Οι πιο εύκολες και γρήγορες μπάρες για να σνακ στην δουλεία.Αφιέρωσε λίγη ώρα από την Κυριακή και φτιάξε τις πιο λαχταριστές breakfast μπάρες με σοκολάτα, βρώμη και φυστικοβούτυρο.
Οι πιο εύκολες και γρήγορες μπάρες για να σνακ στην δουλεία
Υλικά:
Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για την φόρμα
280γρ. μπισκότα ολικής άλεσης περασμένα στο μπλέντερ
130γρ. βρώμη
150γρ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
140γρ. ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
225γρ. φυστικοβούτυρο με κομματάκια
170γρ. (+3 κ.σ. επιπλέον) φυστικοβούτυρο χωρίς κομμάτια
120γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
2. Ανακατεύετε τα μπισκότα, την βρώμη, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα δύο είδη φυστικοβούτυρου το ένα μετά το άλλο. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν όλα εντελώς.
4. Ρίχνετε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο στο μπολ με τα στέρεα υλικά.
5. Μεταφέρετε στο ταψί και με την βοήθεια ενός ποτηριού ή μιας φαρδιάς σπάτουλας πιέζετε το μείγμα στο ταψί μέχρι να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια.
6. Βάζετε στο ψυγείο για 30′.
7. Λιώνετε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνετε πάνω από το μείγμα που είχατε στο ψυγείο. Με μια σπάτουλα απλώνετε την σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια.
8. Βάζετε και πάλι στο ψυγείο για 15’/
9. Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο και το ρίχνετε πάνω στην σοκολάτα που έχει παγώσει και στην συνέχεια επιστρέφετε στο ψυγείο για 15′.
10. Βγάζετε τις μπάρες από το ταψί σηκώνοντας το χαρτί ψησίματος. Περνάτε ένα κοφτερό μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό, στεγνώνετε καλά και στην συνέχεια κόβετε σε ίσα κομμάτια. Αφήνετε να κρυώσουν για 10′ πριν τις σερβίρετε.
Η Συνταγή Για Μπάρες Σοκολάτες Με Bourbon Και Pecan
Η συνταγή για μπάρες σοκολάτες με bourbon και pecan. Μια μπουκιά από αυτές τις μπάρες σοκολάτας με αρώματα και γεύσεις bourbon και pecan, και θα κολλήσεις για πάντα.
Η συνταγή για μπάρες σοκολάτες με bourbon και pecan
Πώς θα το φτιάξεις:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 170 γρ ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους ¼ φλιτζάνι ζάχαρη ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν 5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Για ”γέμιση”:
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ½ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού 4 αυγά 1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον ή ουίσκι 1 ½ πεκάν ψιλοκομμένο 4 ουγγιές γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακάτεψε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ. Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα πεκάν και το παγωμένο νερό μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει.
Πίεσε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού. Ψήσε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
Για να φτιάξεις τη ”γέμιση”, βάλε μαζί την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε το σιρόπι καλαμποκιού, τα αυγά και το μπέρμπον και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα πεκάν και τη σοκολάτα. Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω από τη βάση. Ψήσε για 30-35 λεπτά.
Βάλε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά πριν τις κόψετε σε φέτες.