Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΑΡΧΙΚΗ

Ισπανία: Πρόστιμο για αφύλακτες πετσέτες, ουρείν και γυμνισμό στις παραλίες

πρόστιμο - Ισπανία
Photo by Santtu Perkiö on Unsplash

Ορισμένους παράξενους κανόνες έθεσε μια επαρχία στην Ισπανία αναφορικά με τις παραλίες και το τι μπορούν να κάνουν οι λουόμενοι σε αυτές.

Για την ακρίβεια, από εφέτος το δημοτικό συμβούλιο στο Βίγκο της Γαλικίας ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει τη «φυσιολογική εκκένωση στην παραλία ή στη θάλασσα», επιβάλλοντας πρόστιμο 750 ευρώ.

Αν, λοιπόν, βρεθείτε σε εκείνη την πλευρά της Ισπανίας να θυμάστε πως δεν μπορείτε να ουρήσετε στη θάλασσα ή στην παραλία – παρά μόνο στους ειδικούς χώρους που θα έχουν διαμορφωθεί.

Επιπλέον, δύσκολα θα αφήνετε τα πράγματα σας στην άμμο χωρίς επιτήρηση. Γιατί;

Επειδή, όπως ακριβώς και το ουρείν, έτσι και το να αφήνεις τα πράγματά σου στην παραλία και να πηγαίνεις για βουτιά θεωρείται παράβαση.

Πέρα από αυτά οι αξιοματούχοι έχουν επίσης απαγορεύσει τη χρήση σαπουνιού ή σαμπουάν μέσα στη θάλασσα, αλλά και το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.

Πρόστιμο επιβάλλεται και σε όσους κάνουν barbeque στις παραλίες.

Σε άλλα μέρη της Ισπανίας, αν εντοπιστεί κάποιος να πηγαίνει από την παραλία στον δρόμο φορώντας μόνο το μαγιό του, τότε του επιβάλλεται πρόστιμο ύψος 289 ευρώ. Eπίσης, ο γυμνισμός σε παραλίες που δεν επιτρέπεται φέρει πρόστιμο 718 ευρώ.

Οι ιθύνοντες των περιοχών υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο στους παραθεριστές ότι η παραβίαση των νέων κανόνων που αποσκοπούν στην πάταξη της συμπεριφοράς σε κατάσταση μέθης μπορεί να τους κοστίσει πρόστιμα μεταξύ 100 ευρώ και 3.000 ευρώ.

Το καταστατικό θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 18 Ιουλίου και στόχος είναι η διατήρηση της καθαριότητας και της ηρεμίας στις παραλίες και τις ακτές.

Πρόστιμα: Οι αντιδράσεις των πολιτών

Οι αντιδράσεις στις συγκεκριμένες αποφάσεις ήταν πολλές με αρκετούς χρήστες στα social media να μιλούν για αδυναμία εφαρμογής του μέτρου. Αρκετοί ήταν εκείνοι που γέλασαν με τις ανακοινώσεις και άλλοι τόνισαν πως μέτρα πρέπει να παρθούν, διότι η κατάσταση στις ισπανικές παραλίες συχνά ξεφεύγει.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ομάδα ιδιοκτητών εστιατορίων στο νησί της Μαγιόρκα σε συνεργασία με τις αρχές της Πάλμα, ανακοίνωσαν πως θα απαγορεύσουν την εμφάνιση με αμάνικα μπλουζάκια στους άντρες ή στράπλες τοπ στις γυναίκες, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις απρεπείς αντιδράσεις μεθυσμένων τουριστών. Μαγιό, καπέλα και αξεσουάρ που προωθούν εταιρείες αλκόολ ή έχουν συνδέσει το brand τους με τέτοιες θα απαγορεύονται επίσης.

Στην Ισπανία Κάθε Σεξουαλική Πράξη Χωρίς Ξεκάθαρη Συναίνεση Θα Θεωρείται Βιασμός

Λίγο καιρό μετά την πρόταση νόμου για τη θεσμοθέτηση άδειας λόγω εμμήνου ρήσεως, η Ισπανία πρωτοστατεί και πάλι. Αυτή τη φορά στο θέμα του βιασμού.

Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό πως στην Ισπανία συζητούν το ενδεχόμενο να χορηγείται στις γυναίκες άδεια, λόγω των συμπτωμάτων της εμμήνου ρήσεως. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θεσμοθετεί για την περίοδο των γυναικών.

Λίγες ημέρες μετά, το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ακόμη ένα ριζοσπαστικό νομοσχέδιο, αυτή τη φορά για τη σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα, με αυτό κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση θα θεωρείται βιασμός.

Οι διατάξεις του κάνουν τη συναίνεση τον καθοριστικό παράγοντα στις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης και απελευθερώνουν τα θύματα από την υποχρέωση να πρέπει να αποδείξουν ότι χρησιμοποιήθηκε βία ή εκφοβισμός εναντίον τους.

Το νομοσχέδιο που έχει γίνει γνωστό στη χώρα με τη φράση «μόνο το ναι σημαίνει ναι», ορίζει πλέον τη συναίνεση μόνο ως ρητή θετική τοποθέτηση του ατόμου. Με λίγα λόγια, η παθητικότητα ή η σιωπή δεν θα εκλαμβάνονται ως «ναι».

