Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιες βιταμίνες βοηθούν να δυναμώσουν τα νύχια;

νύχια
Pexels

Έχεις αισθανθεί να είναι εύθραυστα και εύκαμπτα τα νύχια σου; Δες πώς μπορείς να τα δυναμώσεις. 

Τα περιποιημένα, υγιή νύχια είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Είτε επιλέγεις ένα εντυπωσιακό μανικιούρ με nail art είτε προτιμάς να αφήνεις τα νύχια σου φυσικά, ένα είναι σίγουρο. Τα υγιή νύχια είναι σημαντικά για όλες μας.

Παρόλο που στη θεωρία μπορεί να συμφωνείς με τα παραπάνω, στην πράξη η διατήρηση γερών νυχιών είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Η κακή διατροφή, το άγχος (που μπορεί να σε κάνει να τα τρως) ή τα πολλά ημιμόνιμα μανικιούρ είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μπορεί να φθείρουν τα νύχια. Το αποτέλεσμα είναι τα νύχια σου να γίνονται όλο και πιο αδύναμα και να σπάνε ευκολότερα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει λύση και μάλιστα απλή. Γιατί εκεί που το καθημερινό lifestyle συχνά υστερεί, έρχονται οι βιταμίνες να σώσουν την κατάσταση. Ποιες βιταμίνες, όμως, είναι οι κατάλληλες για ενδυνάμωση των νυχιών; Βρήκαμε τις κατάλληλες και στις παρουσιάζουμε.

Ποιές βιταμίνες δυναμώνουν τα νύχια;

Εάν και εσύ θες να ενδυναμώσεις τα νύχια σου και να βελτιώσεις την εμφάνιση τους, γνωρίζεις πλέον τη λύση. Για να επιλέξεις το διατροφικό συμπλήρωμα που σου ταιριάζει με περισσότερη σιγουριά, συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου και ετοιμάσου να δεις τα νύχια σου πιο όμορφα και δυνατά από ποτέ!

νύχια

Ω-3

Τα Ω3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, κλειδώνοντας την υγρασία και διατηρώντας το δέρμα απαλό και ελαστικό. Έτσι, ενισχύουν και τα νύχια, κάνοντάς τα πιο λαμπερά και μειώνοντας τους ερεθισμούς.

Αντιοξειδωτικά

Εάν είσαι skincare junkie δεν θα εκπλαγείς βλέποντας τα αντιοξειδωτικά σε αυτή τη λίστα. Τα αντιοξειδωτικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των νυχιών αφού είναι απαραίτητη στη σύνθεση κολλαγόνου. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε ενισχύει την εμφάνιση των νυχιών, δίνοντας τους ένα υγιές, φρέσκο χρώμα. Επιπλέον, άλλες μορφές αντιοξειδωτικών, όπως τα εκχυλίσματα φρούτων τα προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Βιοτίνη

Γνωστή ως βιταμίνη Β7, η βιοτίνη ενισχύει το πάχος και τη σφριγηλότητα των νυχιών. Μάλιστα, επιστημονικές μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση συμπληρωμάτων βιοτίνης με αύξηση στο πάχος των νυχιών κατά 25%! Ειδικά εάν αναλογιστείς ότι η βιοτίνη δεν δημιουργείται αυτόματα από τον οργανισμό αλλά πρέπει να καταναλωθεί μέσω της τροφής, καταλαβαίνεις γιατί είναι στην κορυφή της σημερινής λίστας.

Κερατίνη

Άλλο ένα δομικό συστατικό των νυχιών, η κερατίνη είναι καίρια για να τα διατηρήσεις γερά. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ κάποιου συμπληρώματος που συνδυάζει την κερατίνη με βιοτίνη ή κολλαγόνο ή να την καταναλώσεις και ως ξεχωριστό συμπλήρωμα.

Κολλαγόνο

Ένα θαυματουργό συστατικό για το δέρμα αλλά και για τα νύχια. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου τα ωφελούν καθώς περιέχουν αμινοξέα. Και τα αμινοξέα αυτά αποτελούν τη βάση για υγιή, γερά νύχια, προσφέροντας στον οργανισμό πληθώρα θρεπτικών ουσιών.

Το υλικό που έχεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου για να μη σπάνε τα νύχια σου

Μπορεί να μας αρέσει να τα έχουμε διαρκώς βαμμένα και περιποιημένα όμως φθάνει εκείνη η στιγμή που νιώθουμε ότι είναι εύθραυστα και αδύναμα. Το ασταμάτητο ημιμόνιμο μανικιούρ ταλαιπωρεί αρκετά το νύχι με αποτέλεσμα έπειτα από μερικές εβδομάδες ή μήνες, να σπάνε.

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από εμάς τα βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση αφού δεν τα φροντίζουμε και δεν τα ενυδατώνουμε επαρκώς.

Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στο να γίνουν τα νύχια μας πιο λεπτά και όχι όσο δυνατά θα θέλαμε, με τη διατροφή και το ημιμόνιμο μανικιούρ/τεχνητά νύχια (ή την αφαίρεσή τους από σένα και όχι από ειδικό) να είναι δύο από τους πιο σημαντικούς λόγους. Ειδικά, αν αφαιρείς το ημιμόνιμο με τροχό, τότε όλα όσα διαβάζεις σου ακούγονται τόσο οικεία.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το TikTok, με ένα trend που έχει γίνει viral τελευταία και υπόσχεται πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα αλλά και πετσάκια / βάση νυχιού, με απώτερο στόχο να διατηρούνται δυνατά τα νύχια.

