Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 σημάδια για να καταλάβεις αν θέλει να μπει σε σχέση

καταλάβεις αν θέλει να μπει σε σχέση
@unsplash

Πώς θα καταλάβεις αν θέλει να μπει σε σχέση μαζί σου ή χάνεις το χρόνο σου;

Τον κοίταξες, σε κοίταξε και κάπου εδώ θεωρείς πως τον ερωτεύτηκες. Μιλήσατε, ξαναμιλήσατε, βγήκατε για ποτό και φαγητό αλλά ως εκεί. Τα ραντεβού όλο και πληθαίνουν, το σεξ υπάρχει στη ζωή σας αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις αν θέλει να μπει σε σχέση ή όχι.

4 σημάδια για να καταλάβεις αν θέλει να μπει σε σχέση

Θέλει να σου γνωρίσει σημαντικά πρόσωπα της ζωής του

Γνώρισες τους καλύτερους φίλους του; Την οικογένειά του; Τον αγαπημένο του ανιψιό; Τότε είναι πολύ πιθανό σιγά σιγά η σχέση σας να γίνει η προτεραιότητά του.

Ζητά τη γνώμη σου για διάφορα ζητήματα

Η γνώμη σου γι’ αυτόν μετράει. Αν σου ζητά συμβουλές ή βοήθεια για σοβαρά ζητήματα της ζωής του, τότε αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το πόσο αφοσιωμένος θέλει να είναι στη σχέση σας. Κάπου εδώ φωνάζεις και χειροκροτάς ή ακούμε λάθος;

Δεν σου ζητά να βγείτε μόνο το Σαββατοκύριακο

Με λίγα λόγια, υπάρχει χώρος για εσένα μέσα στο πιεσμένο του πρόγραμμα; Θέλει να σε συναντήσει έστω και για λίγο μέσα στην ημέρα; Αν αντιληφθείς πως θέλει να βγαίνει μαζί σου μόνο τα Σαββατοκύριακα ή όποτε δεν μπορεί κάποιος φίλος του, τότε πιθανότατα θέλει μόνο να διασκεδάζετε μαζί. Άντε, και να περνάτε καλά στο κρεβάτι.

Γνωρίζεις το πρόγραμμα του

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως σου δίνει αναφορά, για να μην παρεξηγηθούμε. Το να γνωρίζεις πού είναι κάποιος, πόσες ώρες εργάζεται ή αν λείπει κάποια εκδρομή δεν είναι «ραπόρτο». Όταν κάποιος, δηλαδή, θέλει να είσαι στη ζωή του, σε ενημερώνει για το τι προγραμματίζει να κάνει και σε περιλαμβάνει σε αυτό το πρόγραμμα. Αν όλο αυτό σου ακούγεται κάπως οικείο, τότε ναι τα πράγματα ίσως να είναι σοβαρά μεταξύ σας.

Situationship: Πώς Θα Καταλάβεις Ότι Σε Θέλει Μόνο Για Αυτό

Η νέα μόδα στις σχέσεις είναι το situationship. Ναι, ίσως βρίσκεσαι μέσα σε μία σχέση και εσύ. Τι είναι όμως ακριβώς και πώς θα καταλάβεις ότι δεν σε βλέπει για κάτι σοβαρό;

Τα 5 βασικά σημάδια

Κάνετε μόνο βραχυπρόθεσμα σχέδια

Κανονίζετε για το βράδυ ή το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ποτέ για το καλοκαίρι που θα έρθει ή τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα ραντεβού σας δεν είναι προτεραιότητα, ενώ σπάνια θα λάβετε πρόσκληση για την οικογενειακή μάζωξη ή τη συγκέντρωση με φίλους στο σπίτι.

Δεν μοιράζεστε πιο προσωπικές ανησυχίες

Και οι συζητήσεις σας περιορίζονται σε dirty talk και θέματα σεξουαλικού περιεχομένου. Αγνοείτε τους φόβους και τις ανησυχίες του άλλου, αλλά και τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και εγγύτητα.

