάς σε έναν ατελείωτο κύκλο ερωτικών μηνυμάτων, χωρίς ποτέ ο άλλος να σκοπεύει να σε συναντήσει. Κάτι που φυσικά δημιουργεί σύγχυση, γιατί ακόμα κι αν ζητήσεις να βγείτε ραντεβού, μπορεί να αντιμετωπίσεις δικαιολογίες, διφορούμενες απαντήσεις ή κατηγορηματική απόρριψη σε ένα flirty περιτύλιγμα, που δεν πάει πουθενά.

#2 Τα πάντα σχετίζονται κυρίως με το σεξ

Οι breadcrumbers είναι οι μάστερ των booty calls και του sexting. Κάθε επικοινωνία τους μαζί σου, έχει συνήθως κίνητρο το σεξ. Μπορεί πραγματικά να ξεπεράσουν τα όρια τους μαζί σου και να γίνουν ευάλωτοι, αλλά αυτό δεν διαρκεί. Μετά από μια sexy επικοινωνία, επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή, δεν κάνουν μελλοντικά σχέδια μαζί σου και δεν κρατάνε επαφή μέχρι να είναι εκείνοι έτοιμοι, για την επόμενη επικοινωνία σας.

#3 Δεν αναφέρει πολλά για τη ζωή του

Τα άτομα με αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να είναι μυστικοπαθείς για τη ζωή τους, κάτι που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι κάτι κρύβουν.Μπορεί να μοιράζονται μερικά μικρά πράγματα για τη ζωή τους για να σε κάνουν να νιώσεις λίγο πιο κοντά τους, αλλά δεν ανοίγονται τόσο, όσο εσύ. Έτσι αισθάνεσαι ότι δεν τους γνωρίζεις πραγματικά.

#4 Ενδιαφέρεται λιγότερο για εσένα απ’ ό,τι εσύ για εκείνον

Δεδομένου ότι δεν έχει σκοπό να «χτίσει» μια αληθινή, διαρκή σύνδεση, πιθανότατα δεν θα σπαταλήσει την ενέργειά του προσπαθώντας πραγματικά να σε γνωρίσει. Μπορεί να νιώθεις ότι είναι ερωτευμένος, αλλά δεν κάνει ερωτήσεις ή δεν ξοδεύει χρόνο προσπαθώντας να συνδεθεί μαζί σου σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

#5 Δεν κάνετε κοινά σχέδια

Αν και όταν τελικά κάνετε σχέδια, οι breadcrumbers είναι πιθανό να ακυρώσουν, συνήθως για έναν πολύ καλό λόγο για να δικαιολογηθούν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο, που θα σου δώσει ελπίδες και ίσως σε κάνει να πιστέψεις ότι σημειώνεται πρόοδος στη σχέση. Κάποιος που σε θέλει πραγματικά, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ σε αυτή την περίπτωση.

#6 Ασυνεπείς απαντήσεις

Η κλασική συμπεριφορά breadcrumbing, είναι η ασυνεπής επικοινωνία. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που κάποιος ανταποκρίνεται εξαιρετικά και στη συνέχεια να υπάρχουν χρονικές περίοδοι, όπου φαινομενικά εξαφανίζεται. Σου δίνει αρκετά για να σε κάνει να πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται και μετά πέφτει απόλυτη σιωπή για να σε απωθήσει. Όταν αισθάνεται ότι μπορεί να σε χάσει, αρχίζει ξανά να επικοινωνεί και σου δίνει προσοχή.

#7 Νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου αφού περάσετε χρόνο μαζί

Οι breadcrumbers μπορεί να σε οδηγήσουν σε συναισθηματικές μεταπτώσεις. Όσο εύκολα μπορεί να σε φλερτάρουν ή να σου κάνουν κομπλιμέντα, τόσο εύκολα μπορεί επίσης να σε υποτιμήσουν. Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς παραθέτουν μια λίστα με τα πράγματα που θα μπορούσαν να σε κάνουν πιο ενδιαφέρουσα ή να σε συγκρίνουν με πρώην τους.

Πώς «φεύγεις» από μία σχέση breadcrumbing;

#1 Σκέψου αν σου αξίζει ή όχι

Ρίξε μια προσεκτική ματιά στη «σχέση» σου και αποφάσισε αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσεις να βάζεις ενέργεια σε αυτήν. Εάν αποφασίσεις ότι αξίζει, πρέπει να βάλεις ξεκάθαρα τα όριά σου. Αν από την άλλη δεις ότι αυτή η κατάσταση, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, αποδέσμευσε τον εαυτό σου άμεσα.

#2 Επεξεργάσου τι ακριβώς σου αξίζει

Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι δεν πρέπει να ελαχιστοποιείς τις προσωπικές σου ανάγκες, προκειμένου να κάνεις μια σχέση να λειτουργήσει. Κάτι τέτοιο ούτε υγιές είναι, ούτε μακροπρόθεσμα βιώσιμο, καθώς θα σε κάνει να νιώθεις ξανά και ξανά απογοήτευση.

#3 Δες τις «κόκκινες γραμμές»

Αφού αποφασίσεις να προχωρήσεις, φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για «κόκκινες γραμμές» στο μέλλον. Μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν έχουν σκοπό να επενδύσουν το ίδιο συναισθηματικά σε εσένα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...