Πώς θα φτιάξεις ένα burnt cheesecake σε χρόνο dt;
Burnt cheesecake, το ξεχωριστό και υπέροχα “καμένο” cheesecake! Εάν πάντα ονειρευόσουν να ταξιδέψεις στη χώρα των Βάσκων αλλά οι συνθήκες δεν στο έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα να πάρεις κυριολεκτικά μια γεύση, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις! Πώς; Φτιάχνοντας ένα υπέροχο burnt cheesecake.
Το ξεχωριστό αυτό γλυκό το ανακαλύψαμε χωρίς αμφιβολία αξίζει να δοκιμάσεις να το φτιάξεις αφού θα σε ταξιδέψει εύκολα, και γρήγορα, μέχρι τη Βόρεια Ισπανία. Και εάν σε τρομάζει η λέξη “καμένο” να είσαι σίγουρη πως δεν είναι κάτι που επηρεάζει τη γεύση του αρνητικά, ίσα ίσα αυτό είναι που το κάνει τόσο μοναδικό.
Η πιο εύκολη συνταγή για burnt cheesecake
Υλικά:
680 γραμμάτια τυρί κρέμα
230 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
330 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
410ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
1 κουταλιά της σούπας βανίλια (σιρόπι)
6 αυγά ολόκληρα
1 αυγό (μόνο τον κρόκο)
1 πρέζα αλάτι
55 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας Ουίσκι
Εκτέλεση:
Αρχικά, χτύπα στο μίξερ το τυρί κρέμα με το μασκαρπόνε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (σε μέτρια ταχύτητα για 6′-7′).
Έπειτα, ρίξε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνέχισε το χτύπημα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη. Ύστερα, βάλε ένα ένα τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθούν όλα πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και χτύπα για άλλα 2′-3′.
Σε αποσπώμενη φόρμα 26cm, την οποία έχεις πρώτα βουτυρώσει, τοποθέτησε προσεκτικά και περιμετρικά να καλύψει όλη την φόρμα, δύο αντικολλητικά φύλλα ψησίματος το ένα πάνω από το άλλο. Τέλος, ρίξε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Tip 1. Μόλις η επιφάνεια πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα, βγάλε τη φόρμα από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 10′. Ξεφορμάρεις και το αφήνεις με το χαρτί να κρυώσει τελείως για ένα ακόμη 2 ώρες.
Tip 2. Αν το σερβίρεις το απόγευμα/βράδυ συνόδευσε το με το αγαπημένο σου ουίσκι!
Pumpkin Cheesecake: Πώς Θα Φτιάξεις Τη Συνταγή Αυτή;
Pumpkin cheesecake. Και κάπου εδώ θέλω να σου κάνω μια γρήγορη ερώτηση. Πόσες διαφορετικές συνταγές για cheesecake έχεις δοκιμάσει; Ξέρω, θα μου πεις αρκετές, σου έχουμε όμως μια που σίγουρα δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και θα είναι τέλεια για αυτήν την εποχή.
Η κολοκύθα, όπως ξανάπαμε έχει την τιμητική της αυτή την εποχή. Εδώ θα δεις μια συνταγή για cheesecake με κολοκύθα και μπαχαρικά, την οποία μόλις τη δοκιμάσεις δεν θα θες να φύγει το φθινόπωρο! Βασικά θα αναζητάς συνέχεια κολοκύθες για να την φτιάχνεις διαρκώς.
Υλικά:
Για την βάση
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
90 γραμμάρια βούτυρο
Για την γέμιση
350 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
450 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Αρχικά, βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, θρυμματισμένα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Έπειτα, σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθέτησε το μείγμα και πίεσέ το ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα και δημιούργησε τη βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας και χτύπα τα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο άδειασέ το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη. Ρίξε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτύπα την σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, βάλε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθέτησε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μετάφερε το cheesecake στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μπορείς να γαρνίρεις το cheesecake με τριμμένο μπισκότο ή extra σαντιγί.