Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΑΡΧΙΚΗ

Στην Ισπανία συζητούν τη θεσμοθέτηση άδειας, λόγω εμμήνου ρύσεως

Ισπανία
Unsplash.com

Το ενδεχόμενο τριήμερης άδειας από την εργασίας τους για τις γυναίκες που υποφέρουν από πόνους περιόδου συζητά η Ισπανία.

Προς το παρόν, μόνο ορισμένες ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, χορηγούν στις γυναίκες άδεια εμμήνου ρύσεως.

Σύμφωνα με την Ισπανική Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία, περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν έμμηνο ρύση υποφέρουν από δυσμηνόρροια– τον έντονο πόνο πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας περιλαμβάνουν οξύ κοιλιακό άλγος, πονοκεφάλους, ζαλάδες ή και πυρετό.

Η Υπουργός Ισότητας της χώρας, Ángela Rodríguez, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε τι είναι μια επώδυνη περίοδος. Δεν μιλάμε για μια ελαφριά ενόχληση, αλλά για σοβαρά συμπτώματα όπως διάρροια, έντονους πονοκεφάλους, πυρετό. Τα δικαιώματα που σχετίζονται με την υγεία της περιόδου δεν έχουν συζητηθεί ποτέ και τα δεδομένα είναι ανατριχιαστικά».

Στη συνέχεια τόνισε πως αφού κάποιος παίρνει άδεια όταν κάνει πυρετό ή πονά, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και με την έμμηνο ρύση.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης, που αποκαλύφθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, θα καταστήσει την Ισπανία την πρώτη δυτική χώρα που θα προσφέρει το δικαίωμα σε άδεια εμμήνου ρύσεως.

Την ίδια ώρα στο νομοσχέδιο, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται η δωρεάν διάθεση προϊόντων περιόδου στα σχολεία και η κατάργηση της απαίτησης γονικής άδειας για τα παιδιά ηλικίας 16 έως 17 ετών που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...