Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

WELL – BEING

Έξυπνες συμβουλές για να δροσιστείς όταν η θερμοκρασία «χτυπά» κόκκινο

tips-καύσωνας
Photo by Alvin Balemesa on Unsplash

Πέντε tips για να αντιμετωπίσεις τις ζεστές θερμοκρασίες. Σίγουρα το μόνο που σκέφτεσαι πως μπορεί να σε δροσίσει ότι η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο είναι οι βουτιές στις υπέροχες θάλασσες της χώρα μας. Επειδή, όμως, οι διακοπές αργούν και ο καύσωνας είναι εδώ, διάβασε παρακάτω μερικές έξυπνες συμβουλές για να τον νικήσεις.

Tip 1: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Το πιο σημαντικό από όλα όταν έχει πολύ ζέση είναι παραμένουμε ενυδατωμένοι. Όταν τρεφόμαστε σωστά και ενυδατωνόμαστε επαρκώς ο οργανισμός μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις υψηλές θερμοκρασίες. Βάλε στόχο τα 2-4 λίτρα υγρών την ημέρα και αύξησέ τα αν η εργασία σου είναι χειρωνακτική ή περνάς αρκετό χρόνο έξω καθημερινά.

Tip 2: Δρόσισε τους καρπούς σου

Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, αλλά οι καρποί είναι ένα σημείο, το οποίο αν το προσέξουμε μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.

Τα σημεία του αρτηριακού παλμού είναι οι περιοχές όπου τα αιμοφόρα αγγεία έρχονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Το αίμα των αρτηριών κυλάει από την καρδιά, επομένως αν το δροσίσεις με το κρύο νερό τελικά θα μειωθεί και η θερμοκρασία του σώματος, εξηγούν οι ειδικοί και τονίζουν ότι αν ρίξουμε κρύο νερό στους καρπούς ή τους αστραγάλους πριν πέσουμε για ύπνο.

Tip 3: Απενεργοποίησε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Γνώριζες ότι οι μικροσυσκευές, αλλά και οι μεγαλύτερες εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας, που επιβαρύνουν τη θερμοκρασία στο σπίτι σου; Δοκίμασε να τις απενεργοποιήσεις όταν δεν τις χρησιμοποιείς και θα δεις αλλαγή στο πόσο δροσερό είναι το δωμάτιο που βρίσκεσαι.

Tip 4: Απόφυγε το αλκοόλ

Μπορεί να νομίζεις πως τα γευστικά και δροσερά κοκτέιλ θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα ή βράδυ, αλλά το αλκοόλ ανεβάζει κατακόρυφα τη θερμοκρασία του σώματος. Δύσκολα θα καταφέρεις να χαλαρώσεις αν καταναλώσεις ένα αλκοολούχο ποτό. Επιπλέον, το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, ενώ τα κοκτέιλ περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και θερμίδων.

Tip 5: Επένδυσε στις βεντάλιες και τα ανεμιστηράκια

Η τεχνολογία βρίσκεται στο πλευρό μας και οι βεντάλιες ή τα ανεμιστηράκια με μπαταρία αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να δροσιστούμε μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα στην πόλη. Stylish και μοντέρνα χωρούν στις τσάντες μας και αποτελούν «όπλο» κατά του καύσωνα.

Γενικές οδηγίες κατά του καύσωνα

Και αν δεν σου φτάνουν αυτά, ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει ορισμένες οδηγίες για το τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε όταν κάνει πολλή ζέστη. Οι πιο βασικές αναφέρουν:

  • Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
  • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
  • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
  • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
  • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας.
  • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν δεν μπορείτε και χρειαστεί, τοποθετείστε υγρά καλύμματα το κεφάλι και στο λαιμό.
  • Οσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ. να συμβουλευθούν το το ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τι Να Φορέσεις Όταν Έχει Καύσωνα – Ιδέες Για Stylish Outfits

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά. Ζέστη, υγρασία και θερμοκρασίες που «χτυπούν» κόκκινο δυσκολεύουν τη ζωή μας και κάνουν την καθημερινότητα πιο κουραστική. Ποιος μπορεί άλλωστε να λειτουργήσει σωστά όταν από τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι δεν θα περάσουν πάνω από 5 δευτερόλεπτα για να ιδρώσει;

Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται αρκετά δύσκολοι με τον υδράργυρο να ανεβαίνει συνεχώς. Η άβολη κατάσταση που επικρατεί με τις θερμοκρασίες δεν είναι απαραίτητο να επηρεάζει και το στυλ μας.

Μπορείς πάντα να παραμένεις κομψή και στυλάτη, ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου. Πώς; Δες εδώ τις ιδέες μας για stylish εμφανίσεις όταν ο καύσωνας σού χτυπά την πόρτα.

