Vanilla Chai το απόλυτο ρόφημα για τον χειμώνα. Πολύ κρεμώδες και λίγο πικάντικο το vanilla chai είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για κάθε σου απόγευμα.
Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ιδανικά ροφήματα για τον χειμώνα αφού η vanilla είναι το απόλυτο χειμερινό συστατικό.
Vanilla Chai ή αλλιώς το απόλυτο ρόφημα για τον χειμώνα
Υλικά για Vannilla Chai:
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι κρέμα vanilla
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα τσαγιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ginger
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Εκτέλεση για Vannilla Chai :
Αρχικά, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα βάλε το μείγμα μέσα σε ένα αεροστεγές βάζο. Ύστερα, για το σερβίρισμα, γέμισε ένα φλιτζάνι με 3/4 καυτό νερό και ρίξε μέσα δύο με τρία κουταλάκια από αυτό το μείγμα. Έτσι θα μπορείς να καταναλώσεις το vanilla chai σου όποτε θέλεις!
Πώς θα φτιάξεις αυθεντική γαλλική σοκολάτα
Εάν υπάρχει μια εποχή η οποία είναι συνώνυμο της ζεστής σοκολάτας είναι σίγουρα αυτή που διανύουμε. Καναπές, ζεστό κουβερτάκι, χουχούλιασμα και ζεστή σοκολάτα.
Εδώ θα δεις πώς θα φτιάξεις την αυθεντική γαλλική σοκολάτα, με τη συνταγή του διάσημου Café Angelina στο Παρίσι.
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 230 γραμμάρια σοκολάτας ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ espresso
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
- σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά, σε μία μέτρια κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μαζί με τον espresso. Έπειτα, ανακάτεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δεις μικρές φυσαλίδες. Λίγο πριν βράσει, απομάκρυνέ το από το μάτι της κουζίνας.
Ύστερα, πρόσθεσε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Τέλος, σέρβιρε τη ζεστή σοκολάτα με όση σαντιγί θέλεις από πάνω.
Πώς Θα Φτιάξεις Την Πιο Τέλεια Ζεστή Σοκολάτα Με Κανέλα
Τώρα που ο καιρός χειμωνιάζει τα ζεστά ροφήματα είναι η πρώτη επιλογή είτε όταν πηγαίνεις έξω για καφέ είτε ακόμα όταν αράζεις στο σπίτι. Και αν έχεις κουραστεί με τον καφέ και το τσάι, η επιλογή της σοκολάτας είναι πάντα αυτή που χρειάζεσαι.
Τώρα που θα αλλάξει η ώρα και θα μεγαλώσει το απόγευμά σου, σκέφτεσαι πιο ιδανική παρέα από μια ζεστή σοκολάτα; Και συγκεκριμένα μια ζεστή σοκολάτα με κανέλα και πορτοκάλι!
Σου έχουμε την τέλεια συνταγή για το πιο απολαυστικό ρόφημα του χειμώνα!
Υλικά:
- 500 ml γάλα (αν θες χρησιμοποίησε και γάλα αμυγδάλου ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σου)
- 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 50 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κομματάκια φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πριν βράσει, ρίξε το κακάο και τη ζάχαρη. Έπειτα, ανακάτεψε καλά. Επίσης, πρόσθεσε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και βγάλε το από το μάτι της κουζίνας. Τέλος, για να σερβίρεις αφαίρεσε την κανέλα και τις φλούδες από το πορτοκάλι.
Εάν δεν την καταναλώσεις όλη μπορείς να την κρατήσεις στο ψυγείο, σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Καλή απόλαυση!
Τα Πιο Εύκολα Και Γρήγορα Τρουφάκια Με 3 Υλικά
Τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια με 3 υλικά. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε λάτρεις της σοκολάτας. Και μάλιστα αυτού του μικρού αλλά λαχταριστού γλυκού που ακούει στο όνομα ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!
Και αν είσαι ένας άνθρωπος σαν και εμάς που λατρεύει τα τρουφάκια, στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχεις βρει πολλές συνταγές που μπορείς να τα φτιάξεις. Καμία, όμως, δεν είναι σαν αυτή που σου έχουμε σήμερα. Μόνο με 3 υλικά μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου γλυκάκι, συν και ότι μπορούν να τα φάνε όλοι καθώς είναι και vegan!
Πίστεψέ μας, θα τα λατρέψεις ακόμα και εάν δεν σου αρέσει το αβοκάντο!
Υλικά:
- μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- σοκολάτα σε σκόνη ή όποιο άλλο υλικό θες για topping
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βάλε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να λιώσουν καλά. Λιώσε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και πρόσθεσε σε αυτό το μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει αρκετά. Μόλις το μείγμα έχει σφίξει, χρησιμοποίησε 2 μικρά κουταλάκια ή τα χέρια σου για να κάνεις τα τρουφάκια όσο πιο στρογγυλά μπορείς.
Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μετά βούτα τα ένα-ένα σε ένα μπολ με το topping που έχεις επιλέξει (σκόνη σοκολάτας, καρύδα, τρούφα κ.λπ).