Η σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση μπορεί να θεωρηθεί επίθεση και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Χωρίς αυτό τον ορισμό, ο νόμος βασιζόταν σε αποδείξεις βίας, αντίστασης ή εκφοβισμού για να κριθεί αν είχε συμβεί μια ποινική σεξουαλική πράξη.

Οι διατάξεις του επίσης υποχρεώνουν τους ανήλικους που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα να υποβάλλονται σε σεξουαλική εκπαίδευση, όπως και τη δημιουργία δικτύου 24ωρων κέντρων κρίσεων για θύματα σεξουαλικής επίθεσης και τις οικογένειές τους.

Η Υπουργός Ισότητας της χώρας, Irene Moreno, επαίνεσε την αλλαγή δηλώνοντας: «Από σήμερα η Ισπανία είναι μια πιο δυνατή, πιο ασφαλής και ελεύθερη χώρα τις γυναίκες. Θα αντικαταστήσουμε τη βία με ελευθερία. Τον φόβο με την επιθυμία».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 201 ψήφους υπέρ, 140 κατά και τρεις αποχές. Το μόνο που μένει τώρα είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τη γερουσία της χώρας.

Στην Ισπανία Συζητούν Τη Θεσμοθέτηση Άδειας, Λόγω Εμμήνου Ρύσεως

Το ενδεχόμενο τριήμερης άδειας από την εργασίας τους για τις γυναίκες που υποφέρουν από πόνους περιόδου συζητά η Ισπανία.

Προς το παρόν, μόνο ορισμένες ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, χορηγούν στις γυναίκες άδεια εμμήνου ρύσεως.

Σύμφωνα με την Ισπανική Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία, περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν έμμηνο ρύση υποφέρουν από δυσμηνόρροια– τον έντονο πόνο πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας περιλαμβάνουν οξύ κοιλιακό άλγος, πονοκεφάλους, ζαλάδες ή και πυρετό.

Η Υπουργός Ισότητας της χώρας, Ángela Rodríguez, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε τι είναι μια επώδυνη περίοδος. Δεν μιλάμε για μια ελαφριά ενόχληση, αλλά για σοβαρά συμπτώματα όπως διάρροια, έντονους πονοκεφάλους, πυρετό. Τα δικαιώματα που σχετίζονται με την υγεία της περιόδου δεν έχουν συζητηθεί ποτέ και τα δεδομένα είναι ανατριχιαστικά».

Στη συνέχεια τόνισε πως αφού κάποιος παίρνει άδεια όταν κάνει πυρετό ή πονά, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και με την έμμηνο ρύση.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης, που αποκαλύφθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, θα καταστήσει την Ισπανία την πρώτη δυτική χώρα που θα προσφέρει το δικαίωμα σε άδεια εμμήνου ρύσεως.

Την ίδια ώρα στο νομοσχέδιο, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται η δωρεάν διάθεση προϊόντων περιόδου στα σχολεία και η κατάργηση της απαίτησης γονικής άδειας για τα παιδιά ηλικίας 16 έως 17 ετών που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

Χάπια Βιασμού: Όταν Η Σεξουαλική Κακοποίηση «Ποτίζεται» Με Ναρκωτικά

Όταν η σεξουαλική κακοποίηση «ποτίζεται» με ναρκωτικά. Ο όρος date rape σημαίνει «βιασμός στη διάρκεια ραντεβού». Πρόκειται για την περίπτωση βιασμού, ο οποίος συντελείται αφού ο δράστης και το θύμα έχουν βγει για διασκέδαση, είτε ως φίλοι, είτε ως ζευγάρι ή πιθανώς αφού γνωρίστηκαν στη διάρκεια μιας εξόδου.

Το έγκλημα διαπράττεται συνήθως στο τέλος της εξόδου, με το θύμα να έχει μειωμένες αντιστάσεις λόγω κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Τα θύματα του συγκεκριμένου είδος βιασμού, είναι συνήθως άτομα νεαρής ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται άλλες περιπτώσεις.

Χάπια βιασμού και date-rape: Το ότι δεν λέει όχι, δεν σημαίνει ότι λέει ναι

Αν γκουγκλάρεις «date rape», πρώτες στην αναζήτηση έρχονται πληροφορίες για Βρετανούς υπηκόους, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης στην Ελλάδα. Συμβουλές σχετικά με την καταγγελία του εγκλήματος στην αστυνομία, την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και την επικοινωνία με τις νομικές αρχές στην Ελλάδα.

Βιασμός είναι κάθε είδος σεξουαλικής δραστηριότητας στην οποία δεν υπάρχει συναίνεση. Μπορεί να προέρχεται από κάποιον που γνωρίζεις, κάποιον που μόλις γνώρισες ή/και από κάποιον που πίστεψες ότι θα μπορούσες να εμπιστευτείς.

Τα χάπια βιασμού μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους πιο αδύναμους σωματικά και να οδηγήσουν ακόμα και σε λιποθυμία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι βιαστές τα χρησιμοποιούν. Επειδή αφήνουν τα άτομα ανίκανα να προστατέψουν τον εαυτό τους. Πολλά από αυτά τα χάπια δεν έχουν χρώμα, οσμή ή γεύση και τα θύματα συχνά δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό την επήρειά τους. Πολλές φορές τα άτομα που έχουν ναρκωθεί δεν μπορούν να θυμηθούν τι τους συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...