Αναφερόμαστε στο «slugging mani», μια παραλλαγή του «face slugging», που θέλει την εφαρμογή βαζελίνης πάνω από ενυδατικές κρέμες στο δέρμα, έτσι ώστε να σφρασγιστεί η υγρασία των τελευταίων και να εισχωρήσει πιο βαθιά σε αυτό και να απορροφηθεί καλύτερα. Αποτέλεσμα; Πιο λεία, ενυδατωμένη επιδερμίδα, γεμάτη θρέψη. Εννοείται ότι η διαδικασία είναι κοινή για όλες τις περιοχές, τόσο για το πρόσωπο και τα μαλλιά όσο και για τα νύχια με τα αποτελέσματα να εκπλήσσουν όσους τη δοκιμάζουν.

Το «slugging manicure» καταφέρνει να διατηρεί πλήρως ενυδατωμένα και απαλά όχι μόνο τα άκρα, αλλά και τα δάχτυλα και τα πετσάκια – που γίνονται πολλές φορές η αιτία να σπάνε τα νύχια μας ή να δημιουργούνται πληγές και σκασμένα σημεία γύρω στα δάχτυλα.

Οι skincare addicts υποστηρίζουν ότι, αν εφαρμόζεις βαζελίνη ή οποιοδήποτε άλλο petrolatum-based προϊόν εντατικά, θα δεις βελτίωση μέχρι και μια βδομάδα μετά.

νύχια

Ποια είναι τα οφέλη του nail slugging  για να μη σπάνε τα νύχια σου;

Τα οφέλη του nail slugging -σύμφωνα πάντα με τους Tik Tokers- είναι αρκετά. Τα νύχια γίνονται πιο δυνατά, δεν «σπάνε», και προστατεύονται από τις καθημερινές συνήθειες που τα ταλαιπωρούν (όπως το πλύσιμο των χεριών). Παράλληλα, βέβαια, τα πετσάκια γίνονται λιγότερο τραχιά. Ακούγεται υπέροχο, αλλά τί ισχύει στ’ αλήθεια;

Αρκετοί δερματολόγοι που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, εξηγούν πως η επιδερμίδα, δηλαδή τα πετσάκια γύρω από τα νύχια, είναι όντως από τα σημεία που οι περισσότεροι παραμελούν να περιποιούνται στην καθημερινότητά τους, παρά το γεγονός πως ταλαιπωρούνται αρκετά με το συχνό πλύσιμο των χεριών (στην covid-εποχή). Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η επιδερμίδα είναι βασικός παράγοντας για όμορφα, υγιή νύχια, καθώς λειτουργεί ως «φυσικό προστατευτικό φράγμα». To nail slugging λοιπόν, κάνει focus σ’ αυτή την περιοχή και αυτό από μόνο του αρκεί.

Το μεγαλύτερο όφελος του nail slugging σε κάθε περίπτωση , είναι η ενυδάτωση, γι αυτό και αν έχει ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα γύρω από τα νύχια ή αδύναμα νύχια, αξίζει να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ιδιαίτερα τα πετσάκια απορροφούν τα έλαια ή τις αλοιφές καλύτερα από τις κρέμες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εντάξεις στη ρουτίνα σου τη συνήθεια να ενυδατώνεις αυτό το σημείο των χεριών σου, τόσο συχνά όσο και το πρόσωπό σου.

DIY θεραπεία για να μην σπάνε και να κάνεις άφοβα μανικιούρ

Παρακάτω θα βρεις μία συνταγή για εβδομαδιαία μάσκα χεριών που θα δυναμώσει τα νύχια σου. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, δοκίμασέ την δύο φορές την εβδομάδα και έτσι θα τα δυναμώνεις και δεν θα σπάνε κατά τη διάρκεια του μανικιούρ.

Τι θα χρειαστείς: φρέσκο χυμό λεμονιού, ζάχαρη, μηλόξυδο και ζεστό νερό.

Πώς θα φτιάξεις τη μάσκα: Ανακάτεψε όλα τα υλικά που διάβασες παραπάνω σε ένα μπολ και στη συνέχεια βάλε μέσα τα χέρια σου και άφησε τα εκεί για περίπου 15 λεπτά. Τρίψε με το μείγμα απαλά τα νύχια σου για να κάνεις και απολέπιση. Τέλος, ξέπλυνε τα καλά και βάλε ενυδατική κρέμα χεριών.

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι η νούμερο ένα λύση για την ποιότητα των νυχιών, ενώ το μηλόξυδο και το ζεστό νερό εξαλείφουν λευκές κηλίδες στα νύχια. Επίσης, το μηλόξυδο έχει οξικό οξύ και μπορεί να καταπολεμήσει τις μολύνσεις που ενδεχομένως.

Υ.γ Αν κάνεις συνεχώς ημιμόνιμο μανικιούρ φρόντισε να κάνεις τακτικά αυτή τη μάσκα την περίοδο που δεν τα βάφεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...