Τι Φόρεμα Να Επιλέξεις Ως Καλεσμένη Σε Γάμο Το Καλοκαίρι Του 2022

Με δεδομένο ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια μυστήρια όπως ο γάμος και η βάπτιση ήταν περιορισμένα, δεν είναι καθόλου παράξενο που φέτος είσαι καλεσμένη σε περισσότερους από εναν γάμους.

Μαζί με τις δεξιώσεις και τα μυστήρια επέστρεψε και το ερώτημα: «τι να φορέσω στον γάμο;».

Για να απαντήσεις χρειάζεται να σκεφτείς, να αναζητήσεις και εν τέλει να δημιουργήσεις ένα σύνολο που θα σε αναδείξει ως την πιο καλοντυμένη καλεσμένη.

Ευτυχώς, πλέον κανόνες δεν υπάρχουν και έτσι μπορείς να φορέσεις από το μακρύ σου φόρεμα και ψηλοτάκουνα πέδιλά σου μέχρι το oversized κοστούμι και τα mules σου.

Τα φορέματα, βέβαια, έχουν την τιμητική τους, καθώς αφήνουν το σώμα να αναπνέει και συνδυάζονται ευκολότερα με σανδάλια, high heels ή ό,τι άλλο επιθυμείς.

Εδώ συγκεντρώσαμε ορισμένες προτάσεις για να διαλέξεις.

Τα Ωραιότερα Φορέματα Για Γάμο Ή Βάπτιση: Let’s Shine!

Μπορεί οι συνθήκες στους γάμους και τις βαπτίσεις να έχουν αλλάξει, η αγάπη μας όμως για τους ανθρώπους που αγαπάμε έχει παραμείνει ίδια. Ίσως και να έχει δυναμώσει. Η χαρά για έναν γάμο ή βάπτιση παραμένει αναλλοίωτη. Και αφήνοντας τα συναισθήματα στην άκρη, πάντα βιώνουμε τον ίδιο προβληματισμό. Ποια είναι τα ωραιότερα φορέματα για γάμο εν μέσω καλοκαιριού. Τι χρώμα να επιλέξεις και τι σχέδιο;

Φορέματα για γάμο ή βάπτιση είναι κάτι που οι περισσότερες αναζητάμε αυτή την εποχή. Οι γάμοι γίνονται κάτω από ειδικά μέτρα λόγω Covid 19 αλλά όλες μας θέλουμε να λάμπουμε ακόμη και καθιστές σε ένα τραπέζι. Μπορεί μέχρι στιγμές να μην χορεύουμε αλλά θέλουμε να ξεχωρίζουμε.

Οι γάμοι του καλοκαιριού θα γίνουν, ίσως με λιγότερους καλεσμένους και σίγουρα με αυστηρά προστατευτικά μέτρα, άλλα θα γίνουν. Και εμείς θα είμαστε εκεί φορώντας το πιο κομψό φόρεμά μας.

Δείτε εδώ περισσότερα.

Φορέματα για γάμο ή βάπτιση: Ποιοι είναι οι 4 χρυσοί κανόνες του “Wedding Style”;

Υπάρχουν κάποια dos και dont’s στο τι πρέπει να επιλέξεις για να φορέσεις σε έναν γάμο. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες που επιλογές μας είναι πέρα από ένα κοστούμι ή γιλέκο. Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες;

NOT: Μη φορέσεις λευκό.

Εκτός κι αν θέλεις να επισκιάσεις τη νύφη. Είναι η μέρα της, διάλεξε ένα άλλο χρώμα – τόσα υπάρχουν. Αν επιμένεις, παρ’ όλα αυτά να φορέσεις λευκό, τουλάχιστον προσπάθησε το σύνολό σου να μη μοιάζει με νυφικό. Τι εννοούμε με αυτό; Επίλεξε ένα λευκό κοστούμι με ένα τοπ με παγιέτα και έντονα ψηλοτάκουνα πέδιλα.

NOT: Υπερβολικά outfits.

Επειδή είσαι καλεσμένη σε γάμο, δε σημαίνει πως πρέπει να φορέσεις ό,τι πιο εντυπωσιακό και ό,τι πιο φορτωμένο υπάρχει στη ντουλάπα σου, ή στα μαγαζιά. Προτίμησε πιο λιτά, κομψά outfits, που βασίζονται στη μονοχρωμία.

NOT: Τζιν.

Όχι, όχι, όχι. Το να φορέσεις denim σε γάμο είναι ασέβεια. Αντί γι’ αυτό, φόρεσε μια ψηλόμεση παντελόνα μαζί με ένα εντυπωσιακό crop top. Ολοκλήρωσε το look σου με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

NOT: Total black.

Είσαι σε γάμο. Αντί για ένα μουντό μαύρο σύνολο, διάλεξε ένα μάξι φόρεμα με prints και βάλε φαντασία στα αξεσουάρ σου. Αν πάλι δεν μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου μαύρο maxi φόρεμα, επένδυσε σε έντονα αξεσουάρ και πέδιλα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...