Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

WELL – BEING

5 αθώες πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν

πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν

Ποιες είναι οι πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν. Το πρωινό όπως ξέρουμε είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και για να ξεκινήσει καλά η ημέρα σου πρέπει να φάς ένα καλό γεύμα, το οποίο όμως να είναι υγιεινό προς αποφυγήν άυξηση του σωματικού σου βάρους.

Η διατροφή και η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τα κιλά που θέλεις. Συχνά όμως, αυτό δεν αρκεί καθώς ορισμένες πρωινές συνήθειες που έχεις, ενδέχεται να αποτρέψουν την απώλεια βάρους.

Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε τις 5 αθώες πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν χωρίς να το ξέρεις.

5 αθώες πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν

Παράλειψη πρωινού γεύματος

Όταν ξυπνάς το πρωί και δεν τρως πρωινό, ο μεταβολισμός σου θα επηρεαστεί και μπορεί επίσης να διαταραχθεί το εσωτερικό ρολόι του σώματός σου. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης βάρους. Επιπλέον η παράλειψη του πρωινού αυξάνει την πείνα σου με αποτέλεσμα να τρώς τα υπόλοιπα γεύματα πιο λαίμαργα.

Υπερβολικός ύπνος

Ο υπερβολικός ύπνος, πάνω από εννέα ώρες, είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν χάνεις βάρος και ενδεχομένως να παίρνεις κιόλας. Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επίσης γνωστό ότι έχει αρνητική επίδραση στο βάρος σας. Για αυτό προσπάθησε να έχεις ένα μέτρο στα ωράρια του ύπνου σου.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια καλή συνήθεια που θα βοηθήσει την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Το νερό βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής. Η ενυδάτωση βοηθά επίσης στην καύση θερμίδων και βοηθά στην πέψη αφαιρώντας τις τοξίνες.

5 αθώες πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν

Δεν τρως σωστό πρωινό

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι όσοι τρώνε ένα ισορροπημένο πρωινό που περιέχει 600 θερμίδες άπαχης πρωτεΐνης, υδατάνθρακες και κάτι που να είναι λίγο γλυκό, ανέφεραν λιγότερη πείνα και είχαν λιγότερες λιγούρες την υπόλοιπη μέρα σε σύγκριση με όσους τρώνε ένα πρωινό των 300 θερμίδων. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι με το να ικανοποιείς τις διατροφικές σου επιθυμίες το πρωί, σε βοηθά στο να τις ελέγξεις αργότερα μέσα στη μέρα.

Δεν κάνεις το ζύγισμά σου 

Το Cornell University υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που θα ζυγίστούν καθημερινά πετυχαίνουν πιο εύκολα την απώλεια βάρους, και τη διατήρηση των νέων τους κιλών. Η καλύτερη ώρα να το κάνεις είναι με το που ξυπνάς, όταν δηλαδή ζυγίζεις και λιγότερο. Τότε θα είναι και πιο ακριβής ο αριθμός που θα δεις, ενώ αν είναι μεγαλύτερος από αυτόν που περίμενες, μπορείς να αναπροσαρμόσεις και το φαγητό της ημέρας σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...