Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία νερού για μια απαλή επιδερμίδα;

σωστή θερμοκρασία νερού
Πηγή: @Pexels/ Yaroslav Shuraev

Το skincare είναι ένας τρόπος να αποδείξεις στον εαυτό σου πως ακόμη τον φροντίζεις.

Η skincare περιποίηση είναι μια ιεροτελεστία. H τέλεια ευκαιρία, δηλαδή, να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Με αυτόν τον τρόπο αποβάλλουμε κάθε ίχνος άγχους και πίεσης. Η αίσθηση του νερού βοηθάει να αναζωογονηθεί η επιδερμίδα, αλλά και η διάθεση μας.

Πώς συνδέεται όμως η σωστή θερμοκρασία νερού με το skincare;

Αρχικά, θέλουμε να αναφέρουμε πως το νερό συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών. Ενισχύει, δηλαδή, την κυκλοφορία του αίματος. Πώς θα κρατήσεις βελούδινη την επιδερμίδα σου χωρίς ερεθισμούς και ξηροδερμία;

To ιδανικό για τη skincare ρουτίνα σου είναι να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του νερού 36-40 βαθμούς κελσίου. Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία νερού. 

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να μάθεις αρχικά είναι τον τρόπο να μη διαταράσσεις τον επιδερμικό φραγμό του δέρματος. Η επιδερμίδα σου εμφανίζει φλεγμονές και ερυθρότητα, διότι δεν μπορεί να συγκρατήσει την αρμόζουσα υγρασία. Επίσης, ένας ακόμη τρόπος να μη διατηρείται η υγρασία της επιδερμίδας είναι οι θερμοκρασίες των χειμερινών μηνών.

skincare-thegals

Με ποιον τρόπο; Εξατμίζουν την υγρασία και δημιουργούν παράλληλα μια αίσθηση τραβήγματος ιδίως στις ταλαιπωρημένες περιοχές του σώματος.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην καθημερινή skincare ρουτίνα είναι η χρήση του ζεστού νερού, που εξασθενεί τον επιδερμικό φραγμό.

Η θαμπή και ξηρή επιδερμίδα είναι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνήθειας. Όταν βγαίνεις από το ντους σου, εφάρμοσε με απαλές κινήσεις όσο το δέρμα είναι ακόμη νωπό. Στη συνέχεια, ακολουθεί η ενυδατική κρέμα. Μην προτιμήσεις κάποια σε παχύρρευστη υφή. Ούτε και κάποια όμως που προκαλεί λιπαρότητα. Καλό θα ήταν να την εφαρμόζεις σε περιοχές όπως είναι τα γόνατα και οι αγκώνες.

Όσον αφορά τις άλλες περιοχές του σώματος, προτίμησε λοσιόν που έχουν πιο ελαφριά υφή. Ακολουθώντας την παραπάνω συμβουλή, θα δεις  μεγάλη διαφορά στην υφή της επιδερμίδας σου. Όταν το δέρμα χάνει τα φυσικά του έλαια, χάνει την ελαστικότητα του. Άρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Με τα σωστά βήματα, λοιπόν, και το σωστό layering, θα ενυδατώσεις όπως πρέπει το δέρμα σου. Ναι, τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που πάντα ήθελες.

Η Ενυδατική Κρέμα Της Victoria Beckham Κοστίζει Λιγότερο Από €10

Η ενυδατική κρέμα της Victoria Beckham κοστίζει λιγότερο από €10. Η  η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει σιγά σιγά, οι περισσότερες από εμάς-ειδικά όσες έχουν φυσικά ευαίσθητη επιδερμίδα– ερχόμαστε αντιμέτωπες με το ξηρό ερεθισμένο και σκασμένο δέρμα. Κάπως έτσι είναι πολύ λογικό να βρισκόμαστε σε μια συνεχή beauty αναζήτηση, προκειμένου να βρούμε  μια θαυματουργή ενυδατική κρέμα– σύμμαχο.

Κάναμε την έρευνά μας, λοιπόν, βρήκαμε το προϊόν που επιλέγει για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας της η Victoria Becham, προκειμένου να καταπολεμήσει τα «σημάδια» που αφήνει το κρύο στην επιδερμίδα. Πρόκειται για την βιολογική κρέμα προσώπου, Skin Food, από Weleda, η όποια αν και δεν το περιμέναμε κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ.

Με γεμάτη υφή και ευχάριστο άρωμα, αυτό το προϊόν πολλαπλών χρήσεων με την υπογραφή της ελβετικής μάρκας Weleda, εξασφαλίζει εντατική θρέψη και φαίνεται πως είναι ο ιδανικός σύμμαχος για την skinacare ρουτίνα του φθινοπώρου-χειμώνα.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η φόρμουλα της Skin Food διαθέτει πιστοποιημένα βιολογικά φυτικά συστατικά. Με εκχύλισμα πανσών, με καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, εκχύλισμα χαμομηλιού, με ηρεμιστική και αντιφλεγμονώδη δράση και εκχύλισμα λουλουδιών καλέντουλας, που είναι επουλωτικό και αντισηπτικό στοιχείο, η εν λόγω κρέμα είναι ένα καταπραϋντικό και θρεπτικό θαύμα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι η Victoria Beckham δεν είναι η μόνη σταρ που έχει ξεχωρίσει την κρέμα, Skin Food. Από τη Rihanna μέχρι την Adele, χωρίς να ξεχνάμε την Jane Fonda, την Julia Roberts, είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλές κυρίες του θεάματος, που έχουν ερωτευτεί αυτό το προϊόν πολλαπλών χρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...