Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξεις μπάρες βρώμης “πάστα φλώρα” με μέλι

πάστα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες βρώμης “πάστα φλώρα” με μέλι. Είναι γεγονός πως μια μπάρα είναι το υπέρτατο σνακ, αφού σε γεμίζει ενέργεια και βιταμίνες και -το κυριότερο- μπορείς να την πάρεις παντού μαζί σου. Δημητριακά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μέλι και πολλά άλλα υλικά, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη σου για να δημιουργήσεις πάρα πολλούς συνδυασμούς για το αγαπημένο σου σνακ.

Οι παρακάτω μπάρες είναι ένας συνδυασμός μπάρας και μπισκότου με γέμιση μαρμελάδα (ή σοκολάτα ή ό,τι θέλεις), και μπορεί να σου θυμίσουν την πάστα φλώρα σε μπάρα!

Πώς θα φτιάξεις μπάρες βρώμης “πάστα φλώρα” με μέλι

Υλικά :

  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής)

  • 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης

  • 100 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια (ή καρύδας)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ

  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι

για τις γεμίσεις:

  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σου

  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι κακάο

  • 3-4 κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή σταγόνες

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: 

Ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι και μπέικιν. Πρόσθεσε το βούτυρο και το μέλι, ζύμωσε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Κλείσε σε μεμβράνη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Στην κλασσική μακρόστενη φόρμα για κέικ πρόσθεσε αντικολλητικό χαρτί. Πρόσθεσε τα 3/4 της ζύμης και πάτα καλά για να γίνει μια βάση.

Για τη γέμιση: 

Πρόσθεσε μια στρώση από γέμιση της αρεσκείας σου. Την κάνεις μισή μισή. Πρόσθεσε αριστερά μαρμελάδα, δεξιά στρώση ταχίνι κακάο και κομμάτια σοκολάτας. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω ανά τόπους και πατώντας ελαφρά.

Ψήσε σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Άφησε το να κρυώσει και κόψει κατά πλάτος για να δημιουργηθούν οι μπάρες.

Μαμαδίστικη Συνταγή Για Πάστα Φλώρα: Δες Πώς Θα Την Πετύχεις

Συνταγή για πάστα φλώρα. Γιατί είναι Αύγουστος, εσύ είσαι στην Αθήνα και ένα γλυκό είναι ό,τι καλύτερο για να παρηγορηθείς. Η πάστα φλώρα μας θυμίζει κάπως αυτές τις ξέγνοιαστες στιγμές που οι γονείς μας μας άφηναν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Τα απογεύματα η γιαγιά έψηνε έναν ελληνικό καφέ στον παππού και του σέρβιρε και ένα κομματάκι πάστα φλώρα. Πώς μπορείς, λοιπόν, και εσύ να φτιάξεις αυτή τη μαμαδίστικη συνταγή; Βρήκαμε την πιο εύκολη από την αγαπημένη μας food blogger nikisfood.

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο κρύο απ’ το ψυγείο
2 βανίλιες
400 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
2 βερίκοκα σε φέτες
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκο για τη ζύμη
20 ml νερό
1 αυγό χτυπημένο να αλείψουμε την ζύμη στο τέλος

Μαμαδίστικη συνταγή για πάστα φλώρα: Δες πώς θα την πετύχεις

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και σιγά σιγά ζυμώνουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα ταψάκι τάρτας 20 εκατοστών στρώνουμε μέρος από την ζύμη ( την υπόλοιπη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα)στον πάτο και στα πλαϊνά. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε την μαρμελάδα και στρώνουμε γύρω γύρω τα βερίκοκα. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Την πάστα φλώρα μπορείς να τη συνοδεύσεις, τώρα το καλοκαίρι, και με μία μπάλα παγωτό! Και μάλιστα δικό σου, σπιτικό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...