Η συνταγή για μπάρες σοκολάτες με bourbon και pecan. Μια μπουκιά από αυτές τις μπάρες σοκολάτας με αρώματα και γεύσεις bourbon και pecan, και θα κολλήσεις για πάντα.
Η συνταγή για μπάρες σοκολάτες με bourbon και pecan
Πώς θα το φτιάξεις:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 170 γρ ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους ¼ φλιτζάνι ζάχαρη ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν 5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Για ”γέμιση”:
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ½ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού 4 αυγά 1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον ή ουίσκι 1 ½ πεκάν ψιλοκομμένο 4 ουγγιές γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακάτεψε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ. Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα πεκάν και το παγωμένο νερό μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει.
Πίεσε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού. Ψήσε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
Για να φτιάξεις τη ”γέμιση”, βάλε μαζί την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε το σιρόπι καλαμποκιού, τα αυγά και το μπέρμπον και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα πεκάν και τη σοκολάτα. Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω από τη βάση. Ψήσε για 30-35 λεπτά.
Βάλε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά πριν τις κόψετε σε φέτες.
Πώς Θα Φτιάξεις Μπάρες Βρώμης “Πάστα Φλώρα” Με Μέλι
Πώς θα φτιάξεις μπάρες βρώμης “πάστα φλώρα” με μέλι. Είναι γεγονός πως μια μπάρα είναι το υπέρτατο σνακ, αφού σε γεμίζει ενέργεια και βιταμίνες και -το κυριότερο- μπορείς να την πάρεις παντού μαζί σου. Δημητριακά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μέλι και πολλά άλλα υλικά, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη σου για να δημιουργήσεις πάρα πολλούς συνδυασμούς για το αγαπημένο σου σνακ.
Οι παρακάτω μπάρες είναι ένας συνδυασμός μπάρας και μπισκότου με γέμιση μαρμελάδα (ή σοκολάτα ή ό,τι θέλεις), και μπορεί να σου θυμίσουν την πάστα φλώρα σε μπάρα!
Πώς θα φτιάξεις μπάρες βρώμης “πάστα φλώρα” με μέλι
Υλικά :
-
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής)
-
100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
-
100 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια (ή καρύδας)
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ
-
3 κουταλιές της σούπας μέλι
για τις γεμίσεις:
-
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σου
-
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι κακάο
-
3-4 κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή σταγόνες
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι και μπέικιν. Πρόσθεσε το βούτυρο και το μέλι, ζύμωσε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Κλείσε σε μεμβράνη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στην κλασσική μακρόστενη φόρμα για κέικ πρόσθεσε αντικολλητικό χαρτί. Πρόσθεσε τα 3/4 της ζύμης και πάτα καλά για να γίνει μια βάση.
Για τη γέμιση:
Πρόσθεσε μια στρώση από γέμιση της αρεσκείας σου. Την κάνεις μισή μισή. Πρόσθεσε αριστερά μαρμελάδα, δεξιά στρώση ταχίνι κακάο και κομμάτια σοκολάτας. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω ανά τόπους και πατώντας ελαφρά.
Ψήσε σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Άφησε το να κρυώσει και κόψει κατά πλάτος για να δημιουργηθούν οι μπάρες.