Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Crème Brûlée με άρωμα espresso

espresso

Crème Brûlée με άρωμα espresso. Αυτή η εκδοχή της αγαπημένης κρέμας είναι μια εύκολη προσαρμογή της κλασικής συνταγής.

Στην πραγματικότητα αρωματίζεις με καφέ αντί για τη βανίλια. Όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι και θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για brunch.

Crème Brûlée με άρωμα espresso

Tι θα χρειαστείς για δύο μερίδες

1/2 κούπα κρέμα

1 κουταλιά σκόνη espresso

3 κρόκους αυγών

1/4 της κούπας + 2 κουταλιές ζάχαρη

Πώς να το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Χτύπησε μαζί την κρέμα, τη σκόνη εσπρέσο, τους κρόκους αυγών και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ.

Μοιράστε ομοιόμορφα μεταξύ δύο ramekin.

Τοποθετήστε τα ramekins σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ. Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια πολύ ζεστό νερό γύρω από τα μπολ, προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή καθόλου νερό με την κρέμα ακόμα κι αν έρθει σε βρασμό. Το νερό πρέπει να φτάσει λίγο πιο χαμηλά από τη μέση τους.

Ψήσε για 25-40 λεπτά. Εξαρτάται από το βάθος του ramekin.

Άφησε τις κρέμες να κρυώσουν λίγο, κάλυψέ τις με πλαστική μεμβράνη και βάλε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Για να καραμελώσεις πριν το σερβίρισμα ρίξε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη πάνω από κάθε κρέμα. Είτε θα δοκιμάσεις με ένα φλόγιστρο είτε θα ψήσεις στον φούρνο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η επιφάνεια.

Σέρβιρε αμέσως.

 

Πώς Θα Φτιάξεις Το Καλύτερο Καφέ White Russian

Πώς θα φτιάξεις το καλύτερο White Russian. Το White Russian, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1949 από τον μπάρμαν Gustave Tops, στο ξενοδοχείο Metropole στις Βρυξέλλες αλλά έγινε ευρέως γνωστό πολλά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1998 μέσα από την ταινία, Big Lebowski, όπου και υπήρξε το αγαπημένο ποτό του Jeff Bridges που υποδυόταν τον μεγαλύτερο καλτ ήρωα των τελευταίων 20+ ετών, The Dude.

Σου βρήκαμε  τη συνταγή για να φτιάξεις αυτό το θρυλικό ποτό, το White Russian, και τη μοιράζεται μαζί σου.

Πώς θα φτιάξεις το καλύτερο  καφέ White Russian

Υλικά:

  • 60 ml Vodka

  • 30 ml Coffee Liqueur

  • 15 ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη

Εκτέλεση:

Σε ένα ποτήρι προσθέτεις τη βότκα και το λικέρ καφέ, προσθέτεις πάγο και ανακατεύεις. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και είτε το ανακατεύεις είτε το πίνεις έτσι.

3 Υγιεινές Εναλλακτικές Για Να Αντικαταστήσεις Τον Καφέ Σου

3 υγιεινές εναλλακτικές για να αντικαταστήσεις τον καφέ σου. Ο καφές είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε ανακαλύψει στην καθημερινότητά μας. Τον προτιμάς άραγε ζεστό ή κρύο; Όπως και να έχει, είναι μια ένοχη απόλαυση που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Πρέπει όμως να πίνουμε καφέ με μέτρο, γιατί δεν κάνει καλό στην υγεία μας η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό. Όταν λοιπόν νιώθεις ότι ξεφεύγει η κατάσταση καλό θα ήταν να περιορίζεις τις ποσότητες καφέ που λαμβάνεις.

Κάθε άνθρωπος που πίνει καφέ, γνωρίζει πως δεν είναι και η πιο υγιεινή συνήθεια, τουλάχιστον όταν αυτό ξεπερνάει τις συνιστάμενες ποσότητες. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι γύρω μας, σίγουρα και στο δικό σου περίγυρο, που έχουν αποφασίσει να αλλάξουν αυτήν τη συνήθειά τους και να την αντικαταστήσουν με κάτι άλλο πιο υγιεινό.

Και μεταξύ μας δεν έχουμε αλλάξει και λίγες συνήθειες τα τελευταία χρόνια.

Ψάχνοντας για ροφήματα που θα μπορούσαμε να πίνουμε αντί για τον καφέ ανακαλύψαμε  κάποια που και σου δίνουν ευεξία το πρωί αλλά και σε βοηθούν να ξυπνήσεις πολύ πιο ομαλά από ότι η καφεΐνη.

Ναι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λίγα πράγματα μυρίζουν καλύτερα από τον καφέ το πρωί. Όμως οι πιο υγιεινές λύσεις είναι σίγουρα πολύ σημαντικές.

3 υγιεινές εναλλακτικές για να αντικαταστήσεις τον καφέ σου


Βιολογικός καφές

Η ιδέα του να ξυπνήσεις και να μην πιεις καφέ σε οδηγεί στην τρέλα. Φρόντισε τότε ο καφές στον οποίον θα μείνεις να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας. Ο βιολογικός οργανικός καφές είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Smoothie

Τα smoothies μπορούν να μετατρέψουν ολόκληρο το πρωινό ρόφημα σε γεύμα. Κάτι που είναι σίγουρα και πιο υγιεινό ενώ σου γλιτώνει και αρκετό χρόνο. Ενσωματώνοντας πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, διασφαλίζει ότι λαμβάνεις την ενυδάτωση και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι.

Matcha

Το τσάι Matcha διαλύεται μέσα σε νερό και περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι. Επιπλέον με το μάτσα μπορείς να απολαύσεις και τα οφέλη της καφεΐνης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...