Πώς θα φτιάξεις τα δικά σου homemade σοκολατένια τρουφάκια σαν αυτά που αγοράζεις από τα ζαχαροπλαστεία;
Και αυτή η συνταγή είναι η ιδανική αν ψάχνεις μια νόστιμη και εύκολη συνταγή, αφού περιέχει μόνο 2 υλικά. Εσύ φυσικά μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο φανταστείς. Καρύδια, τριμμένο μπισκότο, ξερά φρούτα. Αφού παγώσουν μπορείς να τις στολίσεις με τρούφα, κακάο, λευκή σοκολάτα ή ό,τι άλλο σκεφτείς!
Σοκολατένια τρουφάκια με πορτοκάλι
Υλικά (για περίπου 25 σοκολατένια τρουφάκια):
-
400 γραμμάρια κουβερτούρα
-
220 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ετοίμασε τα υλικά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος (όχι να πάρει βράση) και ρίξε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού. Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ τη μέσα στην κρέμα γάλακτος. Άφησε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Σκέπασε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του μείγματος και άφησε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Βήμα 2: Φτιάξε τα σοκολατάκια.
Σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κουταλάκι πάρε λίγο λίγο από το μείγμα και φορώντας γάντια πλάσε σε μικρά μπαλάκια. Ακούμπα το κάθε μπαλάκι στο ταψί.
Άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεροποιηθούν ή απόλαυσέ τες κατευθείαν!
Τα Πιο Εύκολα Και Γρήγορα Τρουφάκια Με 3 Υλικά
Τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια με 3 υλικά. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε λάτρεις της σοκολάτας. Και μάλιστα αυτού του μικρού αλλά λαχταριστού γλυκού που ακούει στο όνομα ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!
Και αν είσαι ένας άνθρωπος σαν και εμάς που λατρεύει τα τρουφάκια, στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχεις βρει πολλές συνταγές που μπορείς να τα φτιάξεις. Καμία, όμως, δεν είναι σαν αυτή που σου έχουμε σήμερα. Μόνο με 3 υλικά μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου γλυκάκι, συν και ότι μπορούν να τα φάνε όλοι καθώς είναι και vegan!
Πίστεψέ μας, θα τα λατρέψεις ακόμα και εάν δεν σου αρέσει το αβοκάντο!
Υλικά:
- μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- σοκολάτα σε σκόνη ή όποιο άλλο υλικό θες για topping
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βάλε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να λιώσουν καλά. Λιώσε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και πρόσθεσε σε αυτό το μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει αρκετά. Μόλις το μείγμα έχει σφίξει, χρησιμοποίησε 2 μικρά κουταλάκια ή τα χέρια σου για να κάνεις τα τρουφάκια όσο πιο στρογγυλά μπορείς.
Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μετά βούτα τα ένα-ένα σε ένα μπολ με το topping που έχεις επιλέξει (σκόνη σοκολάτας, καρύδα, τρούφα κ.λπ)