Ο στενός κύκλος σάς είναι άγνωστος

Επειδή τα πράγματα μεταξύ σας δεν είναι μόνιμα, θεωρείται ανούσιο να γνωρίσει ο ένας τους φίλους του άλλου ή το οικογενειακό του περιβάλλον. Αν κάνατε αυτό το βήμα, ίσως θα έπρεπε να ορίσετε τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ σας, έτσι πλέον δεν θα βρισκόσασταν σε situationship, αλλά σε κανονική relationship.

Η αποκλειστικότητα δεν είναι δεδομένη

Στη σχέση σας εμπλέκονται και άλλα άτομα. Αν ανακαλύψετε πως το άτομο με το οποίο βρίσκεστε έχει ερωτική σχέση και με άλλους ανθρώπους μην εκπλαγείτε. Πιθανότατα, βρίσκεστε σε ένα situationship. Εκτός, αν είχατε εξ αρχής βάλει όρια και ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει μεταξύ σας, οπότε -πιθανοτατα- θα βρισκόσασταν σε μια μη μονογαμική ή μονογαμική σχέση.

Επικρατεί άγχος

Το ότι βρίσκεστε σε ένα situationship δεν σημαίνει ότι θα είστε απαλλαγμένες από άγχος ή στρες. Υπάρχει αβεβαιότητα, ασάφεια και αμφιθυμία, πράγμα που δεν είναι καλό για την ψυχολογία μας, ακόμα και αν δεν υπάρχει πίεση από τη σχέση.

Πότε αγγίζει τα όρια του προβληματικού;

Το πρόβλημα ξεκινά όταν ένα από τα δύο άτομα που εμπλέκονται σε μία τέτοια κατάσταση αρχίζει να αναπτύσσει συναισθήματα για το άλλο. «Υπάρχει μια φυσιολογική αντίδραση που συμβαίνει όταν νιώθεις οικεία με κάποιον. Πιο συγκεκριμένα, η ορμόνη ωκυτοκίνη απελευθερώνεται όταν κάνετε σεξ, φιλιέστε ή απλώς αγκαλιάζεστε. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να παρακάμψετε», λέει η Abby Medcalf, relationship expert.

Από τη στιγμή που θα αναπτυχθούν συναισθήματα η όλη situationship φάση, αργά ή γρήγορα, θα χαλάσει. «Αρχίζεις να νιώθεις απόρριψη, επειδή ο άνθρωπος με τον οποίο συναναστρέφεσαι δεν σε θέλει ολοκληρωτικά», σημειώνει η Abby Medcalf .

Πώς θα βγεις από μία τέτοια σχέση;

Να είσαι ειλικρινής για τα συναισθήματά σου: Μη διστάσεις να του αποκαλύψεις «ανοιχτά» όλα όσα νιώθεις. Να αποδεχθείς όμως και εσύ η ίδια όλα αυτά που νιώθεις. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινή με τον εαυτό σου.

Ζήτα αυτό που θες

Αν σε ενδιαφέρει μια πιο σοβαρή σχέση, δήλωσέ του ξεκάθαρα πώς νιώθεις και να ζητήσεις αυτό που θες. Είτε ο άλλος νιώθει το ίδιο είτε όχι, είναι καλύτερο να έχεις μια απάντηση για να ξέρεις πώς θα συνεχίσεις αυτή την επαφή.

Απόφυγε την παθητική προσέγγιση

Εάν θες κάτι περισσότερο από αυτόν, το να δέχεσαι αυτό που συμβαίνει μόνο καλό δεν θα σου κάνει. Ούτε ψυχολογικά ούτε κοινωνικά. Μην ξοδεύεις χρόνο με κάποιον που δεν «βγάζει» πουθενά. Ή μάλλον καλύτερα δεν βγάζει όπως ακριβώς θες εσύ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...