Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΑΡΧΙΚΗ

Τα δύο ελληνικά νησιά που «καθαρίζουν» τις παραλίες τους από ξαπλώστρες

ξαπλώστρες
Instagram/@koufonisiaislands

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως θα πας διακοπές σε ένα νησί και στην παραλία του δεν θα είχε ξαπλώστρες;

Όχι επειδή θα ήταν κατειλλημένες, αλλά επειδή δεν θα υπήρχαν καν!

Κι όμως, αν φέτος το καλοκαίρι είχες αποφασίσει να επισκεφθείς τα Κουφονήσια και τους Λειψούς προετοιμάσου να συναντήσεις μία τέτοια συνθήκη.

Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες αρχές στους Λειψούς θέλουν να προσφέρουν στους επισκέπτες μια πιο αυθεντική διαμονή.

Ο δήμος μαζί με τους επαγγελματίες επιμένουν σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών με οικολογική συνείδηση χωρίς περιττές πολυτέλειες και λένε «όχι» στις ξαπλώστρες σε παραλίες.

Την ίδια ώρα μέσα από video που κυκλοφορούν προωθούν το νησί, τις ομορφιές και τις εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης που προσφέρει.

Ο δήμαρχος μάλιστα καλεί τους «διαβασμένους» ταξιδιώτες του προορισμού να αφήσουν στην άκρη για λίγο την τεχνολογία και να ζήσουν το νησί της Καλυψούς, παρέα με ένα βιβλίο.

Χωρίς ξαπλώστρες και αυτοκίνητα τα Κουφονήσια

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και τα Κουφονήσια στις Μικρές Κυκλάδες. Για την ακρίβεια, μένουν άδεια από ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και χωρίς την δυνατότητα ενοικίασης τροχοφόρων ή εξοπλισμού για θαλάσσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες (π.χ. jetski).

Η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια στο νησί. Μάλιστα, κάτοικοι, επιχειρηματίες και πολιτεία δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι.

Οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται με ποδήλατο ή με τα πόδια, μιας και το νησί είναι πολύ μικρό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...